Connect with us

Prémium cikkek

Ennél rosszabb már nem lehet – Lions FA-értékelő

A Detroit Lions két első- és egy harmadik körös pickért, valamint Jared Goff játékjogáért elcserélte Matt Staffordot. Úgy tűnt, hogy a csapat elkötelezte magát egy hosszú és szisztematikus rebuild mellett, ahol a korábbi 1/1-es Goff egy bridge QB szerepet tölthet be. A valóság ugyanakkor arculcsapásként érkezett.

A Lions kerete az egyik legrosszabb az egész ligában, 1-2 év minimum kell ahhoz, hogy akár csak felmerülhessen a rájátszás gondolata. Ilyen körülmények között jó ötlet volt elengedni a távozni vágyó Staffordot, pláne olyan ellenértékért, amilyet a Rams ajánlott érte. A csapat így kapott drafttőkét, amit felhasználva könnyedén lehetett volna akár jövőre, akár 2023-ben egy top irányítót draftolni, ráadásul a tervet Goff sem befolyásolta – ha a Ramsben nem tudott meghatározó lenni, akkor a sokkal rosszabb Lionsben sem kellett attól tartani, hogy sorra szállítja a győzelmeket.

Persze voltak olyan hangok, amelyek szerint Stafford értéke valójában három első- és egy harmadik körös pick volt, mivel Carson Wentzhez hasonlóan Goffot is elég magasra értékelte egy-két csapat. Úgy tűnik, ezeknek a hangoknak volt igazuk: a Lions értékrendjében Goff tényleg értéket képviselt, ami bár némi aggodalomra adott okot, a pánik nem tűnt szükségesnek.

Ugyan a korábbi 1/1-es nem kivágható idén, de 2022-ben a szerződése nem nem lett volna akadály. Így a Lions vezetősége effektíve kockázat nélkül tesztelheti le, hogy Goff életképes választás-e, akár még pár igazolással segíteni is lehet – ha bejön, akkor rendben, ha nem, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül lehet tovább lépni. A csapat szempontjából ez tökéletes helyzet, legalábbis az volt – érthetetlen módon Dan Campbellék meglépték az egy egyre inkább bebustolódó irányítóval, amit a Packers nem mer/akar egy MVP legendával.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!