Connect with us

Érdekességek

Ennyi lejátszott snapet nyertek és vesztettek a csapatok a holtszezonban

A szabadügynökpiac jelentős része már lefutott, így érdemes lehet számot vetni, ki hogyan teljesített. Tegnap véget ért az FA-értékelő sorozatunk, most pedig Jason Fitzgerald jóvoltából tudjuk megmutatni, hogy az egyes csapatok hány snapet vesztettek és hányat nyertek a tavalyi évhez képest. Ezzel jó képet kaphatunk arról, kinek mennyire alakult át a kerete, illetve hogy kinek a legfontosabb a drafton (és az azt követő kompenzációs pickek nélküli részén a piacnak) azonnali segítséget szereznie.

Veszteségek

Átlagosan 6259 snapet vesztettek a csapatok a tavalyi évhez képes (2918-at a támadóoldalon és 3341-et a védőoldalon) – ők nem feltétlen igazoltak máshová egyelőre, köztük vannak továbbra is szabadügynök játékosok.

A Chargers vesztette a legtöbb snapet 9615-tel, amiből közel 6000 a támadóoldalról érkezett, bár a támadófal lecseréléséért nem kár egyáltalán. A Chargersen kívül 8000 elvesztett snap felett van a Lions, a Cardinals, a Titans, a Bengals, a Jets és a Texans.

A legkevesebb snapet a Tampa Bay Buccaneers vesztette 1317-tel, a második helyen a Washington áll 3350-nel, tehát óriási a különbség a Tampa javára mindenki mással szemben. 4000 elvesztett snap alatt maradt még a Bills, a Packers, a Jaguars és a Dolphins.

Nyereségek

Talán nem meglepő módon a Texans szerezte a legtöbb játékost, pontosabban tavaly lejátszott snapet, közel 9100-at hoztak be a szervezeten kívülről. A második helyen a Patriots áll 7782-vel, de érdekes módon nagyon különböző volt a két csapat stratégiája: a Patriots sokat költött, a Texans pedig csak kis neveket igazolt, abból viszont rengeteget. 5000 szerzett snap felett van a Jets, a Cardinals, a Lions és a Jaguars is – ebből hárman építkeznek, a Cardinals pedig magasabb fokozatra kapcsolt.

A Buccaneers és a Packers Fitzgerald adatai alapján egyetlen egy snapet sem szerzett, habár Gio Bernard leigazolásával a Tampánál ez tegnap megváltozott. Mindenesetre nagyon durva, hogy a Packershöz konkrétan egyetlen egy külsős játékos sem érkezett. A Ramsnél a védőoldalra nem érkezett egyetlen új játékos sem, a Steelers és a Ravens pedig mindössze 10 és 11 snapet adott hozzá a defense-éhez. A Brownsnál az offense nem bővült, mindössze 3 snapet kapott a tavalyi egység pluszba, a Broncosnál ez a szám 31.

Nyereségek vs veszteségek

Ezek alapján összeállt az alábbi grafikon, ahol az x tengelyen a veszteségek, az y tengelyen a nyereségek szerepelnek.

A csökkenő fizetési sapka miatt talán annyira nem meglepő, hogy mindössze 5 csapat van pozitívban (Jaguars, Bills, Patriots, Texans, Dolphins). A grafikon jobb alsó részében lévő csapatoknak pedig nagyon fontos lesz a draft, illetve az azt követő időszaka a piacnak, ahol még azért elérhető pár korrekt játékos.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!