Connect with us

Draft

Final Mock – alatriste

Megannyi várakozás után elérkeztünk a drafthoz. Már csak 1 napot kell várni és kiderül, mely csapatokban láthatjuk majd kedvenc prospectjeinket a következő években. Mielőtt elkezdődne, érkezik egy utolsó jóslat tőlem, hogy aztán hátradőlve élvezzük a 2021-es játékosbörze izgalmait. 

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Három biztos dolog van az életben. A halál, az adók és hogy Trevor Lawrence megy Jacksonville-be az 1/1-en.

1/2 New York Jets
Zach Wilson
QB, BYU

Maradjunk a konszenzus dolgoknál. Nem számítok meglepetésre, de ha valaki szereti a high risk – high reward féle fogadásokat, akkor ide be lehet dobni 1-2 opciót. Mindnek elég jó hozama van, mégha a realitásuk valóban kicsi is.

1/3 San Francisco 49ers (via Dolphins)
Justin Fields
QB, Ohio State

Kinek meglepetés, kinek nem. Én a felcsere pillanatától kezdve úgy gondolom, hogy ekkora mozgást és ellenértéket csak és kizárólag Fields érhet meg. Logikus gondolkodású embereknek tartom a 49ers vezetőit, így továbbra is az az érzésem, hogy a csere óta felröppenő hírek csak a “smokescreen” tipikus példái. A ködösítés miértjére válaszolni nem tudok. Talán a Jets pickje sem annyira beton biztos, mint azt a média gondolja, ki tudja. Mindenesetre Fields plafonja ott van mint Lance-nek, ellenben a padlója Mac Jones szintjén van. Egyszerűen ő a legjobb a 3 irányítóból.

1/4 TRADE Denver Broncos (via Falcons)
Trey Lance
QB, North Dakota State

Ellenérték:
Falcons adja: 1/4
Denver adja: 1/9 + 2022/1. kör

A Falcons még 1 (2?) évig elköteleződött Matt Ryan mellett, annyira pedig senki se lett volna itt kihagyhatatlan prospect, hogy ne érje meg gyűjteni a pickeket a Ryan utáni időkre.

A Denver agresszivitása várható és elvárható azok után, hogy Peyton Manning óta csak szenvednek az irányító poszttal. Lance és Lock versenyezhetnek a training campben a kezdő posztért, amit ha még elsőre Lock is visz el, nem feltétlenül a legnagyobb baj. Lance kicsit szokja a légkört, aztán a szezon felénél úgy is be kell majd álljon, mert a vélhető sikertelenség túl nagy nyomást helyez majd a vezetőségre. Nem minden classban érhető el olyan irányító a 4. picken, mint Lance, muszáj agresszívnak lenni.

1/5 Cincinnati Bengals
Ja’Marr Chase
WR, LSU

Miután távozott AJ Green, az elkapó poszt is hasonlóan erősítésre szorul, mint a támadófal. Azonban a fal széle a Williams – Reiff duóval bevállalható, ha arról van szó. Belülre, vagy akár projekt OT-t a 2. körben is találhat majd a csapat, azonban Chase szintű fegyvert nem. Az csak hab a tortán, hogy ezzel újra összeállna a 2019-es rettegett LSU offense két alappillére. Burrow biztos nem lenne szomorú.

1/6 Miami Dolphins (via 49ers via Eagles)
Penei Sewell
OT, Oregon

Noha szerintem nincs akkora különbség Sewell és Slater között, mint sok helyen be van állítva, talán Penei van előrébb azért a legtöbb csapat boardján. Akkor pedig már csak azt kell eldönteni, hogy védelmet adjanak Tuának vagy fegyvert. A támadófal értékelése azonban magasabban van a ligában, nézzük csak meg, hogy mennyire pörgött a piacuk, miközben az elkapók alig-alig keltek el. A Miami itt nehezen hoz rossz döntést. A Pitts/Chase/Sewell trió egyike biztosan bent lesz és alapvetően bármelyik el is képzelhető. Hogy Jackson vagy Sewell megy guardba, esetleg a jobb oldalra, majd eldöntik az edzőtáborban, de ezek már kellemes gondok.

1/7 TRADE Atlanta Falcons (via Lions)
Kyle Pitts
TE, Florida

Ellenérték:
Lions adja: 1/7
Falcons adja: 1/9 + 3/4 + 2022/6

A Lions a bizonytalan helyzete miatt örül bármilyen plusz ellenértéknek, a Falcons pedig kiviszi azt az embert, akit 1/4-en is akart volna. Összességében a Falcons megkapta Pittset, egy jövő évi plusz első kört és csupán egy idei 3. és jövő évi 6. köre bánta. Ryan és a Falcons offense pedig 2021 egyik leglátványosabb egysége lehet. Legyen a védelem bármilyen is, a Julio Jones, Calvin Ridley, Kyle Pitts trió ellen maximum az ima segíthet.

1/8 Carolina Panthers
Rashawn Slater
OT, Northwestern

A Panthers kényelmes helyzetben van, ha valóban 4 irányító megy ki előttük. Ha még egy 5. is becsúszna a 3 top talent egyike is leeshet az ölükbe, de Slaterrel így sem fognak szomorkodni. A Darnold projektnek adni kell 1 évet. Akár neki, akár a jövő Panthers QB-jának nagy segítségére lesz Slater a fal bal oldalán.

1/9 TRADE Arizona Cardinals (via Lions, via Falcons, via Broncos)
Jaylen Waddle
WR, Alabama

Ellenérték:
Lions adja: 1/9
Cardinals adja: 1/16 + 2022/2

Beindult a moneyball Detroitban, másodszor is lecserélt a csapat. Ezúttal egy jövő évi második körért mozognak hátra 7 helyet. Fel az a Cardianals jön, amelynek a támadósorában egy valami hiányzott eddig, az pedig a sebesség. Waddle-lel ez tökéletesen adott lesz. Hopkins és Green is a possession receiverek, mellettük Jaylennel a fedélzeten a playbooknak csak a képzelet szabhat határokat. A Cardinals próbálja maximalizálni az esélyeit, amíg Kyler Murray olcsó újonc szerződésen van. Fel kell majd kötni a nadrágot az Arizona ellenfeleinek. Figyelni kell Hopkinsra, aki 2 védő között is bármilyen labdával lejön, figyelni kell Murray designed és scrambling futásaira és most már Waddle sebességét látva a hátsó zónákra is. 12 ember is kevésnek tűnik a feladatra.

1/10 Dallas Cowboys
Jaycee Horn
CB, South Carolina

Hiába unalmas már ez a Cowboys CB pick, egyszerűen megkerülhetetlen a need. Surtain is teljesen jó választás lehet, de nálam Horn a class legjobb cornere, így őt vizionálom a texasiakhoz.

1/11 TRADE Chicago Bears (via Giants)
Mac Jones
QB, Alabama

Ellenérték:
Giants adja: 1/11
Bears adja: 1/20 + 2/20 + 2022/2

Tény, Dave Gettleman sosem cserél az első körben. De minden sorozat megszakad egyszer. A Bears és Ryan Pace pánikolás közben képes a házat is eladni drafton, erre is láttunk már példát, így az ellenérték akár az 1/20-as pick mellé a jövő évi első is lehet, de a Giants a két 2. körös pickkel is valószínűleg elégedett lenne.

A terv Chicagóban egyértelmű, meg kell mentenie a Pace & Nagy párosnak az állását. Ezt nem Nick Foles és nem Andy Dalton fogja nekik megtenni, hanem egy olyan fiatal irányító, akit lehet mutogatni és reményt ébreszteni a szurkolókban még akkor is, ha nem sikerül fényesre a 2021-es szezon. Ezzel persze értelmetlenné válna a Dalton szerződtetés, de vélhetően be akarták magukat biztosítani arra az esetre, ha nem esik le nekik QB a drafton. Jones még itt is reach a szememben, de a QB need felülír mindent.

1/12 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Patrick Surtain II
CB, Alabama

Az Eagleshez elférne WR is, de a szememben nincs itt értéken senki sem. Surtain ellenben hasonlóan nagy needre érkezne. Hurts megkapja az esélyt, de ha nem jön be az ötlet, akkor jövőre minél jobb pick és egy új irányító a cél. Ezért idén az első kört a védelembe öli a csapat, ahol talán nem manifesztálódik ez egyértelműen győzelmekben, ha a támadósor nem fog működni. Ha azonban Hurst beválik, már igenis jelenthet különbséget az év második felében, hogy megoldották a corner posztot.

1/13 Los Angeles Chargers
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

Jól erősített a Chargers a szabadügynök piacon, de a támadófal bal oldala óriási kérdőjel. Természetesen corner is érkezhetne, de a két top játékos kiment, így megkönnyítették Tom Telesco dolgát. Herbert elé így 1 év alatt olyan falat sikerült felhúzni, aminek minden fiatal irányító örülne.

1/14 Minnesota Vikings
Alijah Vera-Tucker
G/OT, USC

Borzasztó nagy dilemmában voltam ennél a picknél. A minnesotaiak támadófal hiányosságairól már az is tud, aki nem is követi a ligát, ugyanakkor 4 év alatt Vera-Tucker lenne a 4. első vagy második körös falember az egységbe. Véleményem szerint ez volna itt a helyes pick, de nem vagyok biztos benne, hogy Spielman nem az első edge rushert viszi inkább majd ki. Végül az döntött, hogy a csapat 2. körös pick híján kényszerpályán mozog. Bár LG-ben Doziert is le lehetne váltani, az ordító need a LT poszton tátong. Ezt a posztot pedig egyszerűen nem lehet a 3. körre hagyni. Ebben a szcenárióban Vera-Tucker, vagy a tavalyi 2. körös Ezra Cleveland megkaphatja a posztot, hiszen mindketten játszottak a fal szélén az egyetemen. Bár mindkettőt guard poszton gondolom jobbnak, egy próbát megér a dolog, legrosszabb esetben is egy évnyi kényszerpálya után lesz a csapatnak két kiemelkedő guardja.

1/15 New England Patriots
DeVonta Smith
WR, Alabama

Utánam az özönvíz! Nem cseréltem fel a Patriots helyében annak ellenére, hogy szinte minden mockban megteszik. Úgy gondolom, Belichick adni fog Newtonnak még egy évet és nem akarja a csapata jövőjét eladni az idei class 4.-5. legjobb irányítójáért. Newton azonban amint belép a csapat edzőközpontjába, rá se fog ismerni az offense-re. Két nagy nevű tight end mellett két kissé meglepő elkapó is érkezett a szabadügynök piacon, de egy ilyen tehetséges WR még bőven elfér a keretben. Nagyon félek, hogy felépítéséből adódóan gondjai lehetnek Smithnek a profik között, de itt már a bevállaló kategóriába sorolom. Tavaly talent hiány volt a Patriots skill sorában, idén ilyenről nem lehet beszélni.

1/16 Detroit Lions
Teven Jenkins
OT, Oklahoma State

A folyamatos lecsere az első kör közepén ér véget. Az irányítókérdés eldöntését úgy tűnik, hogy eltolják egy évvel, így pedig logikus lépés a mindenkori QB megvédése. Jenkins akár RT-ben is beverekedheti magát a kezdőbe, de elsősorban guardként gondolok rá a profik között. Remek futásblokkoló lehet első évétől, amire nagy szükség lesz, hogy megadják a megfelelő támogatást Goffnak. 2022-ben bárki is lesz a QB Detroitban, egész pofás támadófal mögé fog megérkezni.

1/17 Las Vegas Raiders
Micah Parsons
LB, Penn State

Mike Mayock és Jon Gruden terveibe ember nincs, aki belelátna. Parsons egy ígéret, kissé túltolt média felhajtással. A pass rush potenciáljába a sebességébe bele lehet szeretni és a Raiders vezetősége akár meg is tehette ezt. A múlt szezon csalódást keltő eredményei után egy védelmi playmaker elfér a csapatba, Parsonst pedig mozgathatják a pályán, ahogy csak szeretnék. A coverage képességei miatt félek tőle, de a box környékén jó futás elleni védő lesz remek blitz képességekkel.

1/18 Miami Dolphins
Jaelan Phillips
Edge, Miami

Védelem érkezett már Tua számára, fegyvert pedig itt nem találtam olyat, aki tetszene. Ha Phillips egészségügyi lapja a csapatok szerint tiszta, akkor a draft ezen pontján már rablásnak számít. Kérdés persze, hogy a sérülésein túl valóban a foci-e a szenvedélye a zenével szemben, szóval ez a pick az igazi boom or bust kategória. Phillips tisztán a pályán a legjobb idei edge rusher. Ezzel kockáztat a Miami, de a tavalyi Tua pickkel bizonyították, hogy a hosszabb egészségügyi kórlap náluk nem jelent lekerülést a big boardról. Ha pedig idén is így állnak a drafthoz akkor itt Phillips már bőven lehet ezen boardnak a tetején.

1/19 Washington Football Team
Zaven Collins
LB, Tulsa

Tovább épül a már tavaly is remek védelem. Egy lyuk tátongott még az egységbe, ezt foltozná be Collins. A Tulsán még gyenge oldali LB-t játszott, de ezzel a felépítéssel képes lehet akár középen vagy az erős oldalon is kiemelkedőt nyújtani. Ösztönei, mozgékonysága és sokoldalúsága alapján bele lehet szeretni a játékába, Ron Rivera pedig már bizonyította, hogy nem rest első körös picket áldozni egy linebackerét.

1/20 New York Giants
Kwity Paye
Edge, Michigan

A történelmi jelentőségű lecsere után Gattleman azért nem dobhat minden hagyományt a kútba, így erősíti a védőfalat. Paye lehetett volna a választás akár az eredeti picken is, de az elmúlt években nem jöttek be annyira ezek a Michigani szuper atléták, hogy mindenképp be kellett volna ott vállalni. A pass rushra óriási szükség van New Yorkban, kérdés Paye képes lesz-e ezt már első évében szállítani.

TRADE 1/21 New York Jets
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

Ellenérték:
Colts adja: 1/21
Jets adja: 1/23 + 4/11

Lement 10 pick csere nélkül, amit a Jets szakított meg. Mindössze két helyet ugrottak előre, de mind a Colts, mind a Titans veszélyes lehetett volna Farley-ra. Egészségesen a class legjobb cornere címért is versenyben lehetett volna, de a hátproblémái miatt csúszott. A Jets defense évek óta küzd, hogy szerezzen egy tisztességes pass rushert és egy valid no1 CB-t. Lawson igazolással előbbi problémát talán orvosolták, de a secondary nem kapott nagy erősítést a FA piacon. Ha rosszmájú akarnék lenni, akkor azt mondom, hogy Farley még sérülten is a Jets legjobb cornere lesz.

1/22 Tennessee Titans
Terrace Marshall Jr
WR, LSU

Farley pick a Titansnél is szóba jöhetett volna, de az elkapó szekció is épp eléggé üres ahhoz, hogy ne kelljen szomorkodni a pick után. Marshall tökéletes pótléka lehet Corey Davisnek és sokat tud majd profitálni abból, hogy a védelmek legjobb cornerét, rendszerint AJ Brown fogja lefoglalni.

1/23 Indianapolis Colts (via Jets, via Seahawks)
Walker Little
OT, Stanford

Egy need van Indianapolisban, ami mindent felülír, ez pedig a left tackle. Walker Little sok mindenben hasonlít Anthony Castonzóra. Mindketten több mint 2 méter magasak, rendkívül hosszú karokkal bírnak, méretük ellenére nagyon atletikusak, kiemelkedő pass protectorok és hasonlóan sérülékenyek is. Utóbbi a legnagyobb kérdőjel Little kapcsán. Az egykori 5 csillagos tehetség megítélése rendkívül nehéz. 2018-ban az egyik legtehetségesebb LT-ként tartották számon, de már ekkor is volt egy vállsérülése. 2019-ben a szezonnyitón elszakadt az ACL-je, a 2020-as szezont pedig opt-outolta. Az elsőtől a 3. kör végéig bárhol elkelhet, de a plafonja az elérhető játékosok közül neki van a legmagasabban. Könnyen lehet, hogy ezzel a pickkel köröket tévedek, de érzésem szerint Little potenciálját az NFL csapatok is értékelni fogják.

TRADE 1/24 Green Bay Packers
Christian Barmore
DL, Alabama

Ellenérték:
Steelers adja: 1/24
Packers adja: 1/29 + 4/29 + 2022/4

Brian Gutekunst az anti Dave Gattleman, folyton cserél az első körös pickjeivel. A kinevezése, vagyis 2018 óta 4 első körös cetlije volt a Packersnek, amikből 3-mal is mozgott összesen 4 alkalommal (2018-ban két cseréje is volt az első körben). Így nem meglepő, hogy a Packers ismét felcserél, méghozzá a draft vélhetően egyetlen igazán kiemelkedő belső védőfalemberéért. Érkezhetne elkapó és támadófal erősítés is, de az én megítélésem szerint nem sokkal rosszabbak azokon a posztokon a 2. napos játékosok, ellenben Barmore után nagy űr tátong a következő védőfalemberig. A Super Bowlhoz a leggyorsabb út pedig az ellenfél irányítójának megzavarásán keresztül vezet. Barmore pontosan ebben tud nagy segítségére lenni a csapatnak amellett, hogy elejét veheti annak is, hogy egy Shanahan féle futójáték 200+ yardot termeljen a csapat ellen a rájátszásban.

1/25 Jacksonville Jaguars (via Rams)
Richie Grant
S, UCF

Nem véletlenül jött fel a Packers, Barmore a Jaguars és a Browns listáján is elöl szerepelhetett. Ha a védelem elejét nem is, a hátulját sikerült megerősíteni. Nincs kiemelkedő safety jelenleg a Jaguars rosterén. Grant el tudja játszani bármelyik safety szerepkört és nem kell félni, ha időnként single high-ba küldik fel. A játékintelligenciája, ösztönei és labdás skilljei egy nagyon izgalmas játékossá teszik. A Jaguars védelem bottom 5 volt a labdaszerzések terén 2020-ban, Grant pedig vonzza a labdát. Lehet tőle számítani az interceptionökre és a kierőszakolt fumble-ökra is egyaránt, hiszen az elmúlt 3 évben 16 labdát szerzett és összesen 27 labdát ütött le.

1/26 Cleveland Browns
Greg Newsome II
CB, Northwestern

Newsome egy sokat zónázó védelemből érkezik, így jól fog illeszkedni a Browns hasonló alapokon működő védelmébe. Denzel Ward remek játékos a posztján, de Greedy Williams nem hozott megnyugtató újonc évet, a 2020-as szezont pedig az IR listán töltötte. Ha mindenki egészséges és hadra fogható a free agency időszakot is ideértve egy kiemelkedően jó secondary állhat össze Clevelandben.

1/27 Baltimore Ravens
Trevon Moehrig
S, TCU

Nem kellett sokat várni a másik safety, Moehring draftolására sem. Bár vannak időnként gondjai Moehringnek a szerelésekkel ezeket a hiányosságokat feledtetni tudja majd leütött labdákkal és interceptionokkel. Grant játékában látom, hogy hátul hagyható egyedüli safetyként, ezt Moehringnél kevésbé tudom elképzelni, de egy osztott szerepkörben és sokat a box körül felállva nagyon emelhet a Ravens egyébként sem rossz védelmén.

1/28 New Orleans Saints
Tyson Campbell
CB, Georgia

Janoris Jenkins távozott Louisianából, a pótlása pedig egyből érkezik is a draft első körében. Campbell egy rendkívül jó alkatú játékos. Megvan a magassága a poszthoz, ami mellé olyan sebesség és irányváltási képesség párosul ami nagyon ritka együtt. Erősödnie kell a profik között, de a mentalitása megvan, hogy kiemelkedő cornerré nője ki magát akár a Saints sokat emberező rendszerében is.

1/29 Pittsburgh Steelers
Najee Harris
RB, Alabama

Futó az első körben? Ez a jó döntés Pittsburghben? Nem gondolom, de nem tartom elképzelhetetlennek sem. Ben Roethlisberger iszik még egy kilépőt mielőtt felállna az asztaltól, de nem biztos, hogy ez a legjobb, amit szeretett csapatával tehetett. Ugyanakkor ha már így esett, akkor olyan megoldást próbálnak találni a Steelersnél, amivel a lehető legnagyobb segítséget adhatnak Big Bennek utolsó évére. A Steelers a legkevesebb yardot szerezte a földön 2020-ban, ennek köszönhetően is végzett Roethlisberger top3-ban a passzkísérleteket tekintve. Kevesebb labdaérintés és hatékonyabb futójáték kell. Harris a class legjobb futója, aki minden tekintetben megfelel a poszt modern kori feltételeinek. Ha idén első körös picket áldoz valaki futóért, az ő kell legyen. A kör legvégén, lecserélés után pedig talán még meg is bocsátható.

1/30 Buffalo Bills
Eric Stokes
CB, Georgia

Amit pedig nem sokszor látni, mindkét georgiai corner befért az első körbe. Akárcsak Campbell, Stokes is elképesztő sebességgel közlekedik a pályán. Tapasztalt mind zónában mind press manben is és sebessége meg is adja neki a lehetőséget, hogy a profik között is jó legyen akár a WR-rel szemben felállva. Tre’ White túloldalán nagy lyuk tátong, amit Josh Norman sem tudott igazán betölteni tavaly, így hasonló helyzetben találhatja magát Stokes is mint Campbell, egy remek első számú corner mögött kell megállnia a helyét második számúként.

1/31 Baltimore Ravens (via Chiefs)
Rashod Bateman
WR, Minnesota

Hollywood Brown egyelőre nem hozza azt a játékot, ami miatt első körös picket adtak érte. Sammy Watkins bár még nem túl idős, évek óta gyengülő játékot mutat, így hiába Orlando Brown távozása a fal széléről, az elkapó posztot égetőbb hiányposztnak éreztem. Bateman pont abban lehet jó, amit Watkinstól remélnek. Remek route runner, stabil kezű elkapó, aki bárhonnan indulva segítségére lesz majd Jacksonnak.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Carlos Basham Jr
Edge, Wake Forest

A bajnok megengedhet magának egy luxuspicket. Jelenleg megvan a védőfal minden posztján a kezdője a csapatnak, de mögöttük mind kívül, mind belül elég nagy a minőségbeli ugrás a következő emberek között. Basham jó erős oldali defensive end lehet, de akár 3 tech DT-t is nevelhetnek belőle. Jövőre szabadügynök lesz Jason Pierre-Paul és Ndamukong Suh is, valamint Vita Vea is 5. éves opcióját fogja tölteni. 2021-ben remek 5. embere lehet a Bucsnak, hogy aztán később akár Shaquil Barrett párjaként a szélen, akár Vea mellett belül lépjen a kezdő pozícióba.

45 Comments

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!