Connect with us

Draft

Final Mock – katonadani

Tavaly életem legrosszabb final mockját produkáltam mindössze öt csapat-játékos találattal (amiből három megvolt 1/3-ig), de most itt az ideje visszanyerni a házi mock trófeát Józsitól! Rengeteg információt és lehetőséget gyűjtöttem össze, így ezeket is igyekszem átadni a választásoknál. 

Millió hírt, pletykát, mock draftot elolvastam már, megnéztem melyik general manager szokott fel- vagy lecserélni a játékosbörzén (ez különösen érdekes és fontos szerintem), és az írás végére mindig azt hiszem, hogy hú de jó mockot sikerült összerakni, hiszen minden elérhető információ a rendelkezésemre állt.

A probléma nyilván az, hogy az elérhető információk sokszor direkt félrevezetések, a csapatok egy része pedig nagyon jó abban, hogy megtartja magának a terveit, nehogy valaki megneszelje, így általában elég hamar fel szoktak borulni a mockok pár nem várt húzástól. Így lesz ez idén is, de azért megpróbálok a lehető legtöbb információ birtokában egy minél pontosabb jóslatot készíteni, ami összehasonlítva az amerikai szakértőkkel egész jól szokott sikerülni (a tavalyi évet leszámítva).

Valahol elég magabiztos vagyok, valahol nagyon nem, valahol a top 2-3 opciót gondolom nagyon valószínűnek. A legtöbb helyen próbálom ezeket is belevinni az indoklás részbe, úgyhogy információkkal teli mock következik.

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Next.

1/2 New York Jets
Zach Wilson
QB, BYU

Van egy nemnulla százaléknyi esélye annak, hogy ez a pick nem Wilson lesz, de azért mégiscsak Wilson lesz.

1/3 San Francisco 49ers (via Dolphins)
Mac Jones
QB, Alabama

A hírek arról szólnak, hogy leginkább Jones, esetleg Lance (pár napja még felé hajlottam), de nagyon szeretném, ha a Shanahan által sokat használt “Leak” játék mintájára itt is befutó lenne egy nem várt opció, azaz Fields. Végső soron szerintem azért fogja Jonest választani a főedző – szinte mindenki logikája ellenére –, mert úgy gondolja, hogy a pontosság és a feldolgozókészség a legfontosabb egy irányítónál. A 49ers scouting részlege Lance-t preferálja, de ebben az esetben ez tök mindegy, mert Shanahan dönt.

Ritka az ilyen, de kivételesen nagyon szeretném, ha tévednék ezzel a pickkel. Szeretném elhinni, hogy Kyle Shanahan nem csak a parádés támadójátékok összerakásához, hanem az irányítóscoutoláshoz is ért, még ha eddig nem is feltétlen erről adott tanúbizonyságot. A probléma az, hogy egy edző és egy játékosmegfigyelő más szempontokat vesz figyelembe egy játékos értékelésénél, ezért is lehet a nagy különbség Shanahan és mindenki más véleménye közt a világban.

1/4 Atlanta Falcons
Kyle Pitts
TE, Florida

Úgy gondolom, hogy a Falcons nem fog tudni kicserélni innen megfelelő ellenértékért. Hiszen hol van itt a verseny? A Patriots túl messze van és nem akar 49ers-árat fizetni, a Broncosnak pedig nem kell ilyen magasra jönnie, hiszen kit kellene megelőzni? A Bengals nem szokott csereberélni és amúgy is ki akarja vinni az egyik top játékost, a Dolphins szintén nem akar QB-t, így még ha nagyon biztosra is akar menni valaki, akkor is elég a Dolphins helyére felmenni, de még valószínűbb, hogy a Lionsig.

Nem lepne meg itt egyébként egy Sewell, Chase vagy akár QB pick sem, habár annyi forgatókönyvet lejátszottam már a fejemben, hogy nagyon kevés dolog tud már meglepni – aztán a Draft Show közben kiderül, sikerül-e ez a csapatoknak. Pitts egyébként azt mondta, hogy szerinte 4 QB fog kimenni az első négy pick során, de úgy gondolom a Falcons kiviszi a kiváló tight endet.

1/5 Cincinnati Bengals
Ja’Marr Chase
WR, LSU

Én lehet, hogy inkább Sewellt választanám, de a Bengals Chase-t fogja. Úgy gondolják Cincyben, hogy itt visznek egy top elkapót és majd a második körben erősítik a támadófalat. Erre enged következtetni az FA-tevékenységük is, hiszen egyetlen WR-t sem hoztak mélységnek sem, ellenben Reiff érkezésével rövid távon a tackle posztok azért megoldottak. Az már érdekesebb kérdés lenne, hogy ha a Falcons Chase-t vinné tervezve Julio elcserélésével, hiszen itt akkor érdekes dilemma lenne Pitts és Sewell közt.

1/6 Miami Dolphins (via 49ers via Eagles)
Jaylen Waddle
WR, Alabama

Szerintem a Dolphins azzal a tervel mozgott vissza ide, hogy Pittset vagy Chase-t fogja választani, azonban könnyen lehet, hogy elszámolták magukat. A hírek nagyon arról szólnak, hogy mindenképp fegyvert akarnak Tuának és B tervként az Alabama-elkapók közül Waddle-t szeretik leginkább, de a Dolphins egy érdekes smokescreen csapat, így nem lepne meg Sewell kiválasztása, és akkor a második pickkel mondjuk egy Elijah Moore.

TRADE 1/7 New England Patriots (via Lions)
Justin Fields
QB, Ohio State

Ellenérték: 1/15 + 2022/1.kör + 3/96

Ugyan az van benne mindenki fejében, hogy Belichick csak hátracserélni szokott, azonban nem egyszer fordult már elő, hogy az elsőben felfelé mozgott. Az idei holtszezon nagyon szembement az eddig megszokottal, és a drafton is bevállalósnak kell lennie a Patriotsnak, így felmozognak a Panthers és a Broncos elé, nehogy egyikük kivigye Fieldset (mindkettőnél elképzelhető). Nem lepne meg feltétlen, ha a Lions inkább kivinné Sewellt, de szerintem elsősorban le akarnak mozogni, extra drafttőkét szerezni jövőre – az idei holtszezonnak is ez volt a témája leginkább.

Nem zárnám ki azt sem, hogy a Patriots cserél Garoppolóért a hétvégén és mondjuk DeVonta Smith-t választja a helyén.

TRADE 1/8 Los Angeles Chargers (via Panthers)
Penei Sewell
OT, Oregon

Ellenérték: 1/13 + 3/97 + 2022/2.kör

Habár egy Fields vagy egy Sewell húzás sem lepne meg, a Panthers új general managere a Seahawkstól jött, így eltanulhatta a lecserélés mesterségét, és csapatépítés szempontból fontos is, hogy minél több tehetség kerüljön a gárdához, ha már irányítót nem sikerül szerezniük. A Chargersnél az sem lenne hülyeség, ha maradnának a helyükön is kiválasztanák, aki lecsúszik – akár Slater, akár az egyik cornerback, akár Smith, de nekik elsősorban left tackle kell (nem hiszem, hogy tényleg bíznak Pipkinsben), így feljönnek Herbert korábbi játszópajtásáért. Fontos megjegyezni, hogy Tom Telesco egyébként is szeret a korai körökben felfelé mozogni, ezeket a trendeket igyekeztem figyelembe venni a mockolt trade-eknél.

Side note: Szerintem a Bears is szeretne ide felmozogni az 5. irányítóért, de túl messze van a Panthers számára, ugyanis állítólag 16 első körös tehetséget állapítottak meg az idei drafton és mindenképp közülük akarnak majd választani. A Cardinals is szeretne ide felcserélni, hogy a Cowboys elől egy cornert kivigyen (vagy Waddle-t, ha még bent lesz).

1/9 Denver Broncos
Trey Lance
QB, North Dakota State

Ezt írtam tegnap délután:

Kissé megfoghatatlan nekem a Broncos. Az lenne a logikus, ha mindent elkövetnének, hogy irányítót szerezzenek, ennek ellenére leginkább azt hallani, hogy jól elvannak a helyükön, nem akarnak felmenni, inkább le. Lehet ez egy nagy smokescreen, én most erre tippelek, de ha nem vinnének QB-t, az eléggé felborítaná a dolgokat itt (Slater vagy Parsons lehet a pick, ha nem irányító).

És akkor jött a Bridgewater trade, ami nagyon megzavart és fel akartam égetni az egész mockot. Pár perc után megnyugodva mondom az elméletem (vagy mondjuk úgy, hogy amiben reménykedek, hogy ne kelljen átalakítani mindent): Fangio nagyon nem bírta Lock stílusát, mert a turnoverekkel rossz helyzetbe hozta a védelmet. Lockot kivágják/elcserélik, Bridgewater 6. körért és 3 millióért közel sem jelent feltétlen kezdőt, de a látszat megvan, hogy így talán nem mennek be eléjük többen is, és a helyükön megmarad az ötödik QB (esetleg a 4. is, bár az kevésbé). Így olcsón lesz egy jó cseréjük, aki a szezon elején kezdhet is (Fangiónak megfelelőbb stílusban), amíg Lance felveszi a ritmust.

Lehet, hogy csak belemagyarázom és Slater vagy Parsons lesz a pick, nem fog meglepni az sem, de akkor nagyon érdekes lesz az 5. QB kérdésköre. Ami még érdekes lehet: Cardinals feljön ide DeVonta Smithért vagy Jaycee Hornért.

1/10 Dallas Cowboys
Patrick Surtain II
CB, Alabama

Slater kísértésbe ejtheti a Cowboys vezetőit, de nagy valószínűséggel cornerback lesz itt a választott. Hogy Surtain és Horn közül melyik, az jó kérdés. Inkább előbbi felé hajlok, de egyre nagyobb a smoke Horn körül, a Cowboys videót is posztolt róla, ahogy Jerry Jonesékkal beszélget – épp ezért gondolom, hogy Surtain lesz a választott, ez csak elterelés volt.

1/11 New York Giants
DeVonta Smith
WR, Alabama

Smith, Parsons vagy az egyik pass rusher. Vagy Slater, de talán őt tartom a negyediknek a listán. Egyes hírek szerint Gettleman imádja Smitht, mások szerint Parsonsszal van így, és azt is mind tudjuk, hogy a védőfalba mindig is szerelmes volt. Eddig ez volt a legnehezebb választásom, és ugyan a logikám nem feltétlen Smith felé vonzana Golladay szerződtetése után, de benn ragadt ez a választás a fejemben a korábbi hírek kapcsán, és a Giantsnél ez az utóbbi években működni szokott (lásd Barkley, Jones, Lawrence).

És nem, Gettleman nem fog hátracserélni.

1/12 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Jaycee Horn
CB, North Carolina

Egyre jobban félek attól, hogy az Eagles Kwity Paye-t fogja választani, ami nagyjából az egyetlen olyan reális forgatókönyv lenne, aminek nem tudnék örülni. Egyébként az egyik top corner vagy az egyik top elkapó kvázi biztosan elérhető lesz itt még, szóval jó helyzetben van a csapat. Most Horn maradt bent egyedül, de könnyen lehet, hogy ez Smith lesz végül. Mindkettőnek örülni kell Philadelphiában.

1/13 Carolina Panthers (via Chargers)
Rashawn Slater
OT, Northwestern

Ha Slater kimenne és Horn bent maradna, ő lenne a választott, azonban így, hogy az előttük lévő három csapat sem esett kísértésbe Slater iránt, vele erősíti a támadófalát a Panthers. Elég jó deal ez nekik, hiszen a saját helyükön sem lenne ez elképzelhetetlen, és kaptak mellé egy második- plusz harmadik körös picket is. Ahogy fentebb írtam, Scott Fitterer seahawksos múltja azt mondatja velem, hogy a Panthers le fog cserélni, amennyiben nem tud/akar irányítót választani, amit egyébként nem zárnék ki teljességgel. Ráadásul a Seahawksnál szerették is a kissé alulméretezett tackle-öket, ezért is jó ide Slater.

1/14 Minnesota Vikings
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

Meglepne, ha nem az egyik falat erősítené a Vikings – hogy melyiket, az már sokkal érdekesebb kérdés. Simán elképzelhető a védelembe Phillips vagy Paye, a támadókhoz pedig Darrisaw vagy Vera-Tucker. Szerintem ha Darrisaw bent lesz, akkor nem hagyják bent, de ha nem, akkor Jaelan Phillipsre tippelek.

1/15 Detroit Lions (via Patriots)
Micah Parsons
LB, Penn State

Dan Campbell térdkalácsokat akar kiharaptatni a játékosaival. Azt hallani, hogy prototípus méretű embereket akar, ami gyorsan kilövi a két elkapót és Slatert is a helyükön, szóval ezek alapján leginkább Parsonst tudom elképzelni náluk (vagy Sewellt). Egy hátracserével megkockáztatják, hogy Gettleman nem szerelmesedett bele Parsonsba (bőven elképzelhető, top3 lehetőség ott), és el tudják vinni itt is – felkapva egy extra jövő évi első kört, amivel már hárommal rendelkeznek majd 2022-re. Ha nem Parsons, akkor elsősorban támadófalban gondolkodok a Lions helyén.

TRADE 1/16 New York Jets (via Cardinals)
Alijah Vera-Tucker
iOL, USC

Ellenérték: 1/23 + 3/66

Ez talán az első olyan cserém és választásom, amihez semmilyen belsős infót nem olvastam. A Cardinalsnak nem sikerült feljebb mozognia, nem maradt bent egyik kiszemeltje sem (CB vagy WR lehet a célpont), és mivel ez a 16. pick pont egy ilyen vízválasztó a senki földjén, így nyitott volt a lecserélésre, főleg mivel nincs harmadik és negyedik körös pickje. A Jetsnek pont volt egy extra harmadik köröse, amivel feljön megerősíteni a támadófalát. Az eredeti helyén maradva egyébként pass rusher lesz az elsődleges célpont a Jetsnél, Saleh imádja a posztot és kell is a rendszerébe.

1/17 Las Vegas Raiders
Teven Jenkins
OT, Oklahoma State

A Raidersnek szokása furcsa, előre nem várt választásokat elkövetni, így nehéz jósolni ide. Ha logikus akarok maradni, akkor safety és jobb oldali tackle a két elsőszámú célpont az első két körbe, így itt Jenkins vagy Moehrig lehet a jelölt. Szerintem safetyt a második körben jobb értéken találnak, és bármennyire mondja Mayock, hogy nagyon hisznek a tavalyi draftolatlan, 0 támadósnapes Jaryd Jones-Smithben, ezt elég nehéz elhinni. Gruden szerintem egy kemény, agresszív játékost akar, ami illik a filozófiájába, Jenkinsre pedig tökéletesen illik ez a leírás.

1/18 Miami Dolphins
Kwity Paye
Edge, Michigan

A legtöbb belsős infó arról szól, hogy a második pickkel a front7-t akarja erősíteni a Dolphins. A legnagyobb probléma pedig pass rush terén van, így talán kisebb meglepetésre csak most megy ki az első edge rusher a drafton. Ugyan szinte senki sem beszél a támadófalról (1/6-ra is meglepő ez), nem zárnék ki egy Vera-Tucker / Jenkins picket itt, ha elérhetőek.

1/19 Washington Football Team
Jeremiah Owusu-Koramoah
LB/S, Notre Dame

A top10-be nem gondolom, hogy fel akar menni a Washington egy QB-ért, de ha a Broncos nem akarja Lance-t (vagy az ötödik QB-t), és elkezd csúszni, akkor ne lepődjünk meg, ha felmozog a fővárosi csapat. Így viszont elsősorban egy atletikus linebacker lehet a célpont, akár JOK, akár Zaven Collins, akár Jamin Davis. Szerintem Owusu-Koramoah a legjobb közülük, és akivel a legtöbb mindent tud kezdeni Rivera – nem lepne meg viszont, ha inkább egy klasszikusabb LB-t akarna a másik két delikvens személyében.

1/20 Chicago Bears
Greg Newsome II
CB, Northwestern

A Bears a top10-be is szívesen felmozogna egy irányítóért, Ryan Pace-ék az állásukkal játszanak. A probléma az, hogy a Lions csoporton belül nem adja el nekik a picket, a Panthers pedig szerintem nem akar ilyen messzire hátramenni, így most hoppon maradnak. Ha a Broncos nem visz QB-t és az 5. irányító elkezdene csúszni, akkor nagyon meglepne, ha nem a Bears csapna le rá, most viszont erre nem volt lehetőségük.

Szerintem itt két irányba mozoghat a csapat: Fuller helyére érkezik most Newsome, de ha ő nem lenne bent, akkor az elkapó Elijah Moore lenne a kiválasztott.

TRADE 1/21 New Orleans Saints
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

Ellenérték: 1/28 + 3/98 + 2022/3. kör

Nagyon jól tudjuk, hogy a Saints szeret agresszív lenni, a Colts pedig szeret hátracserélni – meg is született a tökéletes házasság kettejük közt. Sean Payton is elmondta, hogy cornerback a legfontosabb hiányposzt, így ide várok húzást a Saintstől, és állítólag nagyon is érdeklődnek Farley iránt, aki akár CB1 is lehetne tehetségre, ha a hátával nem lennének problémák.

1/22 Tennessee Titans
Elijah Moore
WR, Ole Miss

Sokan mondanak ide cornert, edge rushert, védőfalembert, safetyt, linebackert, tehát a védőoldalra kvázi bárkit, de láttátok az elkapósorát a Titansnek? Oké, AJ Brown egy állat, de mellette Josh Reynolds az egyetlen játékos, akiről bárki hallott valaha. Azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy WR-t fog az első körben húzni a Titans, már csak az a kérdés, hogy kit. Úgy hiszem, hogy Elijah Moore lesz a 4. draftolt elkapó, így ha még bent lesz, akkor őt viszi a Titans és összeáll egy Ole Miss WR-duó, de ha a Bears lecsapna rá, akkor Rashod Bateman lenne itt a választott.

1/23 Arizona Cardinals (via Jets via Seahawks)
Zaven Collins
LB, Tulsa

A Cardinals könnyen lehet, hogy agresszív akar lenni és fel akar cserélni egy cornerbackért vagy egy elkapóért, de nem találtam partnert, aki lemozogna (vagy találtam agresszívabb jelentkezőt a felcserére, lásd Chargers és Patriots). Az is elképzelhető, hogy bent marad még nekik DeVonta Smith, amivel elégedettek lennének, de a 16. pick pont egy ilyen senki földje. Ha nem maradt bent top játékos, akkor szerintem le akar majd cserélni a Cardinals, hiszen nincs harmadik- és negyedik körös pickje sem, a Jets OL-needje pedig épp kapóra jött.

Hogy miért Collins? Na ez jó kérdés. Én egyáltalán nem ebbe az irányba mozognék a Cardinals helyében, de állítólag ők odáig vannak a nagydarab linebackerért. Én Newsome-ot vagy Vera-Tuckert preferálnám, ha már 16-on ragadnak (és nem tetszik nekik Farley kórlapja).

1/24 Pittsburgh Steelers
Najee Harris
RB, Alabama

Biztos, hogy nem futót húznék első körben, közel sem ez a legnagyobb problémája a Steelers támadósorának, de szerintem Pittsburghben mégis így látják a dolgot. Az biztos, hogy nagyon jól illik a felfogásukba Harris, szóval ilyen szempontból tetszik, csak pozíciós értéket és csapatépítési filozófiát figyelembe véve nem.

1/25 Jacksonville Jaguars (via Rams)
Jayson Oweh
Edge, Penn State

Nagyon gondolkodtam, hogy beírom a tight end Pat Freiermuthot, mert nagyon valószínűnek tartom, hogy a Jaguars 2/1-re őt fogja választani, és nem elképzelhetetlen, hogy jobb opciók hiányában már itt lecsapnak rá, hogy segítsék Lawrence-t. Úgy gondolom, hogy offense-heavy draft lesz ez a Jaguarstól, a top45-ben lévő négy pickjükből három a támadósorba fog menni, ez viszont nem. Meyer álma Owusu-Koramoah lenne (hiszen a liga leggyorsabb csapatát akarja felépíteni), és nem kizárt, hogy elérhető lesz még itt, abban az esetben őt várnám a defense-be. Most viszont nincs bent, így érkezzen Jayson Oweh, akinek az überatletikussága nagyon fog tetszeni Meyernek, Trent Baalke-ról pedig tudjuk, mennyire szereti a pass rushereket, szóval közös döntésként ezt tartom a legvalószínűbbnek a bent lévő játékosokat figyelembe véve.

TRADE 1/26 Green Bay Packers
Jamin Davis
LB, Kentucky

Ellenérték: 1/29 + 4/135 + 2022/5. kör

Gutekunst fel fog mozogni a drafton, ez elég valószínű, látva az utóbbi évek ténykedését. A Colts lehet elsősorban a célpont, de a Saints szerintem agresszívabb, így erről lemarad a Packers. Utána nehéz olyan GM-et találni, aki lefelé szokott mozogni, így a Browns végül a partner, ahol Sashi Brown tanítványaként Eric Berry szereti a plusz pickeket.

A Titans helyére egyébként Elijah Moore-ért gondoltam volna felvinni a csapatot, amivel teljesülne Rodgers álma és végre érkezne egy elkapó. Ez itt is megvalósulhatna Rashod Batemannel, ami egy teljesen reális opció szerintem, de most másik irányba gondolkodok. Eddig Mike Pettine irányítása alatt a linebacker poszt volt a legkevésbé fontos a csapatnál, de új védőkoordinátorral új szelek fújnak a Fagyos Tundrán, így ideje beruházni erre a posztra is, ami talán a legnagyobb rákfenéje évek óta a csapatnak.

Kérdezhetitek, hogy miért kellett Davisért felcserélni, de ugyanezt kérdezhettük tavaly Jordan Love, két éve Darnell Savage esetében is. Gutekunst be akarja biztosítani a kiszemeltjét.

1/27 Baltimore Ravens
Jaelan Phillips
Edge, Miami

Nem lepne meg, ha Phillips a top15-ben elkelne, de az is elképzelhető, hogy a története miatt nem akarnak kockáztatni vele a csapatok. Mivel idén nem a megszokott volt az orvosi tesztelés, kevesebb infójuk van a csapatoknak a játékosok kórlapjáról, ami azt eredményezheti, hogy sokan konzervatívabbak lesznek és nem választanak medical red flages játékost. Ez vezethet Phillips csúszásához, már amennyiben bekövetkezik. A Ravens két első körös pick birtokában pedig köszöni szépen és lecsap a class legjobb passzsiettetőjére. Ha nem ő, akkor Jayson Oweh lehet itt a kiválasztott, de szerintem a Ravens egyik pickje edge rusher lesz.

1/28 Indianapolis Colts (via Saints)
Liam Eichenberg
OT, Notre Dame

Ballard szokásához híven lefelé mozog, és tudja, hogy a kör végén is tudja orvosolni a pass rusher vagy a tackle needjét. Ebben a forgatókönyvben utóbbira talál megoldást, hogy Carson Wentz mindkét oldala védve legyen. Ha elérhetők és orvosilag rendben találják őket, Jaelan Phillips és Azeez Ojulari is reális opciók lehetnek.

1/29 Cleveland Browns (via Packers)
Tyson Campbell
CB, Georgia

A Browns nagyon jó helyzetben van a drafton, mert tele van a rostere, alig van hiányposztja. A linebacker lehet ilyen egyedül, de a front office helyesen nem értékeli ezt olyan magasra, hogy az első körben ide húzzanak, szóval lehet válogatni a védőoldal mélyítésére akár a védőfal közepére (Barmore), akár a szélére (Tryon, Rousseau, vagy aki csúszik), akár a cornerback posztra, és most ide találnak embert maguknak az utóbbi időben felfelé kúszó Tyson Campbell személyében.

1/30 Buffalo Bills
Asante Samuel Jr.
CB, Florida State

Nagyon felkapott Travis Etienne itt, de úgy gondolom, hogy a Bills front office okosabb ennél (aztán könnyen lehet, hogy tévedek). Érkezhet egy pass rusher is akár (Rousseau?), de most Asante Samuelre szavazok, akinek az apját edzette Philadelphiában Sean McDermott, szóval minden bizonnyal szeretni fogja a fiát is. Tre White túloldalára pedig nagyon kell még egy jó cornerback.

TRADE 1/31 Philadelphia Eagles (via Ravens)
Rashod Bateman
WR, Minnesota

Ellenérték: 2/37 + 3/70, a Ravens visszaadja a 3/104-et. 

Az Eaglesnek minden bizonnyal CB-WR-Edge lesz az első három pickje, és ha Hornt viszik elsőnek, akkor a csapat akár fel is mozoghatnak egy elkapóért, ha valaki csúszik. Ebben az esetben Bateman az, aki csúszik, ráadásul ő igazi WR1 alkat, ami nagyon nincs Philadelphiában. Ha Bateman kimenne, akkor Terrace Marshall lehet a választott, de ő csak a saját helyükön maradva. Az Eagles és a Ravens is gyakran szokott fel-le mozogni, a kapcsolat is megvan a két franchise közt, így adja magát a dolog.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Joe Tryon
Edge, Washington

A Bucs elég kényelmes helyzetben van, hiszen konkrétan nincs hiányposztja. Így előre lehet tekinteni a jövőbe, ahol szerintem a legnagyobb probléma elsősorban a védőfalban keresendő. Meg lehet találni akár Suh, akár JPP utódját – előbbire Barmore lehet opció (de off field kérdőjelek miatt kicsúszhat az első körből), utóbbira akár többen is, de szerintem Joe Tryon lehet a kiválasztott (és nem lepne meg, ha már előbb kimenne).

+1

2/33 Jacksonville Jaguars
Pat Freiermuth
TE, Penn State

Majd jövök második körös mock drafttal is holnap, ha minden jól megy, és ha a Jaguars nem viszi ki már az első körben, akkor 2/1-re ő lesz a választott.

+2:

2/37 Baltimore Ravens (via Eagles)
Landon Dickerson
C, Alabama

Csak hogy a Ravens-szurkolók ne csüggedjenek, megmutatom, ki lenne a célpont és miben gondolkodik a csapat.

Sokan elkapót akarnak a Ravensnek, de én nem adok, méghozzá azért, mert szerintem a csapat cserélni fog Julio Jonesért (BOOM). Trevon Moehrig is teljesen valid opció lehet, alulértékelt a safety needje a Ravensnek, de szerintem a támadófal lesz fókuszban az egyik első körös pickkel. Sokat gondolkodtam, hogy tackle vagy center. Ha tackle, akkor Alex Leatherwood tökéletesen helyettesítené Orlando Brownt, de Alejandro Villanueva várható leigazolása eltántorított ettől az opciótól (pedig nem feltétlen kellene). Ha center, akkor két opció van: Creed Humphrey és Landon Dickerson. Utóbbi a jobb, ráadásul Alabamáról is jön, ellenben sokan egészségügyi red flaget tesznek mellé, így legtöbbek szerint csak a második körben kel el – ezért is gondolom, hogy egy hátracsere lehet itt a Ravenstől, úgyis szeretnek mozogni a drafton.

Akiknek még a legjobb esélyük lehet az első körbe kerülésre: Trevon Moehrig, Christian Barmore, Alex Leatherwood, Gregory Rousseau, Azeez Ojulari, Travis Etienne, Dillon Radunz, Creed Humphrey, Eric Stokes, Kadarius Toney

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!