Connect with us

Prémium cikkek

Mindig van még egy kis hely – Saints FA-értékelő

A New Orleans Saintsnek nagyon aktív holtszezonja volt eddig annak ellenére, hogy játékos-tranzakció alig volt: több mint 100 millió dollárnyi cap túllépést kellett eltűntetni a piac nyitása előtt úgy, hogy még egy irányító és egy franchise tag is beleférjen. Sean Paytonéknak a fizetési plafon egy lefordíthatatlan szójáték, kisebb csoda, hogy nem kezdett Patriots-szintű költekezésbe a csapat.

A Saints úgy kezdte az idei szezont, hogy volt olyan pillanat, amikor 110 millió dollárral lépte túl a fizetési plafont. Ez természetesen egy-két kivágást szükségessé tett, de óriási nagytakarításról így sem volt szó, ellenben mindenki szerződéséhez hozzá lett nyúlva, repültek az automatikusan megszűnő évek, így ezt a megoldhatatlannak tűnő feladatot is sikerült abszolválni.

Mindez természetesen azzal járt, hogy a csapatnak már most nincs egy árva dollárnyi cap space-e 2022-ben sem (az OTC szerint jelenleg 221 ezer dollárral lépi túl a fizetési sapkát), 203 millió dolláros cappel számolva. Az elkövetkező 1-2 év mindenképp a túlélésről fog szólni, legalábbis arról kellene szólnia, Sean Paytonék mégis olyan lendülettel osztottak ki idén is egy franchise taget, mintha allergiások lennének a cap space-re.

Minimális áldozat

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!