Connect with us

Hír

Ötödik éves opció: négy játékos örülhet, egy nem

Érdekes módon a csapatok többsége közvetlenül a draft előtt aktivizálta magát ötödik éves opció fonton, így Baker Mayfield, Denzel Ward, Vita Vea, Kolton Miller, Daron Payne, Mike McGlinchey, Jaire Alexander, Sam Darnold, Roquan Smith, Minkah Fitzpatrick és Lamar Jackson után Calvin Ridley, Frank Ragnow, Saquon Barkley és Quenton Nelson is marad még egy évig jelenlegi csapatánál. Ellenben Billy Price karrierje megpecsételődni látszik.

A korábbi 1/2-es Barkley tavaly sérülés miatt csak 19 snapen lépett pályára, de várható volt, hogy a Giants él a lehetőséggel: Dave Gettleman nagy kedvence (miatta nem választotta ki Sam Darnoldot vagy Josh Allent), kvázi két év alatt 2344 yardot és 17 TD-t szerzett a földön, ebből 1614 jött kontakt után, illetve volt 149 elkapása 1219 yardért és hat TD-ért. 7,217 millió dollárért egy hozzá hasonló tehetségű futó ajándék.

A Lions is hozta a kötelezőt a center Frank Ragnow-val, a korábbi 1/20-as 12,657 milliót kereshet. A rögtön utána kiválasztott Billy Price opcióját viszont nem hívta le a Bengals – állítólag a Cincinnati is Ragnow-t akarta, Price csak a B terv volt. Így utólag teljesen érthető.

Calvin Ridley lehívott opciója sem meglepő, pláne 11,116 millió dollárért. Tavaly 1374 yardot és kilenc TD-t szerzett, három év alatt 3061 yardig és 26 TD-ig jutott a Falcons elkapója. Hasonló a helyzet a három év alatt háromszor első csapatos All-Pro guard Quenton Nelsonnal, akit a Colts jövőre 13,754 millió dollárral tesz gazdagabbá.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!