Connect with us

Hír

Pénzt szabadít fel a Cardinals, készül valamire?

A Cardinals aktív holtszezonon van túl, több nagynevű (bár idősebb) játékost szerzett meg, alaposan megerősítve a keretet. Elképzelhető, hogy további erősítés várható, hiszen a tegnapi nap folyamán két lépéssel is pénzt szabadított fel a gárda – írja Howard Balzer.

Egyrészt rávették a linebacker Jordan Hickset, hogy belemenjen egy fizetéscsökkentésbe. Hicks két éve írt alá egy négy évre szóló $34 milliós szerződést a Cardinalsszal, idén $5 milliós alapfizetése lett volna és egy $1 milliós roster bónusza, a cap hitje pedig az aláírási bónusz idei évre eső részével $9 millió lett volna. Ezt csökkentették le $3 millióval az alapfizetés megvágásával. A linebackernek elég gyenge éve volt tavaly mind futás-, mind passz ellen.

Emellett a csapat átalakította a frissen megszerzett Rodney Hudson szerződését is. Itt nem fizetéscsökkentésről van szó, hanem átalakításról, amivel az idei évre bő $7 milliót szabadított fel a Cardinals, és ezzel nagyobb munkabiztonságot is adott a centernek, hiszen jövőre nehezebb lesz kivágni. Az átalakítás részleteiből (3 automatikusan megsemmisülő év) is látszik, hogy a gárda win now módba kapcsolt.

A kérdés csak az, hogy mire készül a Cardinals ezzel a plusz $10 millióval. Az OTC kalkulációi szerint nagyjából $15 milliója van most a csapatnak a fizetési plafon alatt, ebből persze kell pár millió az újoncokra és a szezon közbeni igazolásokra, de beleférhet még egy nagyobb dobbantás.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!