Connect with us

Prémium cikkek

Sok hűhó semmiért – Texans FA-értékelő

A Texans kapcsán mindenki egy esetleges Watson cserében reménykedett, de ahogy az várható volt, ez egyelőre nem következett be. Ellenben a csapat nagyon is aktív volt a piacon, elég sok játékost szerzett meg, de hogy mi volt az elképzelés, azt azóta is keressük.

Távozók

J.J. Watt távozásával kapcsolatban már a kitekintőben leírtam az érzéseimet. Azt továbbra is tartom, hogy talán mindkét fél számára valahol előnyős döntés született. Rajta kívül Will Fullert sem tartotta meg a gárda, aminek Watson biztos nem örül, de nem volt feltétlenül indokolt az elkapó megtartása. Fuller legjobb esetben is egy WR2, aki nagyon limitált szerepkörben lehet eredményes. Főleg mély útvonalakon jönnek ki a játékának az előnyei, amelyeket Watson nagyon jól ki tudott használni, de ez véleményem szerint kevés egy elkapótól, ha magas fizetést akar. Ezen kívül a sérülései is aggasztóak, alig volt szezonja, amit végig tudott játszani. Nem csoda, hogy a Miamitól is csak egy éves szerződést kapott.[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Kevésbé volt várható lépés Benardrick McKinney elcserélése, de belegondolva logikusnak nevezhető. McKinney egy közepes játékos, aki szintén sérülésekkel küszködött az elmúlt időszakban, ráadásul egy nem túl fontos poszton játszott. A fizetése szintén nem tükrözte a teljesítményét, így szerintem ez egy magyarázható lépés a Texanstól.

A tavalyi fontosabb kezdők közül már elhagyta a csapatot Nick Martin és Zach Fulton is. Érdekes, hogy egyiküket sem próbálta visszaigazolni a csapat (vagy nem akarta eléggé), mert így az amúgy is gyenge támadófal közepén nem maradt még kezdő szintű embere sem a csapatnak. A két játékos ugyan nem tartozott a prémium opciók közé, de új szerződéseiket vizsgálva ennyit volt csapatuknak is megérhettek volna.

Meg lehet még említeni Darren Fells távozását is, aki egyelőre még nem kapott szerződést, de őt se nem nevezném pótolhatatlannak, se nem volt végig egészséges, se nem volt hiányposzt annyira a csapatnál, így ez talán egy sokkal érthetőbb döntés.

Maradók/Érkezők

Az ékezők listája sokkal hosszabb, mint vártuk a csapattól. Ellenben igazi nagy halat, ahogy sejteni lehetett, egyet sem fogtak. Az érkezők többsége 1 vagy 2 éves szerződéssel érkezett. Nagyon úgy tűnik a csapat valahogy szeretné átvészelni a következő pár évet, amíg nincs sem draftcetli, sem pedig pénz a potenciális érkezőkre. Kérdés hogy Watsont ilyen mentalitással meddig lehet maradásra bírni.

A secondary rendbetételével kezdjük az értékelést. Fura, de amit itt ügyködtek, az akár korrektnek is mondható. Vernon Hargreaves maradt megint egy évre. A korábbi első körös corner egyértelmű bust és nem tudott jelentősen javítani az értékén, de másfél millió dollárért szerintem megérte megtartani. Megszerezték mellé Terrance Mitchellt, aki nem egy nagy név, de ár/érték arányban és az eddigi corner felhozatalhoz mérve nem egy rossz húzás. Végül pedig érkezett Desmond King is, aki két csapatnál is megbukott az elmúlt időben, de egy utolsó lehetőséget három millió dollárért megért. A tavalyi cornersornál ez első ránézésre jobban néz ki, de még mindig csak a liga középmezőnyé tartozhatnak, ha mindenki tudja hozni a formáját.

A front7 szintén teljes átalakuláson megy át. A legfontosabb J.J. Watt távozása vagy McKinney elcserélése, akiket minőségben egyelőre nem sikerült pótolni. Shaq Lawson ugyan egy korrekt kezdő lehet a fal szélén, de nem fogja tudni Watt nyomásainak a felét sem hozni. Maliek Collins szintén inkább iparosnak tekinthető, a linebacker sor pedig kórház a város szélén Cunninghammel és az új érkező Kirskey-vel. Egyáltalán nem tudom mi a tervük, mert jelenleg nem hogy kimagasló játékosuk nincs itt, de még átlagon felüli sem.

A támadósor még ennél is érdekesebb. Ahogy fentebb írtam főként távozók voltak, akiket meglepetésre még olyan szinten sem pótoltak, mint a védőjátékosokat. Második számú elkapónak Moncrief érkezett, de ő egyértelmű visszalépés még Fullerhez képest is, második számú tight endnek pedig Ryan Izzo jött, de egyelőre szintén nem lehet kijelenteni, hogy biztatóbb mint Fells lett volna. A támadófalban pedig Tunsil kivételével gyenge képességű játékos vagy lyuk van jelenleg Watson előtt. Cannon megszerzése talán lehet egy minimális sebtapasz a fiatal irányítónak, de ettől még ez az egység katasztrofálisan néz ki. David Johnson természetesen maradt, ha már az évszázad üzletének keretében megszerezték, Duke Johnsont ellenben elengedte a csapat. Nem igazán látom az elképzelést egyik csapategységben sem.

Jah és majdnem elfelejtettem. Irányító posztra érkezett Tyrod Talyor aki az örökös ingó QB a kezdő, a híd és a csere között. Ellenben nem véletlen, hogy végül soha nem elsőként fejezi be az évet. Ha valamilyen oknál fogva Watson mégsem kezdené meg az évet Houstonban akkor legalább van egy olyan alternatívájuk, aki nem életében először lépne kezdőként a center mögé. Ellenben ezzel a kerettel az is csoda lenne ha egy meccset tudna nyerni.

Draftcetlije nincs a korai körökben a csapatnak, így nem is kell elmélkedni, hogy mi lenne ha. Egyedül akkor lesz érdekes az április vége, ha mégis eladják Watsont, de jelenleg erre nem sok esély van. Kimondottan sok a lyuk a csapatban és fura mód ez a nagy jövés-menés után is így maradt. Teljesen érthetetlen, hogy ha már feltöltötte a rostert a csapat, akkor miért nem hoztak minden posztra legalább egy-két közepesen gyenge játékost, hátha valaki mégis beválik. Egyértelműen a hosszútávú jövőre tud csak alapozni a gárda, ami Watson számára nagyon rossz hír.

Értékelés: D

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!