Connect with us

Magyar foci

Titans-Crushers rangadóval indul az itthoni futballszezon!

Nehéz körülmények között, de kezdetét veszi a magyarországi fociszezon is, több európai ország mellett végre itthon is tétre menő mérkőzést rendeznek majd. Az évad egy Divízió I.-es mérkőzéssel indul, ahol egy bár viharvert, de igazi bajnokesélyes látogat majd egy komoly átalakuláson, megerősödésen átmenő budapesti alakulathoz. A várakozásnak tehát vége, a futball újra beköszöntött hazánkban!

A 2021-es lebonyolítási rendszer

Nyolc csapat adta le a nevezését a 2021-es évadra, így a szervezőbizottság azt a döntést hozta, hogy a másodosztályt földrajzi elhelyezkedés szerint két csoportra osztja fel: nyugatra és keletre. Mindkét divízióban négy-négy csapat küzd majd meg úgy, hogy az alapszakaszban valamennyi csoportriválissal meg kell mérkőzni, plusz két találkozót bonyolítanak le az ellentétes csoport egy-egy csapatával. Így tehát ötmeccses alapszakasszal számolhatunk, a rájátszásba pedig négy csapat verekedheti be magát.

Nyugat:

  • Budapest Cowbells II
  • Budapest Titans
  • NBA Crushers (Szombathely)
  • VSD Rangers (Duankeszi)

Kelet:

  • Dabas Sparks
  • DEAC Gladiators (Debrecen)
  • Eger Heroes
  • Miskolc American Football Team

A playoffot július első hétvégéjére (07.03.-07.04.) tervezi a szövetség, ahol a nyugati első (NY1) játszik a keleti másodikkal (K2) az egyik ágon, a másikon pedig a keleti első (K1) mérheti össze az erejét a nyugati másodikkal (NY2). A másodosztály döntőjét, a Pannon Bowlt a jelenlegi várakozásoknak megfelelően az elődöntőkhöz képest két héttel később, július 17-én tervezik megrendezni.

A nyitóhétvége mérkőzése: Titans vs Crushers, április 3., 15 óra, Dunakeszi

A másodosztály egyik legnagyobb favoritja idén is a Crushers, amely a Divízió I. koronájának elhódítását tűzte ki végcélul, amire a rengeteg nehezítő tényező ellenére is nagy esélye van. A csapat magja nagyon rutinos és erős, rengeteg tapasztalatot halmoztak fel az elmúlt években, ezt pedig idén is kamatoztatni fogják majd. Nagy kérdés viszont, hogy a pályagondokat és edzéshiányt hogy tudták/tudják menedzselni, illetve milyen minőségben tudnak majd edzői fronton helytállni. Kihívások tehát bőven vannak Szombathelyen is, de nem kell félteni őket, hogy ne birkóznának meg az eléjük támasztott extra feladatokkal.

Fotó: facebook.com/SzombathelyCrushers

A Titánok ugyan nem neveztek a 2020-as csonka szezonra, azonban igyekeztek a csapatuk magját egyben tartani, illetve nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy edzői és játékosi szinten is toborozzanak, illetve a Győr Sharksszal együttműködve minél többet fejlődjenek a pályán és azon kívül is. A közös edzések és összetartások során sokat tanultak a fiúk, és az is lendített a felkészülésükön, hogy a Gorillaz ellen is megnézhették, milyen erős a keretük. A dolguk nem lesz egyszerű, az idénynyitón azonnal a Crushers jön majd szembe, nagy teszttel fogják nyitni az egyébként is kemény évadot.

Fotó: facebook.com/budapesttitanok

Kettejük párharcával veszi kezdetét az fociszezon Magyarországon, és bár rengeteg a kérdőjel és bizonytalanság az idei évaddal kapcsolatban is, az biztos, hogy a szövetség mindhárom osztály lebonyolítását komolyan gondolja. Mindezt annak ellenére is, hogy a Cowbells II és a Gladiators április 4-i mérkőzését halasztani kellett, illetve a Divízió II.-es csapatok többsége amellett szavazott, hogy a szezonkezdetet a vírushelyzet kritikussága miatt május elejére tolják el.  

(A borítóképért ezúttal is köszönet a Hungarian Footballnak.)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!