Connect with us

Hír

A Bears kivágta kezdő left tackle-jét

A Bears a második körben draftolta Teven Jenkinst, akiről azt gondoltuk, hogy a jobb oldali tackle lesz első naptól. Most viszont kiderült, hogy a bal oldalra kell átmozognia, ugyanis a csapat kivágta az eddigi left tackle Charles Lenót – írja Ian Rapoport. A lépéssel $9 milliót spórol a Bears, ugyanis június 1 utáni kivágásként könyveli le a csapat.

Lenót 2014-ben a hetedik körben draftolta a Chicago, ehhez képest pedig nagyon jó pick volt, hiszen éveken át kezdő volt a Bears támadófalának szélén, az utóbbi 93 meccsen végig kezdő volt, 2018-ban még Pro Bowler is lett (bár ez azért talán túlzás volt). A PFF-nél tavaly a 28. legjobb tackle volt egyébként, így várhatóan lesz piaca, például a Colts, a Panthers vagy a Steelers is bejelentkezhet érte.

A Bears részéről nem biztos, hogy a legjobb döntés ez, hiszen így Jenkinsnek újoncként a nem megszokott bal oldalon kell játszania, és a rookie-k nem szoktak egyből magas szinten teljesíteni, főleg ha nem top10-esek voltak. A jobb oldalon pedig így Germain Ifedinek kell játszania, hacsak nem szereznek diszkont áron egy tackle-t, mondjuk Russell Okungot vagy Eric Fishert. Az is furcsa, hogy a csapat meg sem próbálta elcserélni, pedig egy hátsó körös cetlit akár kaphattak is volna érte.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!