Connect with us

Draft

A Lions nyert, Goff veszített – Lions draftértékelő

Nagyon izgalmas volt látni, hogyan tervezi a Matt Stafford nélküli jövőt a Detroit Lions új, analitikus szemléletű menedzsmentje, és a végeredményt látva a szurkolóknak nincs okuk panaszra. Az más kérdés, hogy Jared Goff hogy lesz így sikeres, mivel nagyon úgy néz ki, hogy függetleníteni akarják tőle a csapatot, de 2-3 év múlva könnyen eljuthatunk arra a pontra, hogy csak egy irányító kell a boldogsághoz (milyen ironikus, hogy Matt Stafforddal a fedélzeten rendre arról volt szó, hogy mikor lesz végre csapat Detroitban).

A Lionsnek eredetileg hat pickje volt, amiből négy cetli a top 101-ben volt. Ebből végül hét lett a draft végére (bár cserébe egy jövő évi negyedik körről le kellett mondani), de csak egyetlen pick érkezett a top 120-on kívülről. A csapat tehát többnyire kezdő potenciállal rendelkező játékosokat draftolhatott, és bár a prioritásokon lehetne vitatkozni (WR, RT, iDL, LB, CB, S voltak a legnagyobb hiányposztok), összességében mindegyik pickben van ráció.

 1/7: Penei Sewell, OT, Oregon

Részemről óriási izgalom előzte meg a választást, ugyanis rengeteg olyan riport jelent meg a draft előtt, hogy Dan Campbell és stábja mindenképp térdkalácsharapó játékost szeretne, ennek a kritériumnak pedig leginkább a linebacker  Micah Parsons felelt meg. Lehetett volna védeni a picket, Parsonst sokan top 10-es tehetségnek tartották, de a poszt értéke alapján és a hosszú távú sikeres csapatépítés szempontjából ez egy borzasztó lépés lett volna.

Ezzel együtt a forgatókönyv abszolút reális volt: Pene Sewell olyan minőséget képviselt, akiért érdemes B-tervként akár egy extra első körös picket is feladni, legalábbis sokkal inkább ér meg ő két első kört, mint a leginkább prémium slot elkapó Jaylen Waddle. A Dolphins szerencsére nem így gondolta, így kisebb meglepetésre a class legjobb, még mindig csak 20 éves OT-je lecsúszott a Lionshöz.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!