Connect with us

Hír

A Vikingsnak Justin Fieldsre fájt a foga

A draftot megelőző napokban több olyan belsős pletykát lehetett hallani, hogy a Vikings lehet, hogy irányítót fog draftolni az első körben, amennyiben Trey Lance (vagy Justin Fields) lecsúszna hozzájuk az 1/14-es választásra. Most Courtney Cronin az ESPN-től azt írja, hogy a Vikings Fieldset választotta volna ki, ha még három helyet csúszik.

Rick Spielman, a csapat general managere egyébként elmondta a draft után, hogy megpróbáltak felcserélni valakiért a 14. helyről. Valószínűleg Rashawn Slaterért mentek volna a Chargers elé, de ez nem jött össze. Emellett pedig arra készült a csapat, hogy a saját helyén kivigye az irányító Justin Fieldset, miután a Panthers és a Broncos is más irányba mozgott, és nem volt előttük QB-hiányos csapat. A tervük azonban nem jött össze, hiszen a Chicago Bears felmozgott eléjük, ami sokkolta a Vikingst – Spielmanék pedig annyira nem volt elkeseredve, hogy extra drafttőkét áldozzanak be egy felmozgásért egy olyan játékosért, aki minimum egy, de még inkább két évig padozott volna Cousins mögött.

A Vikingsnak az irányító nyilván nem volt a legnagyobb needje, Kirk Cousins még két évig teljesen garantált szerződés alatt áll, tehát kivágni semmiképp sem lehet, a jövő évi $35 milliós fizetése (és $45 milliós cap hitje, ami a második legmagasabb az NFL-ben) pedig az elcserélését is nehézzé teszi, hiszen nagyon drága lenne egy másik csapatnak is.

A Vikings vezetősége egyébként szólt Cousinsnak a holtszezonban, hogy terveznek draftolni egy irányítót maga mellé (jé, így is lehet). Végül választottak is, a harmadik körben Kellen Mondot, akitől azt remélik, hogy két évnyi fejlődés után hátha át tudja venni Cousins helyét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!