Connect with us

Hír

Izgalmakban gazdag vidéki rangadóval rajtol a 2021-es HFL-szezon!

Pikáns vidéki derbivel veszi kezdetét a HFL 2021-es szezonja, a nyitóhétvégén a Fehérvár Enthroners fogadja a Győr Sharks csapatát a First Fielden 15 órától. Izgalomban nem lesz hiány, mindkét csapat óriási erősítésekkel és komoly célokkal vág neki az idei szezonnak, ahol kiderül melyiküknek sikerült jobban a felkészülés, kikkel kell igazán számolni akkor, amikor a bajnoki címre gondolunk.

Lebonyolítás, menetrend

A HFL 2021-es küzdelmeinek idén – a pandémiás helyzetnek köszönhetően – mindössze négy csapat vág neki: a Budapest Cowbells, a Budapest Wolves, a Fehérvár Enthroners és a Győr Sharks. A kevés résztvevőnek köszönhetően a menetrend megtervezése nem volt egyszerű feladat a szervezőknek, akik végül az alábbi sorsolást adták ki.

forrás: mafsz.org

Az alapszakasz első körében tehát mindenki játszik mindenkivel, a második körbe a legjobb három jut be, ahol újra megmérkőznek egymással a csapatok. A két legmagasabban végző együttes pedig harmadjára már a Hungarian Bowlban fog majd összecsapni, amit idén is a Hidegkuti Nándor Stadionban terveznek megrendezni, július 10-én, szombaton.

Fehérvár Enthroners

Regnáló bajnokként köszönthetjük az Enthronerst, akik 2019-ben meglepetésre elhódították a HFL bajnoki címét azzal, hogy egy nagyon szoros mérkőzésen sikerült felülmúlniuk a Kijev Capitalst. Azóta eltelt közel két év, sok változás történt a fejér megyeieknél is, játékos és edző fronton is. Az akkori vezetőedző, Jim Ward helyét Jamie Hill vette át, aki korábban az NFL-ben és az NCAA-ben is tevékenykedett, szintén védőoldali stratégaként. Az újdonsült HC pedig hozta magával Joseph Danielst, aki az offense-t fogja majd segíteni.

Erősítések terén sem tétlenkedett ezúttal sem a címvédő, a tavaly megszerzett Rashad Still visszatért 2021-re, mellé érkezett új igazolásként Joe Bergeron (futó) és Devin Stringer (linebacker). A már-már helyi legendának számító Jebrai Regan pedig idén is úgy vág majd neki a HFL-szezonnak, hogy ő az ország egyik legjobb védője. Importok mellett pedig sikerült országon belülről is erősítenie a csapatnak, a DEAC Gladiatorsból nagyon tehetséges fiatalok érkeztek a labda mindkét oldalára, illetve veterán erőkkel igyekeztek a támadó- és védőfalat egyaránt befoltozni, megerősíteni.

Győr Sharks

Ahogy a bajnoknál, úgy Győrben sem maradt a csapat abban a formában, amit 2019-ben láthattunk. A Sharks 2020-ban vállalta a szereplést és bajnokként búcsúztak a szezontól, sikerült megnyerniük a Divízió I. küzdelmeit, ami nagy lendületet és lökést adott az együttesnek 2021-re fordulva. A vezetőedzői szerepkört idén is Boda Gábor fogja betölteni, az ő segítségére DeAndre Parker érkezett, hogy a támadókkal foglalkozzon. Győrben tehát úgy döntöttek, hogy edzői oldalon is komolyan felfegyverkezve vágnak neki a májusi rajtnak, és nem titkolt céljuk, hogy mindenkit meglepve újra felüljenek az ország trónjára.

Ebben nagy segítségére lesz a csapatnak egyrészt a külföldi légió, másrészt az a fiatal és rettenetesen tehetséges mag, amelyik a Budapest Titanstől érkezik. Előbbiből érdemes kiemelni Máximo Gonzalezt, aki korábban szerepelt az NFL International Pathway Programjában, ő a védőket fogja a falban és az LB-sorban erősíteni. Offense-ben pedig Chriss Jeffery (QB) és JD Crandall (WR) alkothat majd egy dinamikus duót, ők korábban Mexikóban is játszottak együtt, így nem lesznek ismeretlenek egymás számára. Ahogy senkinek nem kell bemutatni Andres Fernandezt sem, a csapat svájci bicskáját idén is több szerepkörben tekinthetjük majd meg. Ők fogják segíteni a meglévő, nagyon rutinos győri alakulatot, hogy ezúttal elérjék a kitűzött célt, föl tudjanak nőni a bajnokesélyesekhez.

STREAM:

https://www.youtube.com/watch?v=5taAdQTqUG4&ab_channel=HFLTV

A hétvége további mérkőzései

Divízió II.:

Tatabánya Mustangs – Budapest Wolves II., szombat, 15 óra, streamelve

Pécs Legioners – Diósd Saints, szombat

Wolverines – Levelek Spartans, vasárnap

Kaposvár-Taszár Hornets – Fehérvár Enthroners II., vasárnap

  

A borítóképért köszönet a Hungarian Footballnak!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!