Connect with us

Draft

Kevésből nehéz sokat fogni – Seahawks draftértékelő

Nem várta könnyű helyzetből a Seattle Seahawks az idei draftot, mert főleg a Jamal Adams cserének köszönhetően nagyon kevés pickje volt, az első- mellett a harmadik-, ötödik- és hetedik körös cetlije is hiányzott. Ezek tudatában sokat nem remélhettek Pete Carroll fiai, a legtöbb szem a második napos egyetlen választásukra szegeződött.

A Seahawks már tavaly júliusban megkezdte a draftcetlijeinek az elherdálását, amikor is a Jamal Adams trade keretében megszabadult az első és a harmadik körös választásáról. Sokat beszéltünk már akkor is arról, hogy valóban ér-e ennyit a fiatal safety (no meg egy jövő évi elsőt még) és a tavalyi év összességében inkább arra enged következtetni, hogy nem. Adams kétségtelenül egy hatalmas playmaker, aki képes mérkőzéseket eldönteni, de hosszútávon nem ad annyit a csapat teljesítményéhez, mint két jól kiválasztott elsőkörös játékos. Az idei drafton a Seahawksnak lehetősége lett volna kiválasztani mondjuk a legjobb guardot (ahogy a Jets tette annak a picknek a segítségével), a harmadik legjobb tackle-t vagy akár a harmadik legjobb cornert is. És akkor még ott lett volna a jövő évi első is mindezek után.

Az ötödik kör és az egyik hetedik kör már sokkal jobb helyre ment, Carlos Dunlap és Gabe Jackson megszerzése vállalhatóbb kockázat volt, még akkor is ha impactre egyértelműen kevesebb dolgot is várhattunk tőlük. Ezeknek az intézkedéseknek hála tehát mindössze három pickje volt az egész drafton a csapatnak, ami 1967 óta a második legkevesebb. Így talán az átlagosnál is nagyobb hangsúly volt azon, hogy ezt a három választást hogyan használja ki a gárda.

2/56 D’Wayne Eskridge, WR, Western Michigan

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!