Connect with us

Draft

Lehetett volna jobb – Packers draftértékelő

Okultak a tavalyi draftból Green Bayben, ezért bevetették az Anderson vezércselt! Az első kör előtt pár órával megjelent Rodgers híreknek hála a kutya sem foglalkozott azzal, kiket választ a Packers, így nyugodtan lehetett tevékenykedni. Viccet félretéve, jobban is tetszik az idei munka, mint a tavalyi.

1/29 Eric Stokes, CB, Georgia

Rögtön azzal lepett meg Gutekunst, hogy nem cserélt az első körben, az elmúlt években előszeretettel mozgott fel a kiszemeltjeiért, de úgy tűnik most nem nehezítették meg a döntését a kollégák. Aminek annyira nem örülök, mert Stokes nem tartozott a kedvenceim közé.

Mi lehetett a terv?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Minden bizonnyal megnézték a front office tagjai is az előző szezon NFC-döntőjét, és belátták, hogy Kevin King számlájára nagyon sok minden írható volt – mondjuk visszaigazolták, szóval lehet mégsem nézték. Jaire Alexander túloldalára kellett találni egy olyan játékost, aki képes elkerülni a nagyobb hibákat, nálam ez volt a prioritás az offseasonben, így a szándékot mindenképp díjazom. Arról nem is beszélve, és ez még elő fog jönni több helyen is, hogy a 2022-es salary cap helyzet nem arra enged következtetni, hogy itt hatalmas költekezések lesznek más franchise lejáró szerződésű játékosaiért, így mindenképp kellett szerezni hosszú távú megoldást, erre meg a draft a legalkalmasabb.

Ha lehet hinni annak, hogy a frissen kinevezett védőkoordinátor Joe Barry egy olyan rendszert akar futtatni, mint Brandon Staley tette tavaly a Ramsben, oda abszolút fit lehet. Alexander rátapadna a WR1-re, a többi játékos meg javarészt zónázna, Stokes-nak is inkább ez az erőssége az emberezés helyett.

Mi várható tőle?

Vélhetően nem lesz egyszerű őt lehagyni, hiszen elképesztő sebessége van, gutekunsti hagyományokhoz hűen ezúttal is egy elit RAS mutatóval rendelkező játékost hozott a csapatba. Alapvetően nincs bajom azzal a filozófiával, hogy kiváló atlétákat draftolnak, akiket majd megtanít a stáb futballozni, csak vannak olyan posztok, ahol ez nehezebb – az egyik ilyen a cornerback, és pont emiatt félek kicsit.

Stokes ugyanis 2020-ig nem sok labdaérzéket mutatott, karrierje első interceptionjét is utolsó szezonjában szerezte a Bulldogsban, igaz akkor már rögtön négyet is. Persze nem kell egy turnover gyárosnak lennie, ha nem hagy teret a támadóknak, de egy CB-nél azért nem hátrány ez. Egy éve van kijátszani Kevin Kinget a kezdőből, egy első körös tehetségnek ez nem kéne komoly gondot okozzon, és szerintem nem is fog. A kérdés, hogy mekkora lesz a szintkülönbség közte és Alexander között.

2/62 Josh Myers, C, Ohio State

Egy ex-Buckeyes centert egy ex-Buckeyes centerrel sikerült pótolni. Corey Linsley távozásával és hogy nem érkezett FA-pótlás várható volt, hogy a draftról jön majd valaki, de a vártnál talán korábban. Ha olyan kimenetele lesz mint Jenkinsnek, nem fogja egy Sajtfejű sem bánni. Érdekes párhuzam kettejük között, hogy mindketten Packers viszonylatban idősnek számít, Myers 23 lesz mire kezdődik az alapszakasz, a korai pickeknél eddig a fiatalabb játékosokat szoktuk meg.

Mi lehetett a terv?

Egyrészt az, hogy a posztján a legjobbak közt számon tartott Jenkins maradjon LG, és ezzel ezt összehozhatják, kérdés mikor. Green Bayben ugyanis nem feltétlen dobják be első héttől a kezdőbe az újoncokat, nincs kizárva, hogy a harmadéves Jenkinsszel kezdik meg az alapszakaszt a fal közepén, de nem gondolom, hogy sokáig kell várni Myers debütálására.

Mi várható tőle?

Zónablokkolásban látják benne a sikeres NFL karriert, így ebből a szempontból fit. Futásoknál öröm lesz nézni ahogy a második szinten is takarítja a védőket, más kérdés, hogy passzblokkolási képzettségét például a PFF-nél elég komolyan kritizálták, ezért sem biztos, hogy azonnal a kezdőben találja magát. Abban bízom, hogy a csapat híres az OL-képzéséről, talán Myers elég jó alapot nyújt ahhoz, hogy NFL-szintű centerré formázzák.

3/85 Amari Rodgers, WR, Clemson

A. Rodgers signed his new contract with Packers – már látom a clickbait szalagcímeket…

Egy elég drága és előnytelen felcserét követően (egy 4. kört kapott a Titans 7 helyes hátramozgásért) jött a sokak által várt wide receiver húzás, talán ez elárulja mennyire akarták Trevor Lawrence korábbi célpontját.

Mi lehetett a terv?

Kimondottan örülök annak, hogy eddig vártak elkapóval, nem éreztem akkora prioritásnak, ráadásul a class mélysége biztosította, hogy a top 100-ban is lesz használható játékos. Elég érdekes helyzetben van, hiszen amint aláír, ő lesz az egyetlen elkapó a rosteren, akinek szerződése van 2022-re – nem túl jó kilátások. Randall Cobb óta nem volt egy kimondottan fürge slot receiver a pályán, így egy új dimenziót nyithat meg a playbookban. Amit még kiemelnék, hogy visszahordóként is használható, ami egy felettébb elhallgatott, mégis annál nagyobb hiányosság az évek óta döglődő special teamben.

Mi várható tőle?

Mindenképp sebesség, de más értelemben mint amit mondjuk Valdes-Scantling tud produkálni. Ő lehet a csapat gadget játékosa, amit például tavaly Tyler Ervinnel is próbált elővenni LaFleur, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Nem tudom mennyire számított a megítélésében, hogy visszatért végzős évére, miután egy keresztszalag-szakadás miatt a junior szezonja később kezdődött, de a teljesítményét látva előnyére vált. Évről évre szorult egyre inkább slotba a Tigersben, a Packersben is itt lehet jövője.

4/142 Royce Newman, OT, Ole Miss

Mi lehetett a terv?

Billy Turner azért nem az az RT, akiért annyira ragaszkodni kéne, így nem árt ha készülnek B tervvel. Plusz ő az egyik olyan játékos, akinek a kivágásával lehetne spórolni 2022-ben, amikor kontraktusa utolsó évébe lépne.

Mi várható tőle?

2019-ben guardként, 2020-ban RT-ként játszotta végig a szezont a Rebelsben, utóbbi sikerült gyengébbre, ami nem túl jó előjel. Ő is inkább zónablokkolásban, azon belül is a futásoknál nyújtott jobb teljesítményt. Úgy gondolom harmadik napon bőven belefér, hogy halmozzanak egy adott posztra játékost, hátha az egyik beválik.

5/173 Tedarrel Slaton, NT, Florida

Mi lehetett a terv?

Kenny Clarkon kívül nem volt senki a rosteren aki kimondott NT lenne, Slaton ráadásul méretben is passzol a posztja prototípusának, ehhez képest pedig viszonylag jobban mozog.

Mi várható tőle?

Nem fogjuk sokat a pályán látni 2021-ben, de ez a 154 kilós hegyomlás biztos fel fog tűnni mindenkinek, ha a gyepre lép.

5/178 Shemar Jean-Charles, CB, Appalachian State

Mi lehetett a terv?

Volt már szó a CB-depthről, nem túl rózsás a helyzet, Chandon Sullivannel kell birkóznia a kezdő nickel helyért. A PFF-nél a 9. legjobb értékelést kapta 2020-ban, Stokesszal ellentétben a produktivitás nála nem volt probléma, igaz nem is a legjobb egyetemi játékosok ellen kellett teljesítenie.

Mi várható tőle?

Kimondottan a slotban képzelik el, ami nem baj, hiszen oda is kéne upgrade. Nem a leggyorsabb játékos, ellenben a mentalitásával és odaadásával kimagaslik, így a special teamben is biztos gyakran látjuk majd.

6/214 Cole Van Lanen, OT, Wisconsin

Mi lehetett a terv?

Szó szoros értelmében helyi fiú, hiszen Green Bayben született, itt is járt középiskolába, el nem tudom képzelni milyen boldog lehet most. Ez a pick inkább a szurkolóknak szólt, akiknél hamar közönségkedvenc lesz. Ő is abszolút séma fit játékos, aki a “sok közül talán egy beválik” alapot erősíti.

Mi várható tőle?

A Badgersben végig LT volt, a profik között azonban a fal belsejében látnak neki esélyt. Pass protectionben kifejezetten gyengének számít, így pláne fura, hogy viszonylag magas grade-eket kapott a PFF-től hároméves pályafutása során, freshmanként konkrétan a legmagasabb pontszám volt az övé.

6/220 Isiaiah McDuffie, LB, Boston College

Mi várható tőle?

Semmi extra, special teamer lehet, amit kicsit beárnyékol a 15 missed tackle-je 2020-ból.

7/256 Kylin Hill, RB, Mississippi State

Mi várható tőle?

Harmadik számú futó simán lehet már az alapszakasz kezdetére is. Nehéz volt őt szerelni az egyetemen és kellően robbanékony, ami miatt visszahordásoknál is biztos fel fog tűnni.

Összegzés

Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert az első három körben, tehát a legfontosabb pickeknél mindhárom játékos helyett volt olyan a bent lévők közül adott posztra, akinek jobban tudtam volna örülni, de ettől még nem gondolnám, hogy gyatra volt a draft. Elfogadom a véleményeket, hogy egy belső linebackert hamarabb is hozhattak volna, de örülök hogy nem tették, a Barnes-Martin duó bőven elég, nem rajtuk múlik a defense sikeressége.

Mindössze egy cserét hajtott végre a Packers (az sem feltétlen volt előnyös), holott volt bőven tőke, de a vészjósló cap helyzet miatt érthető, ha most inkább megtartották a nagyját, és igyekeztek minden lyukra hozni egy játékost, hogy jövőre is ott legyenek a rosteren. A keret adott lehet a tavalyi magasságok megismétléséhez, de ehhez egyrészt rendezni kell a Rodgers helyzetet, másrészt Joe Barrynek is felül kéne múlnia Mike Pettine munkáját, utóbbitól azért félek egy csöppet.

Értékelés: B-

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!