Connect with us

Érdekességek

Mi történik akkor, ha Aaron Rodgers visszavonul?

Az amerikai sajtóban nagyon pörög az Aaron Rodgers ügy, folyamatosan jönnek a hol pozitívabb, hol negatívabb riportok. A kapcsolat eléggé menthetetlennek tűnik, de vannak olyan vélemények, hogy a Packers a legvégső esetben sem különösebben szeretné értékké tenni a játékost és jobban preferálna egy visszavonulást (amiről szintén voltak riportok). Ő lehet a Packers Barry Sanderse/Calvin Johnsona?

A Detroit Lionsnek óriási tapasztalata van abban, hogy kell nagyon csúnyán szakítani a legendáival. A Hall of Famer futó Barry Sanders és a szintén Hall of Famer elkapó Calvin Johnson is idejekorán vonult vissza: mindkettőjükben volt még minimum 1-2 jó év, de a csapat nem adta meg nekik az esélyt a bajnoki címre, nem cserélte vagy küldte el őket, inkább a visszavonulást preferálták (Sandersnél biztosan, Johnson esetében ez némileg vitatott). Ráadásul mindkét legenda esetében úgy látta jónak a menedzsment, ha visszaköveteli/pereskedi a még fennmaradó aláírási bónuszt. Ez utóbbi valamilyen szinten érthető, fölöslegesen senki nem szeret dollármilliókat kidobni az ablakon, de talán ezt a békát le kellett volna nyelnie a franchise-nak.

Rodgers visszavonulása esetén 31,556 millió dollárnyi halott pénz keletkezne, ennyi aláírási bónusza van ugyanis még hátra. Igaz, ebből 11,4 millió dollár egy átalakítás következménye még 2019-ből, amit már rég megkeresett volna alapfizetésként, így a gyakorlatban is visszaperelhető összeg 20 millió dollár. Ez nagyon sok pénz, pláne a szűkös cap-helyzetben lévő Packersnek, bár ehhez alighanem Rodgersnek is lenne 1-2 szava (arról nem is beszélve, hogy visszaperelni az összeget időbe telik, és csak ez után lehet jóvá íratni a capben). Anyagi szempontból ennek ellenére érdemes lenne megpróbálni, bár a klub imázsának és a szurkolók lelki állapotának aligha tenne jót egy még évekig elhúzódó vita. Valahogy talán mégis jó lenne kibékülni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!