Connect with us

Draft

Pánikhangulat – Cowboys draftértékelő

Az elmúlt években a Dallas Cowboys rendre ott szerepelt a sikeresebben draftoló csapatok között, sok sztárral erősítették meg a csapatot, valamint a későbbi körökben is sikerült kezdőszintű tehetségeket lelniük. Így megvolt tehát a magas elvárás a csapat felé idén is, amihez ezúttal nem tudtak felnőni, sok fejvakarós döntést, rossz értéken jött húzást tudnak csak felmutatni, amikkel nem kerültek közelebb a hőn áhított céljukhoz.

A kiválasztott játékosok mellett zárójelben szereplő szám azt mutatja, hogy milyen helyen lettek draftolva ahhoz képest, hogy az Athletic által összeállított konszenzusos big boardon hol szerepelnek. Ha mínusz, akkor később, ha plusz akkor korábban keltek el.

1/12 Micah Parsons, LB, Penn State (-1)

Ahhoz, hogy kicsit kontextusba kerüljön a választás, meg kell nézni milyen tényezők befolyásolták a Parsons-picket:

A draftszituáció

A Cowboys a 2021-es NFL Drafton eredetileg az 1/10-es cetlit birtokolta, de azzal, hogy az orruk előtt vitte el a Panthers Hornt és a Broncos Surtaint, azt érezhették, hogy hoppon maradtak, az általuk két legjobbra tartott védőt a legnagyobb hiányposztra elbukták. Ekkor még benn volt Slater is, aki szintén magasan volt a csapat boardján, de úgy érezték, nem ő a megfelelő választás, ezért megegyeztek az Eaglesszel(!!), hogy az első körben helyet cserélnek, plusz a Philly még elküldi a 3/84-et is a csoportriválisnak. Ekkor hihettük azt, hogy Rosemanék kiviszik Fieldset, de ők DeVonta Smith mellett döntöttek, míg a Bears nem tanakodott tovább, a Giants helyére feljőve kivittek az Ohio State sztárját.

Ekkor pedig a Cowboys ott tartott, mint az eredeti helyzetükben, a boardjukon ugyanazok a játékosok voltak legfelül, akik korábban is, a képlet nem módosult, a csapat pedig nem tudta, hogy reagálja le azt, hogy nincs igazán senki, akivel meg lehetne váltani a világot. Így esett a döntés Parsonsra, akinek az érkezése rövid és hosszútávon is óriási befolyással lehet a csapat sikerességére.

A játékos

Parsons az Athletic által összegyűjtött konszenzusos boardon a 11. helyen szerepelt, blue chip tehetségként volt számon tartva, ott volt előzetesen a legtehetségesebb védők között. Ez nem véletlen, a felvételei visszaigazolják, hogy milyen potenciál rejlik benne, atletikussági mutatói pedig alátámasztják, hogy valóban egy kivételes prospectről beszélünk.

Parsonst az NFL és a draft média egyaránt nagyra tartotta, ennek köszönhetően kelt el tökéletes értéken az 1/12-es választással. Tehát abba nehezen köthetünk bele, hogy mennyire érte meg magát a játékost, a tehetséget ezen a helyen kiválasztani, hiszen több szinten is elismerték, hogy ő az egyik legjobb prospect az idei drafton.

A pozíció

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!