Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL tulajdonosai – AFC

Az NFL-ben elsősorban a játékosokról, edzőkről és GM-ekről esik a legtöbb szó, de a háttérben a tulajdonosokat sem érdemes elfelejteni. Van olyan tulajdonos, akiről a szurkolók azt sem tudják, hogy ki ő, mert egyáltalán nem csinál semmit. Egy másik tulajdonos csak károkat csinál, amiért a szurkolók minél előbb szabadulnának tőle. És van olyan tulajdonos is, aki az intézkedéseivel a csapat fejlődését tartja szem előtt, és kivívta magának a szurkolók tiszteletét és szeretetét. Az NFL-ben mindhárom típus megtalálható, és most röviden bemutatjuk őket.

Mivel 32 tulajdonost egy cikkben bemutatni nagyon hosszú lenne, ezért két részre szedtem, és most csak az AFC tulajdonosai érkeznek, az NCF jövő héten kerül sorra. Elsősorban arra helyeztem a hangsúlyt, hogy ki hogyan lett az adott csapat tulajdonosa, és az intézkedései mennyire szolgálták, segítették vagy hátráltatták a franchise esélyeit.

 

AFC East

Buffalo Bills: Kim és Terry Pegula
Tulajdonossá válás módja és ideje: vásárlás, 2014

A Bills több mint 50 éven keresztül Ralph Wilson tulajdonában volt. Wilson azonban 2014-ben elhunyt, a csapatot pedig elárverezték. Az árverésen végül a Pegula házaspár adta a legjobb ajánlatot, így a 2014-es szezonnak már az új tulajdonossal vágott neki a Bills. A Pegula házaspár számára nem idegen a sport Buffalóban, a Bills mellett az ő tulajdonukban van a város NHL csapata (Sabres) és még sok másik kisebb helyi sportcsapat (pl lacrosse). A házaspár nem titkoltan azért vette meg a csapatot, hogy felrázza a hosszú agóniából, és újra playoffba illetve majd Super Bowlba juttassa a csapatot. A playoff azóta már összejött, és a Super Bowl sem tűnik már elérhetetlennek. Egyértelműen a legjobb döntést hozták, mikor Sean McDermottba helyezték a bizalmukat, és bár még csak alig hét éve vannak az NFL-ben, de már most sikeresebb a Bills, mint a ’90-es évek óta bármikor.

Grade: B+

Miami Dolphins: Stephen M. Ross
Tulajdonossá válás módja és ideje: vásárlás, 2008-2009

Ross hivatalosan 2009 óta tulajdonosa a csapatnak, de a folyamat már egy évvel korábban elkezdődött. 2008 februárjában a franchise 50%-át vásárolta meg az akkori tulajdonos Wayne Huizengától, majd egy évvel később további 45%-ot. Ross szerette volna a Dolphinst visszajuttatni a korábbi fénykorába, de ez az igyekezet nem nagyon hozott vidámságot a szurkolóknak. 12 év alatt egyszer sikerült csak playoffba jutni, és rengeteg elhibázott döntés fűződik a nevéhez, amiknek köszönhetően Ross kapcsolata a szurkolókkal nem felhőtlen. Ugyanakkor az utóbbi időben ő is felismerte, hogy valami nagy változás kell. Első lépésként megszabadult Adam Gase-től, majd teljes támogatottságáról biztosította Brian Florest, és a “tankolás” kampányt. Még messze van attól, hogy a jó tulajdonosok közé lehessen sorolni, de az első lépést mindenesetre megtette felé.

Grade: C+

New England Patriots: Robert Kraft
Tulajdonossá válás módja és ideje: vásárlás, 1994

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!