Connect with us

Hír

Reggie Bush kéri vissza a Heisman-trófeát

Azok után, hogy végre eltörölték az egyetemi futball leghülyébb szabályát és az egyetemi játékosok is szerezhetnek bevételt abból, hogy híresek, Reggie Bush színre lépett. Ő ugyanis többek között a Heisman-trófeáját és az egyetemi eredményeit veszítette el amiatt, hogy a családja ajándékokat fogadott el különböző ügynököktől.

Bush az NCAA történetének egyik legjobb futója. 2005-ben a USC játékosaként 8,7-es átlaggal 1740 yardot és 16 TD-t szerzett a földön, volt 478 elkapott yardja két TD-vel, emellett visszahordásokból is gyűjtött 672 yardot és egy TD-t. A 13 meccsen szerzett total 2890 yardja (222 yard/meccs) és 19 TD-je után teljesen jogosan kapta meg a Heisman-trófeát.

Ugyanakkor 2006-ban felmerült a kétely, hogy a családja ajándékokat fogadott el olyan ügynököktől, akik Bush képviselői szerettek volna lenne. Ebből óriási botrány lett, az egyetem igazgatója ki akarta törölni Bush nevét az iskola történetéből, elvették tőle a trófeát, emellett törölték a USC utolsó két győzelmét 2004-ből (az egyik egy Orange Bowl győzelem volt), illetve mind a 12 győzelmét 2005-ből. Magyarán a játékosokból milliárdokat kaszáló NCAA nemcsak megszégyenítette Bush-t egy ország előtt, de még minden egyetemi sikerétől is megfosztotta.

Most a futó és csapata felkereste a megfelelő szerveket és követelik, hogy adják vissza a trófeát és állítsák vissza Bush iskolai eredményeit. Utóbbi végrehajtása kérdéses, a Heisman-trófeát ugyanakkor nem lenne nehéz vissza adni neki, ugyanis azt soha nem osztották ki: a 2005-ös döntősök közül (Vince Young, Matt Leinart) senki nem kérte, hiába volt felajánlva nekik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!