Connect with us

Érdekességek

2011 óta Blake Bortles az egyetlen első körös, akivel hosszabbított a Jaguars

A Jaguars elcserélte a Panthershöz a tavalyi 1/9-es CJ Hendersont, így a csapat kvázi legjobb első körös pickje az elmúlt 10 évből Blake Bortlers. Ez alighanem mindent elmond arról, milyen munka folyt a franchise-nál a 2010-es években.

A Jaguars negatív sorozata az 1/10-es Blaine Gabberttel kezdődött, aki 2011-ben franchise irányítóként érkezett a csapathoz. Őt az elkapó Justin Blackmon (1/5) és az LT Luke Joeckel követte (1/2), majd érkezett Blake Bortles (1/3), a pass rusher Dante Fowler (1/3), a corner Jalen Ramsey (1/5), a futó Leonard Fournette (1/4), a DT Taven Bryan (1/29), a pass rusher Josh Allen (1/7), illetve a már említett Henderson és a pass rusher K’Lavon Chaisson (1/20).

A fentiek közül Gabbert, Blackmon, Joeckel és Bryan óriási bust lett, de a Jaguarsban Fowler, Fournette és Henderson is pocsék volt, ahogy Chaisson is gyenge eddig, illetve Josh Allen is legjobb esetben egy átlag alatti kezdő szintet üt meg. Egyedül Ramsey volt az, aki megérdemelt volna egy új szerződést, de őt meg elcserélte a csapat, így az elmúlt 10 évben mindössze Blake Bortles volt az, aki kiérdemelte a Jaguarstól, hogy hosszabbítsanak vele (papíron erre még Bryan, Allen és Chaisson is esélyes, de az eddig látottak alapján erre nem fog sor kerülni).

Egy eltékozolt karrier – az évtized tehetségéből lett a valaha volt egyik legnagyobb bust

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!