Connect with us

Összefoglaló

A szárnyaszegett sas

Ha az égen magasan sast látsz repülni, ne ijedj meg. Veszélyesnek tűnhet, de valójában ártalmatlan, hiába hiszi azt magáról, hogy ő az úr a vidéken. Még ha rád is támadna, ne félj, mert bármit is csináljon a sas, hidd el, neki sokkal jobban fog fájni.

(Ősi texasi közmondás)

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys 21 – 41

Dak Prescott először játszott hazai mérkőzést a tavalyi sérülése óta, és egészen impresszívre sikeredett a visszatérése. Mindjárt a harmadik passzával egy 44 yardos bombát küldött CeeDee Lambnek, amivel az 1 yardra juttatta a csapatot, ahonnan Elliott simán bejutott a célterületre. Az irányító a későbbiek során sem remegett meg, egy hibát leszámítva, mikor hagyta hogy kiüssék a labdát a kezéből a saját célterületen, szinte tökéletes éjszakát tudhatott magáénak. 26 passzából 21 jó volt, amivel 238 yardot és 3 TD-t ért el. Kedvenc célpontja meglepő módon nem Cooper és nem is Lamb volt, hanem a TE Dalton Schultz, aki 6 elkapást értékesített 80 yardért és 2 TD-ért. A hazai támadók részéről még érdemes kiemelni, hogy a futójáték is kiválóan működött. Mind Elliott, mind Pollard 5 yardot átlagolt, és előbbi kétszer is bejutott a célterületre.

A túloldalon már közel sem volt ilyen pozitív a támadók teljesítménye. Jalen Hurts nagyon nem találta a ritmust, mindjárt a harmadik passzával eladta a labdát. A folytatás sem sikerült jobban, számos elrontott dobás, és még egy pick6 is kötődik a nevéhez. A statisztikái lényegében csak azután kezdtek javulni, miután már rég eldőlt a meccs, és a Cowboys védelem is kiengedett. Viszont nemcsak Hurts, de az egész Eagles offense nagyon gyengén játszott, főleg az első félidőben. Mindent elmond az Eagles első 30 percéről, hogy összesen 3 first downt szereztek ebben a játékrészben, míg a Cowboys 19-et. A második negyed közepén elértek egy olyan pontra is, amikor a Cowboysnak kétszer több first downja volt, mint ahány playt az Eagles támadók a pályán töltöttek.

A nagyszünet sem hozott nagy változást, Hurts a harmadik passzával megint eladta a labdát, és ezúttal Trevon Diggs vissza is futott vele. Ezek után meglepő módon az Eagles offense erőre kapott, és levezette az egyetlen értékelhető drive-ját, amit 90 yardot haladva egy Ertz elkapott TD-vel zártak. Ezután 27-14-re módosult az állás, és a védelem kivédekezte a Dallas következő támadását, így egy röpke pillanatra felvillant a remény az Eagles részéről, hogy még meg tudják fordítani a meccset. Egy gyors 3&out azonban eloszlatta ezeket a reményeket, a Cowboys még egy esélyt nem adott.

Érdemes megemlíteni, hogy az Eagles punt után a Dallas eljutott a 2 yardosig, ahol azonban 4. kísérletre kényszerült. A Green Bayből ismert McCarthy itt biztos mezőnygólt rúgatott volna, itt azonban úgy döntött kockázatot vállal, és fent hagyta a támadókat. A döntés jónak bizonyult, Prescott megtalálta Ced Wilsont a célterületen belül, és ezzel végleg eldőlt a mérkőzés. Az egyetlen kérdés csupán az maradt, mekkora lesz a különbség a két csapat között.

Az Eagles még becsületből küzdött, de sem a támadófal, sem a playhívás nem könnyítette meg Hurts dolgát. Mindent elmond a meccsről, hogy előbb 3&15-re behívtak egy screen játékot Reagorra, majd 4&10-nél egyszerre 4 (!) Cowboys védő sackelte Hurtsöt.

A Cowboys végigdominálta a meccset, és egy pillanatig nem játszott hátrányban. Mind a támadók, mind a védők közel hibátlanul játszottak, és az edzői stábot is dicséret illeti, főleg McCarthyt, aki kétszer is bevállalt egy 4&goal szituációt. Az első ugyan nem jött össze (bár a visszajátszások alapján nem teljesen egyértelmű, hogy tényleg nem volt TD), de ilyen helyzetekben bízni kell ebben a támadósorban. Az Eagles részéről túl sok pozitívumot nem lehet mondani. Garbage time nélkül a támadók kritikán aluliak voltak, és noha a védelem egyszer-egyszer megvillant (pl fumble TD az elején), de összességében nem nagyon volt válaszuk a Cowboys támadóira. Ez a csapat még egyértelműen nem áll készen a keményebb ellenfelekre.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!