Connect with us

Prémium cikkek

Az NFL ténylegesen legdrágább játékosai – Edge rusherek

TJ Watt évi 28 millió dolláros szerződése után már csak egy karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy 30 millió dolláros védők legyenek a ligában. Ami egyébként brutális, ugyanis új pénzt tekintve egy top fizetésű edge már 11 millióval többet keres, mint egy top 10 végi, de még teljes átlagot számolva is 8 millió dolláros a különbség.

Alighanem mindenki hallotta már azt az öröknek tűnő igazságot, hogy a pass rusher prémium posztnak számít. Amennyiben ránézünk a top nem-irányítók fizetésére, akkor ez a tétel bizonyítást nyer: edge rusherből van a legtöbb 20+ milliós játékos, ráadásul kvázi csak pass rusherek rendelkeznek évi 25+ millió dolláros új pénzt ígérő szerződéssel (ugyan papíron DeAndre Hopkins is átlépte a szintet, de a teljes szerződést nézve az elkapó így is csak a 8. legjobban kereső pass rusher lenne).

Ez némiképp talán meglepő, mert bár tény, hogy a védőoldalon azok a játékosok az értékesek, akik segítik a passz elleni védelmet, de egy jó pass rushert nem olyan nehéz találni. 10+ milliós edge rusherből 30 van a ligában, míg 10+ milliós cornerből csak 18 (köztük olyan játékosok, mint Trae Waynes, William Jackson vagy Bradley Roby, szóval a nem túl jók is elég sokat keresnek). Mindezt alátámasztja rengeteg tudományos kutatás is, melyek kimutatták, hogy a pass rusher az egyik legkönnyebben pótolható pozíció.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!