Connect with us

Hír

Calvin Johnson nem hajlandó megdolgozni a pénzéért

A Lions és Calvin Johnson kapcsolata továbbra is romokban van annak ellenére, hogy a Lions már tett egy minimum korrekt ajánlatot a Hall of Famer elkapónak. Megatron ugyanakkor mindezt nevetségesnek tartja és azt akarja, hogy a Lions oldja meg a pénze visszaadását anélkül, hogy akár csak a kisujját is meg kellene érte mozdítani.

Eddig a pontig Johnson volt a jófiú a történetben: a visszavonulásával megkímélte a Lionst attól, hogy pénzügyi okokból ki kelljen vágnia a saját legendáját. Igaz, ezzel csak magát hozta nehéz helyzetbe az elkapó, mivel a csapat valamilyen teljesen érthetetlen okból visszakövetelt Johnsontól 1,6 millió dollárnyi aláírási bónuszt. A felek kapcsolata ettől a perctől kezdve teljesen elhidegült, és az elkapó többször is jelezte: csak akkor lesz béke és barátság, ha visszakapja a pénzt.

Ennek a kívánságnak nemrég a Lions új vezetősége megpróbált eleget tenni: évi 28 óra látszatmunkáért fizetett volna 500 ezer dollárt három éven keresztül, illetve további 100 ezer dollárt adományozott volna Johnson egyik jótékonysági szervezetének. Az elkapó viszont kijelentette: ő nem hajlandó dolgozni a pénzért, ugyanis egyszer már megdolgozott érte, a Lionsnek meg ki kell találnia, hogy tudja így is visszaadni neki az összeget.

A probléma ezzel csak az, hogy Johnson mindkét állítása teljes tévedés. Egyrészt az aláírási bónuszért ő nem dolgozott meg, ugyan a pénzt azonnal megkapja, de ez az összeg arra szolgál, hogy a játékos maximum öt évig ne csináljon semmi marhaságot vagy a csapatra nézve káros dolgot (ne csukassa le magát, ne keltse a csapat vagy az NFL rossz hírét, vagy ne vonuljon vissza). Óriási tévedés azt hinni, hogy ezért bárki megdolgozott: az aláírási bónusz egy előleg, ami jó a játékosnak, mivel pénzhez jut, de egyúttal hosszú távú biztosítékot is jelent a csapatnak. (Ne keverjük össze ezt azzal, amikor egy játékos alapfizetését aláírási bónusszá alakítja a csapat pénzügyi okokból – azért tényleg megdolgozott a játékos és nem visszaperelhető)

Másrészt nem lehet csak úgy 1,6 millió dollárt elutalni egy számlára, mivel annak a hatóságok annyira nem szoktak örülni. Akár tetszik, akár nem, legalább valamilyen látszattevékenységet kell csinálni ezért a pénzért, pláne hogy ekkora ügyet csinált belőle. A Lions persze adhat jobb ajánlatot, például több pénzt kevesebb munkaóráért, de most már egyre kevésbé a franchise a probléma a kapcsolat helyrehozásában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!