Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan telik egy játékos átlagos napja/hete az alapszakaszban?

Az amerikai futball játékosokról leginkább a pénz és a csillogás jut eszünkbe: a legtöbb film és sorozat a rengeteg pénzről és jobb esetben magáról a játékról szól, de nagyon kevés szó esik arról, hogy ez igazából egy munkahely. Igaz, nem átlagos, de ettől még egy munkahely, aminek nagyon szigorú szabályai és menetrendje van.

Mit csinál egy átlagos NFL-játékos akkor, amikor épp nem jachtokon lazul vagy meccset játszik? Tanul, gyógyul és edz, ráadásul nagyon sokat. Ahogy a színészek, akik 10-20 kilókat adnak le vagy szednek fel egy szerepért, úgy a játékosoknak is nagyon sokat kell dolgozniuk azért a vitán felül rengeteg pénzért, amit hazavihetnek. Természetesen csapatonként eltérhet a program, például nem minden edző szán komoly időmennyiséget a büntetőkörökre vagy ragaszkodik a non stop edzésekhez, de nagy általánosságban minden franchise-nál ugyanazok az alapok.

Vasárnap

Kezdjük a meccsnappal. A játékosok kapnak egy kiadós, szénhidrátdús reggelit, majd nagyjából három órával a mérkőzés előtt megérkeznek a stadionba. A létesítményben nyújtanak és jöhetnek a különböző masszázsterápiák, hogy az izmok kellően bemelegedjenek. Gyakorlatilag a meccs kezdetéig az izmok felkészítése zajlik, majd jön maga a játék, de itt nem ér véget a nap.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!