Connect with us

Érdekességek

Kik passzolnak és kik futnak a legtöbbet korai downokon?

Lement három forduló, így lehet már egy jobb képünk arról, hogy mit várhatunk a csapatoktól mind erősségben, mind stílusban. A támadóknál kardinális kérdés, hogy ki mennyire futás-, illetve passzorientált, amit abból tudunk leszűrni, hogy korai (tehát első és második) kísérleteknél, még nem eldőlt állásnál (ahol senkinek sincs 80% felett a győzelmi esélye) mennyit futnak, illetve passzolnak. Erre ad választ Ben Baldwin diagramja:

Azt talán már senkinek sem kell bizonyítani, hogy a passzjáték hatékonyabb a futójátéknál, így általános esetben a haladás érdekében érdemes minél többet passzolni. Nos, a Billsnél ezt magukénak érzik és magasan vezetik a ligát korai downos passzkísérletekben. Felüdülés látni azt is, hogy a Buccaneers a tavalyi futásorientáltság után mekkorát változott. A top5-be még a Chargers, a Raiders és a Panthers fért fel, akiket a Chiefs követ. Az ábra túloldalán, tehát a legfutásorientáltabb csapatok közt a Bengalst, a Lionst, a Jaguarst, a Texanst és a Titanst találjuk.

Részben ide kapcsolódik az is, hogy mely csapatok passzolnak a legtöbbet / legkevesebbet akkor, ha második és hosszú (legalább 8 yard) a szituáció. Igazából ilyen helyzetben futni az egyik legnagyobb butaság a mai fociban, kevés olyan játékot találni, ami ennél kevésbé lenne hatékony.

Ilyen szempontból tehát az Eagles, a Jaguars, a Saints, a Bears és a Bengals hozza a legrosszabb döntéseket és hozza nagyon kellemetlen helyzetbe az irányítóját, akit így sok harmadik és hosszú szituációba kever, ami a védelem szempontjából a legkedvezőbb. A lista elején, tehát az ebből a szempontból kevés buta döntést hozó csapatok közt a Brownst, a Jetset, a Buccaneerst, a Raiderst és a Pantherst találjuk.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!