Connect with us

Érdekességek

A Chiefs is versenyben van az NFL történetének legrosszabb védelme címért

Benyelt yardokban a Seahawks van egyelőre történelmi mélységekben, de a Chiefs sem akar nagyon elmaradni, abszolút versenyben van a liga történetének legrosszabb védelme címéért, csak egy másik aspektus alapján. A csapat defense-e ugyanis játékonként 7,1 yardot enged az ellenfeleknek, ami a legrosszabb valaha (via PFT).

Ha csak a sima statisztikákat nézzük, akkor a Chiefs eddig 1490 yardot engedett a levegőben (7. legtöbb) és 641 yardot a földön (7. legtöbb). Ez önmagában természetesen nem túl jó, de nem is tűnik annyira vészesnek, pedig az. Egyszerűen a támadósor miatt nincs annyit a pályán a védelem, hogy megüsse a csapat a Seahawks szintjét, de hatékonyságot tekintve nincs rosszabb jelenleg a Kansas City védelménél.

Persze a Chiefs szenvedéséhez hozzátartozik, hogy játszott már a Bills, a Browns, a Ravens és a Chargers ellen is, ami bármelyik védelem statisztikáit lerontaná (igaz, az Eaglestől is sikerült 30 pontot és 461 yardot benyelni 6,6 yardos átlaggal). A korábbi negatív rekordot egyébként a 2015-ös Saints tartja, aminek a védelme 6,6 yardot engedett játékonként – akkor a csapat 7-9-cel végzett, hiába passzolt Brees ligacsúcsot jelentő 4 870 yardot.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!