Connect with us

Hír

A Cowboys kivágta Jaylon Smith-t úgy, hogy a lépéssel semmit nem nyert a csapat

Meglepő lépésre szánta el magát a Dallas Cowboys: a csapat elküldte a még mindig csak 26 éves Jaylon Smith-t. A 2019-ben még Pro Bowler linebacker két éve kapott egy 5 éves, 64 millió dolláros hosszabbítást, az idei fizetése teljesen garantált volt, vagyis idén egy centet sem spórolt a kivágásával a Cowboys (és jövőre is lesz 6,8 millió dollárnyi halott pénz utána). Annyit nyer csak a csapat ezzel a lépéssel, hogy jövőre spórol $5 milliót és nem kockáztatja a sérülés esetén garantált fizetését.

Smith óriási tehetségnek számított, sokan top 5-ös tehetségnek gondolták 2016-ban, de egy csúnya térdsérülés miatt végül senki nem akart egy első körös cetlit megkockáztatni érte. A Cowboysnál ugyanakkor így is nagyra tartották és a második kör legelején lecsapták rá annak ellenére, hogy az újonc idényében garantáltan nem tudott pályára lépni.

A második szezonjában már minden meccsen játszott, 2018-tól kezdve pedig kezdő lett a védelemben, a következő 48 meccsen 418 tackle-t jegyzett. A liga egyik legjobb fiatal linebackereként kapott egy 5 éves, 64 millió dolláros szerződést a csapattól 2019-ben, amiből 35,5 millió dollár garantált volt.

Az elmúlt két évben ugyanakkor elég gyenge volt, láthatóan nem elég atletikus az irányváltások sem mennek neki – ezt korábban Marinelli rendszerében sikerült elfedni, de azóta nem. Ráadásul a csapat idén draftolta Micah Parsonst és Jabril Coxot is, így várható volt, hogy nem lesz helye hosszú távon a csapatban, hacsak nem javul drasztikusan a teljesítménye.

A Cowboys próbálta elcserélni egyébként, de nem meglepő módon ilyen fizetéssel senki nem jelentkezett be érte.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!