Connect with us

NCAA

A hetedik NCAA hét legjei

Már lassan senkit sem ér meglepetésként, hogy az idei egyetemi fociszezonban egymást érik a fejvakarós történések. Ez alól a hetedik hét sem volt kivétel, ahol ezúttal hét kiemelt csapat hagyta el vesztesen a pályát (ebből kettő másik kiemelttel találkozott), többek között az eddig totális dominanciát bemutató Iowa. Tovább élesedik a Heisman csata, villognak az első körbe várt irányítók és természetesen jó sok látványos elkapás, passz, futás született. Nézzük a legjobbakat.

A hétvége mérkőzése: Ole Miss (13.) @ Tennessee 31-26

Lane Kiffin furcsa körülmények között, váratlanul hagyta ott anno a Tennessee-t, mikor a USC-nél állásajánlatot kapott, így várható volt, hogy nem szívesen látják majd volt csapatának otthonában. Ennek megfelelően egy végig feszült és szoros találkozót kaptunk, ahol végül az Ole Miss győzedelmeskedett. Köszönhették ezt lelassíthatatlan támadósoruknak, amit Matt Corral vezet. Végül 500 yard felett termeltek, Corral pedig 30 futásból 195 yardot és 38 passzkísérletből 231 yardot és 2 touchdownt tett a közösbe. Bármennyire is sexy a majd 200 futott yard, nálam kérdéseket vet fel, ha egy irányító ennyit használja a lábait, mert a profik között sokkal nehezebb dolga lesz. Ellenben nem hiába akár 1/1 és Heisman esélyes mert ez a hatékonyság magáért beszél, valamint passzjátékban is képes szép dolgokra.

A meccs végén aztán elszabadultak az indulatok, a hazai közönség többek között vizes palackokat, teli mustáros flakonokat és golflabdákat kezdett bedobálni a pályára, ahonnan Kiffint valósággal ki kellett menekíteni. Azért a nap egyik elkapására még jutott ideje.

A hétvége mérkőzése II: Florida (20.) @ LSU 42-49

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Nagyszerű mérkőzést játszott egymással a Florida és az LSU. Összesen 91 pont és több mint 900 yard született. Az LSU secondary a nagy hiányzók (Derek Stingley, Eli Ricks) ellenére nagyon jól kezdte a napot, a Florida irányítók (Anthony Richardson és Emory Jones körülbelül váltogatta a snapeket) passzait összesen négyszer szedte le, aminek és a futó Davis-Price karriernapjának (franchise rekord 287 yard, 3 touchdown) köszönhetően masszív előnyre tettek szert. Végül a vendégek összekapták magukat és szorossá tették a meccset, de nyerni már nem tudtak. A Florida ezzel kicsúszik a rangsorból, az LSU pedig végre egy értékes győzelmet tehet zsebre.

A hétvége meglepetése: Purdue @ Iowa (2.) 24-7

Az eddig domináns Iowa elég rendes verésbe szaladt bele hazai pályán, a nem kiemelt Purdue tökéletes gameplannel érkezett és kihasználták a kezdő corner Riley Moss sérülését is. A vendégek ezzel a történetük során már a kilencedik győzelmüket aratták nem kiemelt csapatként az ország két legjobbjának rangsorolt gárdája ellen. A prímet a sztárelkapó David Bell vitte, aki 11 elkapásból 240 yardot és egy touchdownt ért el. Hangsúlyozom: ezt a top 5-ös Iowa védelem ellen. Egyébként a hazaiak eddig a legtöbb labdát szerezték az országban, de tegnap háromszor is eladták, ennek is köszönhető többet között a vereség. Ezzel az eredménnyel valószínűleg búcsút mondhatnak a top4-nek egy időre, de lehet elúszott a rájátszásrészvétel is.

Az első körbe várt irányítók hétvégéje

  • Trending Up: Matt Corral, Ole Miss

Corralról már fentebb esett szó, a tegnapi teljesítményének hála előlépett talán elsőszámú QB prospectté és a Heisman szavazáson is az egyik, ha nem a legnagyobb favorit. Az kétségtelen, hogy megvan benne a vagányság, hogy egy NFL támadósor arca is legyen, de kicsit még mindig úgy érzem, hogy egy profi sémához sokat kell tanulnia.

  • Trending Down: Malik Willis, Liberty

Willis és csapata, a Liberty vereséget könyvelhetett el a héten és többek között azért, mert az irányító háromszor is eladta a labdát. Hiába futott mellé 157 yardot és két touchdownt, az elmúlt két héten lépett egyet hátra és jönnek a tavalyi pontatlanságok, rossz döntések. Bár úgy képes menekülni, mint talán senki más, számomra kicsit távolabb került a top 5-ös picktől is.

  • Trending Up: Desmond Ridder, Cincinnati 

A Bearcats múlt héten első csapatként lett top 4, mint nem Power5 konferenciából származó csapat (erre az elmúlt 20 évben nem volt példa), az Iowa vereségének és saját domináns győzelmüknek hála pedig erősen valószínű, hogy az ország második legerősebb csapataként lesznek rangsorolva. Ez bár lehet némi túlzás, de az biztos, hogy megérdemelten vannak playoff helyen. Bár tegnap Jerome Ford futó (189 yard, 4 touchdown) vitte a prímet, de irányítójuk Desmond Ridder továbbra is nagyon magabiztos és kezdi magát bebiztosítani az első körbe.

  • Trending Up: Sam Howell, North Carolina

Howellék szezonja csalódás és leginkább egy hullámvasúthoz hasonlítható. Howell azonban az első két meccs gyengélkedése után egyre jobban néz ki, nem feltétlenül az ő lelkén száradnak a vereségek. Tegnap 154 passzolt yard és két touchdown átadás mellé 98 futott yardot és két talajon elért kétpontost tett a közösbe.

  • Trending Up: Carson Strong, Nevada

Strong egy erős (haha) 377 passzolt yard, hat touchdownos mérkőzést tett le az asztalra csapata magabiztos győzelme alkalmával. Továbbra is az egyik legpontosabban osztogatja a mély labdákat. Az egyetlen hátránya az előbb felsorolt négy irányítóval szemben, hogy ő egyáltalán nem a kor követelményeinek megfeleltethető dual-threat QB.

  • Trending Up: Kenny Pickett, Pittsburgh

Új név a horizonton. Pickett már eddig is jól szerepelt az évben, közel 2000 yardot passzolt és 22 TD mellé mindössze két labdaeladása van. Nem a legkiforrottabb QB, de sokat fejlődött az idei évre. Egyre jobban kapaszkodik fel a korai körökbe.

Heisman Watch

  • Bryce Young, QB, Alabama

Corralt nem említem meg újra, de ő és az Alabama irányítója, Bryce Young fej-fej mellett haladnak a Heisman felé. Young a Tide győzelme alkalmával 348 yardot passzolt négy touchdown mellett, és végre megcsillogtatta a lábait is.

  • Kenneth Walker III, RB, Michigan State

Csapata ugyan nyert, de Walker 100 yard alatt maradt. Jól mutatja idei teljesítményét, hogy még így is a második legtöbb futott yarddal rendelkezik, de ha valóban nyerni szeretne, akkor tegnapihoz hasonló mérkőzések nem férnek bele.

  • Bijan Robinson, RB, Texas

Bár csapata egymást követő két héten is úgy kapott ki, hogy kétszámjegyű előnyt dolgozott ki, Robinson a legkevésbé sem hibáztatható. Ezúttal 173 scrimmage yard és három TD került a neve mellé. Összességében a harmadik legtöbb futott yardot (789), holtversenyben a negyedik legtöbb futott touchdownt (8) és a negyedik legtöbb (958) all purpose yardot szerezte.

További elsőkörös játékosok heti teljesítménye

Elég sok első körbe várt játékos csapatának volt pihenőhete, de így sem szűkölködtünk jó teljesítményekben.

  • Elkapók

Az Ohio State különítmény bye-on volt, így pedig megnyílt az út a többiek előtt. Ezzel pedig Treylon Burks (Arkansas) és John Metchie (Alabama) is tudott élni. Előbbi kilenc elkapásból 109 yardot és két TD-t szerzett, utóbbi pedig hét elkapásból 117 yardot és egy TD-t. Metchie-nek ez volt az első igazán jó meccse, ahol meg tudta mutatni, hogy milyen veszélyes elkapás után.

  • Edge rusherek

Kayvon Thibodeaux (Oregon) sérülése után még limitáltabb szerepkörben volt a héten, de ez nem akadályozta meg abban, hogy 22 pass rush snapje alatt 11 nyomást gyakoroljon. Csak nem akarja kiengedni az 1/1-et a kezei közül. A görög szörny George Karlaftis (Purdue) a fentebb említett hatalmas Iowa elleni upsetből vette ki a részét egy sack, két negatív yardos szerelés és öt nyomás kíséretében.

  • Georgia különítmény

Az ország elsőszámú csapata simán fektette két vállra a 11. Kentucky-t, ebben pedig a top 1 védelmük szerepe megkérdőjelezhetetlen. Több első körbe várt játékosuk is remekelt, Nakobe Dean (LB) hét szerelést mutatott be, ebből kettőt negatív yardon, Jordan Davis (DT) kicsit csendesebb napon három futásmegállítást produkált és Adam Anderson (Edge) pedig négy nyomást tett a közösbe.

  • Safetyk

Jordan Battle (Alabama) nagyon jó napot fogott ki, több fontos leütött passza is volt és egy picksixet is szerzett.

A hét passza triple coverage-be

A hét interceptionje

A hét ütése

A hét elkapása (ő a Michigan State irányítója)

A hét contested elkapása

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!