Connect with us

Going Deep

A legnagyobb Charger, aki csak magát ment megmérettetni egy próbajátékra

Nemet mondott Nick Sabannak, soha nem focizott az egyetemben, mégis elég volt egyetlen próbajáték, hogy a Chargers ne engedje el szerződés nélkül. Draftolatlanként 16 évet töltött a ligában és minden idők egyik legjobbjaként vonult vissza. Bemutatjuk a legendás Antonio Gatest.

Gates 1980 júniusában született Detroitban. Már gyerekként hatalmas bizonyítási vágy égett benne, az volt az álma, hogy valamiben ő legyen a legjobb a világon. Ennek érdekében kosarazott, atletizált és persze focizott is, a tehetsége révén pedig sorra érkeztek a kosárlabda és futball ösztöndíjak. A fiatal játékos ugyanakkor nem akart választani, így végül a Michigan State mellett döntött, ahol nemcsak garantáltak neki egy helyet a kosárcsapatban, de egy bizonyos Nick Saban kezei alatt futballozhatott.

Az álomösztöndíj ugyanakkor hamar rémálommá vált. Első évében nem tudta kiharcolni magának a helyet a focicsapatban, így pedig nem is nagyon akart ezzel tovább foglalkozni, egyre inkább a kosárlabdát részesítette előnyben. Ez nem igazán tetszett Sabannak, mondván, hogy eltereli a figyelmét a fociról és a csapatról, és válaszút elé állította a fiatal tehetséget. A vége az lett, hogy inkább iskolát váltott és második évét már az Eastern Michiganen kezdte el.

A váltás úgy tűnt, hogy bevált, mert nyugodtan tudott a kosárlabdára koncentrálni, cserébe viszont a tanulásra nem szánt elég időt. Emiatt ismét iskolaváltásra került a sor, és egészen Kaliforniáig ment a csendért és nyugalomért. Ez a kaland is csak egy rövidke évig tartott, majd utolsó két egyetemi évét már a Kent State-en nyomta le. Itt viszont már teljesítenie is sikerült, 54-16-os mérleget ért el a csapattal, a 44-es mezszámát pedig az iskola 2010-ben visszavonultatta (bár ez jó eséllyel inkább a későbbi NFL-es pályafutásának volt köszönhető).

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!