Connect with us

Érdekességek

A szurkolók visszatértek, de így sincs előnye a hazai pályának az NFL-ben

Tavaly még lehetett a szurkolók hiányára fogni azt, hogy nem volt semmiféle hazai pálya előnye az NFL-ben, hiszen a vendégek 128-127-1-es mérleget tudtak felmutatni a szezon során. Ez volt egyébként az első év a történelemben, amikor a hazaiak nem tudtak több győzelmet összehozni, habár már két évvel ezelőtt is csak 51,5% volt a győzelmi rátájuk – előtte a legtöbb évben 55-60% között mozgott ez.

A trend pedig idén is folytatódik, hiszen négy forduló után 33-31 a vendégek győzelmi aránya. A hazai pálya előnye tehát eltűnt az NFL-ben.

Ez több okra is visszavezethető. A csapatok már pontosan tudják, hogyan kell minél kényelmesebben utazniuk, hogyan kell a szervezetüket is felkészíteni akár az időzónák közti különbségre, akár a különböző kezdési időpontokhoz, így csúcsteljesítményt tudnak elérni akár otthon, akár idegenben játszanak. A közönség zaját is egyre jobban ki tudják zárni a halk, jelzésekkel történő playhívásokkal is, és a bírók sem hajlanak annyira a hazai csapat oldalára a visszanézéseknek köszönhetően, mint a régi időkben.

A fogadóirodáknál is megfigyelhető egyébként a változás, hiszen míg hagyományosan 3 pont előnyt jelentett a hazai pálya, addig ez már maximum 2 pontra csökkent az utóbbi években, és a legtöbb helyen már inkább az 1 pont felé közelítenek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!