Connect with us

Érdekességek

A végletek szezonja: a rengeteg szoros végjáték mellett nagyon sok a sima meccs is

Két hete írtunk arról, hogy soha nem volt még ennyi szoros meccs az idény elején, azonban úgy tűnik ez a végletek szezonja, hiszen rekordközeli a blowoutok, azaz a nagyon sima mérkőzések, a kiütések száma is.

Idén már 21 olyan mérkőzés volt, ami legalább 21 pontos különbséggel dőlt el, az Associated Press adatai alapján pedig ez a második legtöbb az 1970-es AFL-NFL egyesülés óta – 2009-ben 23 ilyen találkozó volt hét forduló alatt. Az utóbbi hat évben egyébként 13 ilyen meccs volt az átlag hét kör után.

Az idei nagy számban jelentősen közrejátszik a múlt vasárnap, ahol hat mérkőzés is 22 ponttal vagy többel dőlt el. Ez mindössze a harmadik alkalom az utóbbi 100 évben, hogy egy napon ennyi simázást láthattunk (2009.10.25. és 1986.09.07.)

És hogy melyik csapatok felelősek ezekért? A Cardinals, a Buccaneers és a Bills is három kiütés jó oldalán állt, a Bengals pedig kettőnél, a túloldalon a Texans háromszor kapott ki legalább 21 ponttal, a Falcons, a Dolphins, a Giants és a Jets pedig kétszer.

Annyi szerencséje azért van az NFL-nek, hogy egyik kiütés sem főműsoridőben történt idén, hanem mindegyik a vasárnap délutáni idősávban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!