Connect with us

Beharangozó

Az Eagles megint meglepheti Bradyt? – Buccaneers @ Eagles

A hatodik forduló nyitómérkőzése első látásra nagyon egyoldalúnak tűnik, de tele van az idény meglepetésekkel, az Eagles pedig már egy ennél fontosabb mérkőzésen is Brady fölé tudott kerekedni underdogként, így nem lehet leírni a Sasokat.

Mi lehet az Eagles esélye?

Meglehetősen nehéz megfogni Jalen Hurtsék előnyeit, mert a támadójáték egy mérkőzést leszámítva igencsak akadozott Philadelphiában. Amiben mégis erős lehet ez a csapat, különösen a Buccaneers ellen, az a futójáték és a pálya közepe. Főleg annak tudatában, hogy az ellenfél legjobb linebackere, Lavonte David sérülés miatt nem játszik.

Az Eagles az elmúlt hetek szenvedései ellenére is a liga felső részében helyezkedik el, ha a futójátékot nézzük, a mérkőzésenkénti közel 117 yardjuk a 13. legtöbb öt fordulót tekintve. Mind a három sokat használt játékosuk, Miles Sanders, Kenneth Gainwell és az irányító Jalen Hurts is legalább 4,5 yardos átlaggal cipeli a labdát, ami bőven ligaátlag felett van.

Legyinthetnénk erre, hogy a Tampa meg messze a legjobb csapat futás ellen, mindössze 45 yardot átlagolnak ellenük a csapatok, ami 30 egységgel jobb, mint a második Browns mutatója, de David nélkül nagyon más a leányzó fekvése. A rutinos linebacker régen hiányzott az egységből, de azokon a meccseken amikor nem volt pályán, akkor közel 35 yarddal többet engedtek átlagban a földön és 10 ponttal többet kaptak. Arról nem is beszélve hogy idén is neki van a legtöbb stopja a csapaton belül 11 egységgel és mindössze egyetlen elrontott szerelési kísérlete van.

Devin White és a várhatóan David helyét elfoglaló Kevin Minter már ellenben messze nem életbiztosítás. Ketten együtt már kétszámjegyű elrontott szerelést tudnak felmutatni és nem csak a képességeik problémásak, de David vezérszerepe is hiányozni fog a pálya közepéről. Nem lennék meglepve, ha az Eagles futószekció egy okosan felépített gameplannel meg tudná ragadni az alkalmat. Ne felejtsük el azt sem, hogy Hurts lábait is ki tudják használni, aki már több mint 100 yard felett jár scramble és direkt futásokat is tekintve.

Ezen felül ami igazán fájhat David esetében, hogy a tight endek ellen a legjobb coverage linebacker a ligában. Az Eagles pedig előszeretettel épít Dallas Goedert és Zach Ertz kezeire is, habár most csak utóbbira lehet építeni, Goedert ugyanis Covid-IR-re került.

Mi a legnagyobb mismatch a meccsen?

Az Eagles kisebb gyengeségeket el tud rejteni, de amit biztosan nem, az a secondaryje. Főleg nem Tom Brady elől, aki úton van akár élete legjobb mutatói felé. Múlt héten például először lépte át a 400 yardot amellett, hogy 5 touchdownt passzolt, és miért is lassítana? A Sasok hátsó alakzata pedig tele van támadható játékosokkal. Avonte Maddox és Steven Nelson például a felé szálló labdák közel 70%-át engedi elkapni, most pedig egy olyan elkapószekció érkezik a nyakukra, amit senki nem tudott lelassítani.

Ráadásul a Tampa Bay idén is elég sok mély útvonallal operál, Antonio Brown visszanyerte steelersös formáját, ő és Brady már hat darab 20+ yardos játékot hozott össze közösen. Összességében pedig Brady már 32 mély labdát indított meg idén, aminél csak Derek Carr próbálkozott többször. Ennek elhárításában a safetyknek is nagy felelőssége van, ahol felemás teljesítményt tettek eddig le a hazaiak az asztalra. Marcus Epps ugyanis eddig összesen 44 yardot engedett coverage-ben és ami még figyelemreméltóbb, hogy egy darab elkapás utáni yardot, de Anthony Harris már kevésbé villoghat a számaival. Ő ugyanis bőven 100 yard felett engedett és ezek fele elkapás után született. Mindezek mellé még 3 touchdownért is felelősségre vonható.

A mérkőzés legnagyobb párharcai

Az egyetlen secondary tag, aki konstans megbízható az Eaglesnél idén, az Darius Slay, és várhatóan ezért jutalmul megkapja Mike Evans őrzését. Ő az egyetlen ugyanis, aki fizikálisan fel tudja venni a versenyt a Buccaneers elkapójával. Slay-t bőségesen tesztelik idén, de vegyes eredménnyel. A veterán corner engedett már ugyan két touchdownt, de mellé leszedett két interceptiont is és leütött három labdát. Mike Evans pedig vezeti csapatát elkapott yardokban közel 400 egységgel és Brady egyik legbiztosabb kezű célpontja, aki elenyésző százalékban ejt el labdát.

Szintén várható egy nagy CB-WR csata a túloldalon is, ugyanis a tavalyi Heisman győztes, elsőkörös DeVonta Smith elkezdte bontogatni a szárnyait. 314 yardja a legjobb csapaton belül és Hurts körülbelül kétszer olyan gyakran veszi őt célba, mint a második legkedveltebb célpontját. Őt várhatóan Jamel Dean őrizheti, mert ő az, aki sebességben fel tudja vele venni a versenyt. A Buccaneers egyébként a legtöbb yardot engedi levegőben átlagban az ellenfeleknek, bőven 300 yard felett nyelnek be. A mély játékok ellenük is hatásosak lehetnek, az Eagles pedig az egyik legnagyobb passzmélységgel dolgozik a ligában.

Végül, de nem utolsó sorban pedig érdemes megvizsgálni természetesen a falak csatáit is. Az Eagles támadófala a Cowboys elleni meccset leszámítva elég megbízhatóan játszik, mindössze 63 nyomást engedtek. Ha keresni kell a gyenge pontot, akkor az a fal közepe, ahol Jason Kelce és az újonc Landon Dickerson is kétszámjegyű siettetésért felelős. Nem jó hír ez a William Gholston, Vita Vea kettős ellen, akik ketten együtt már 20-szor kergették meg az ellenfelek irányítóit.

A másik oldalon sem fenékig tejfel minden, ugyanis a tavaly tökéletes támadófal kicsit visszaesett. Ez ugyan még mindig nem néz ki rosszul, de már 55 siettetésnél járnak. Ami inkább problémás, hogy Wirfs kivételével mindenki legalább már nyolcszor hagyta megkergetni Bradyt. A nagy probléma itt is inkább középen lehet, ugyanis a leggyengébb láncszem idén Alex Cappa, akinek a szenzációs formában játszó Javon Hargrave-vel kell farkasszemet néznie. Hargrave már 18 siettetésnél jár idén, aminél csak három jobb mutató van a ligában.

Legtöbb párharcban nem feltétlenül az Eaglesnek áll a zászló, de ha a Buccaneers kicsit belealszik a meccsbe, akkor meglephetik őket. Kicsit hasonló trap game érzésem van, mint Bradyék tavalyi Bears elleni csütörtök esti rangadójánál, hogy egy nem éles csapatot egy kevés pontos találkozón le lehet győzni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!