Connect with us

Hír

BREAKING: Jon Gruden lemondott a rasszista, homofób és nőgyűlölő levelezései miatt

Mostantól nem Jon Gruden a Las Vegas Raiders főedzője, ugyanis lemondott posztjáról azután, hogy rasszista, homofób és nőgyűlölő e-mailek kerültek elő tőle – írja Tom Pelissero. Az NFL a Washington Football Teammel és az ottani munkahelyi kultúrával kapcsolatban nyomozott eredetileg, és bő 650 ezer levelezés között Gruden e-mailjeit is megtalálták (Bruce Allennek, a Washington akkori elnökének küldte őket még amikor az ESPN-nél dolgozott).

Ezekben a levelekben a Wall Street Journal információi szerint rasszista jelzőkkel illette a játékosok szakszervezetének elnökét, DeMaurice Smitht, a New York Times információi szerint pedig homofób, illetve nőgyűlölő kifejezéseket használt Roger Goodell kommisszárral kapcsolatban (“buzi”, “tanácstalan futballellenes punci”). Ezen kívül bántó nyelvezettel illetett több NFL-tulajt, edzőt és újságírót is.

Kifejtette, hogy nem szabadott volna nyomást gyakorolni a Ramsre és beengedni az első nyíltan meleg játékost, Michael Samet a ligába. Elítélte emellett a női játékvezetők előtérbe kerülését, félmeztelen washingtoni cheerleaderekről váltott képeket a fővárosi csapat elnökével és azt mondta, hogy Eric Reidet – a 49ers és a Panthers koribbá safetyjét, aki térdelt a himnusz alatt – ki kéne tiltani a ligából. Az agyrázkódások csökkenésére tett próbálkozásokat is kritizálta.

Ha nem mond le, akkor minden bizonnyal kirúgták volna, habár ezt már az első, rasszista levelek pénteki előkerülésekor is megtehette volna a csapat. Gruden helyét a segédedző Rich Bisaccia veszi majd át, a játékosszemélyzeti döntésekben pedig a general manager Mike Mayock fog eljárni.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2021-10-12 16:57

Raiders fanok most: Yessss, a 10 év rémálom sokkal hamarabb véget ért. (Aztán lehet, hogy egy újabb jön, passz)

gyeek
gyeek
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-10-12 21:33

Kik azok a Raiders fanok akik örülnek hogy Grudent megbuktatták? Épp mostanra ért be az eddigi munkája. Előtte meg nézhetetlen clusterfuck volt a csapat.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  gyeek
2021-10-12 22:06

Nemtom, nem vagyok Raiders fan.
De attól függetlenül, hogy most 3-2 a mérleg szerintem nem lesz playoff, és Grudennel sem lett volna.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2021-10-12 21:37

Egy lohadt lasszisztával megint leszámoltunk.Majd a helyéle teszünk egy fekete zsenit,mint Hue Jackson.(bocs az oximoronért).

peter szabo
peter szabo
2021-10-12 15:26

Ilyen az amikor minden este be vagy baszva évekig,és elkeseredésedben éjszaka mindenkit hívogatsz, összevissza ímélezel smsezel. Még mielőtt… Nem tapasztalatból tudom.😊 Együtt lakott pár nővel, az emancipáció általi elnyomottság miatt lett látens buzi,aki a fekete fiúkat nézegette az öltözőben, ezért frusztrált lett,ennek okán írt olyanokat,mert tulajdonképpen magára haragudott, ezért kivetítette másokra az önmaga elleni haragját. A tulajdonost és üzlettársait érintő kritikák érthetőek, hiszen ő sem tudja hogy nézték el neki a sok ökörséget,ezzel is inkább saját hibáira próbálta felhívni a figyelmet. A szakszervezetttel szembeni megnyilvánulása pedig csupán hőn szeretett csapata anyagi helyzetének miatti aggodalomból fakadt. A redskins vezetői hasonló
problémákkal küzdöttek, akik az eset idején szintén jelentős befolyásoltság alatt álltak,mely elősegítette a diszkriminatív és sokakat sértő helyzet kialakulását. Minden résztvevő esetében a szakértők pszichiátriai vizsgálatot javasolnak. Egyedül Mr. Godellel nem tudok mit kezdeni tisztelt bíróság,kérem védencem ügyének-a fent említett okok miatt-enyhe elbírálását! (Mondaná egy amcsi ügyvéd,csak kifinomultabb és körmönfontabb módon…)

Gergely Nagy
Gergely Nagy
2021-10-12 15:33

Sokba kerültek a csöcsös fotók 😂
Viccet félretéve, szerintem ha a magánlevelezésekbe nincs semmi törvénybe ütköző, akkor nem szabad miatta megbüntetni, se nyílvánosságra hozni. Itt inkább a tulajokról írt sorok voltak a bajosak. Szerintem simán bent maradhatott volna a ligába vannak rosszabb arcok nála. , de tök mindegy nem befolyásolja, hogy nézzük-e a mérkőzéseket vagy nem.

Illetve csalódtam bennetek nem láttam még egy olyan kommentet se, “hogy ha feka volna, nem bannolnákl!” és társai Kezdtek elpuhulni srácok XD

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x