Connect with us

Hír

BREAKING: Jon Gruden lemondott a rasszista, homofób és nőgyűlölő levelezései miatt

Mostantól nem Jon Gruden a Las Vegas Raiders főedzője, ugyanis lemondott posztjáról azután, hogy rasszista, homofób és nőgyűlölő e-mailek kerültek elő tőle – írja Tom Pelissero. Az NFL a Washington Football Teammel és az ottani munkahelyi kultúrával kapcsolatban nyomozott eredetileg, és bő 650 ezer levelezés között Gruden e-mailjeit is megtalálták (Bruce Allennek, a Washington akkori elnökének küldte őket még amikor az ESPN-nél dolgozott).

Ezekben a levelekben a Wall Street Journal információi szerint rasszista jelzőkkel illette a játékosok szakszervezetének elnökét, DeMaurice Smitht, a New York Times információi szerint pedig homofób, illetve nőgyűlölő kifejezéseket használt Roger Goodell kommisszárral kapcsolatban (“buzi”, “tanácstalan futballellenes punci”). Ezen kívül bántó nyelvezettel illetett több NFL-tulajt, edzőt és újságírót is.

Kifejtette, hogy nem szabadott volna nyomást gyakorolni a Ramsre és beengedni az első nyíltan meleg játékost, Michael Samet a ligába. Elítélte emellett a női játékvezetők előtérbe kerülését, félmeztelen washingtoni cheerleaderekről váltott képeket a fővárosi csapat elnökével és azt mondta, hogy Eric Reidet – a 49ers és a Panthers koribbá safetyjét, aki térdelt a himnusz alatt – ki kéne tiltani a ligából. Az agyrázkódások csökkenésére tett próbálkozásokat is kritizálta.

Ha nem mond le, akkor minden bizonnyal kirúgták volna, habár ezt már az első, rasszista levelek pénteki előkerülésekor is megtehette volna a csapat. Gruden helyét a segédedző Rich Bisaccia veszi majd át, a játékosszemélyzeti döntésekben pedig a general manager Mike Mayock fog eljárni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!