Connect with us

Hír

Düsseldorf, Frankfurt és München között dől el, hol rendeznek NFL-meccset Németországban

Az NFL korábban bejelentette, hogy a jövőben Németországban is szeretne mérkőzéseket rendezni. Meg is kezdődtek a tárgyalások, hét német város is érdeklődött a rendezési jogokért, amiből sikerült három fő esélyesre szűkíteni a listát: Düsseldorf, Frankfurt és München között dől el, hol rendeznek NFL-meccset Németországban, jelentette be a liga.

A felmérések szerint 19 millió NFL-rajongó él Németországban, illetve 2017 óta 20 százalékkal nőtt a tévés közvetítések heti nézettsége. Pénzügyileg tehát mindenképp megéri célba venni az országot, főleg úgy, hogy nem is ismeretlen a terep: 1990 és 1994 között öt előszezonmeccset rendeztek meg Németországban.

Ami a stadionok befogadóképességét illeti: a müncheni Allianz Arena a második legnagyobb az országban 75 ezer fővel, míg Düsseldorfban az 54,6 ezer fős Merkur Spiel-Arena, Frankfurtban pedig az 51,5 fős Deutsche Bank Park rendelkezik a legnagyobb befogadóképességgel. Közülük dől tehát el, hogy hol rendez akár már 2022-ben alapszakaszmeccset az NFL.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!