Connect with us

NCAA

NCAA nyolcadik fordulójának a legjei

Nem írom le többet, hogy őrült forduló volt, mert már akkor beszélhetünk szokatlan eredményekről, ha nem szenvedett a kiemeltek többsége. Ez a forduló azonban megint nem ilyen volt. Azért a Penn State-Illinois találkozót külön ki kell emelni, amit az Aréna+ online nézői élőben láthattak és egy történelmi kilenc hosszabbításos meccset csodálhattak végig. Ezen kívül megnézzük, hogyan teljesítettek az első körbe várt irányítók és az első körbe várt nagyobb nevek is. Na és persze a hétvége legszebb jelenetei sem maradhatnak ki.

A hét mérkőzése

Illinois @ Penn State (7.)

A hetedik kiemelt Penn State sem nyűgözte le a nézőközönséget. A támadójátékuk katasztrófális volt és csak a védelmüknek, valamint az Illinois passzjáték hibáinak köszönhették (a futójáték ellenben 343 yardig jutott), hogy egyáltalán meccsben voltak és hosszabbításig juttatták a mérkőzést. És itt kezdődött a történelem. A csapatok védelmei ugyanis itt is minden kísérletet megállítottak (tegyük hozzá, hogy teljesen impotens támadójátékok asszisztálásával). Végül tíz darab sikertelen kétpontos kísérlet után végre sikerült konvertálni egyet, de ekkor az ellenfél is zárkózott. Aztán a kilencedik hosszabbításban a Penn State hibázott, az Illinois azonban nem, így egy történelmi meccsen, hatalmas upsetet ünnepelhettek.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A hét meglepetése

Oklahoma (3.) @ Kansas 

Bár a Sooners továbbra is veretlen maradt, de ezúttal is megszenvedett a sikerért egy sokkal esélytelenebb gárda ellen. És amikor azt mondom, hogy sokkal esélytelenebb, akkor azt úgy kell érteni, hogy az ország egyik leggyengébb csapata, a 38.5 pontos underdog Kansas sokáig vezetett, majd ha győzni nem is tudott, de szorossá tette a végjátékot is. Spencer Rattler lecserélése után a true freshman Caleb Williamst első meccse Heisman favorittá tette, de ezúttal egy félidőn át úgy játszott mint ahogy azt egy totál újonctól el is várnánk (volt azonban egy olyan játéka, amit még most sem hiszek el). A Sooners megmenekült, de az úgynevezett eye teszten nálam már nem mennek át mint playoff esélyes gárda.

 

Első körbe várt irányítók

Desmond Ridder, Cincinnati

A Cincinnati Bearcats G5 csapatként először szerepelt második kiemeltként és egy kicsit ez a teher rá is nyomta a bélyegét a teljesítményükre. Végül a mérkőzést nagy nehezen behúzták a Navy ellen, de büszkék nem lehetnek. Ridder kifejezetten gyengén kezdte a meccset, a félidőig három labdaeladást ígérő bombát is dobott, amiből egyet le is szedett az ellenfél.

Malik Willis, Liberty

Alighanem senkinek nem volt rosszabb estéje az elsőkörös prospectek közül mint Willisnek. Nagyon gyengén kezdett, sorozatos rossz döntések, benyelt sackek (mert sokáig dajkálja a labdát), majd egy sérülés. A második félidőre aztán visszatért, de lábait nem tudta (akarta?) úgy használni, ahogy szokta (-8 yard), így pedig egy teljesen átlagos irányítónak tűnt.

Matt Corral, Ole Miss

Corralnak sem volt az a szokásos ellenállhatatlan meccse, az LSU a sok sérültje ellenére is tudta, mit kell ellene tenni, így limitálni tudta. A múlt heti majdnem kétszáz futott yardja után most csak 24-ig jutott, de levegőben sem brillírozott. Aránylag pontos volt, de főleg rövid útvonalakkal operált, így csak 185 yardot kapirgált össze. A legnagyobb problémát az okozta, hogy nem igazán tudtak elszakadni az elkapói, ő pedig nem merte contested szituációkba bedobni a labdát, ami részben lehet erény is, mert vigyázott a játékszerre, de ez megmutatta, hogy ha nem jó rendszerbe kerül, akkor erősen visszaesnek az értékei.

 

Kenny Pickett, Pittsbrugh

Pickett nem biztos, hogy első körös játékos lesz. Talán jogosan. Ellenben az egyik legnagyobb komforttal és magabiztossággal ő játszik jelenleg az eligible QB-k között. Komfortos a zsebben, szépen beleáll a dobásokba. Most egy aránylag erős védelem ellen is 302 yardig és 2 touchdownig jutott. Nem görcsölt be, mikor az elején nem ment a haladás, megvárta a lehetőségeket és szépen szétszórta a labdáit.

Carson Strong, Nevada

Strong az egyik legnagyobb nyertese a heti fordulónak, még annak ellenére is, hogy csapata kikapott. Ő ugyanis 476 yard mellett négy TD-t passzolt.

 

Első körös játékosok

Trending Up

Aidan Hutchinson, Edge, Michigan

Nem tudom, hogy egy top5-ös játékos valóban kapaszkodhat-e felfele, de Hutchinson a pihenőhét után is elképesztő teljesítményt nyújtott. Ezúttal “csak” egy sack és egy összeszedett fumble került a neve mellé, de hat nyomása kimagasló.

Treylon Burks, WR, Arkansas

Nincs jobb formában lévő elkapó most az egyetemi ligában, mint Burks. Az Arkansas támadójátékát szinte egyedül emeli átlag felé. Ezúttal 89 elkapott yardja és két elkapott touchdownja mellé még futott is 56 yardot és ezt a TD-t.

 

Jaquan Brisker, S, Penn State

A Penn State safetyje még csak most kapaszkodik az első körös beszélgetésekbe. Egy igazi box játékos, aki nagyot képes ütni és nagyon magabiztosan szerel. Az Illinois elleni hosszabbításba torkolló meccsen kilenc tackle mellett egy összeszedett fumble-je volt. Igaz a végén egy kiváló olvasás után nem tudott leszedni egy interceptiont.

Myjai Sanders, Edge, Cincinnati

A Bearcats ugyan szenvedett, de ez elsősorban a támadójátékuknak köszönhető. A védelem nagyjából helytállt, kezdve Sandersszel, aki egy sack mellett két negatív yardos szerelést mutatott be, de a mérkőzés második felében sokat duplázták, mert olyan romboló erővel bírt.

John Metchie III. WR, Alabama

Metchie-t hat fordulón keresztül folyamatosan ekéztem, de a hetedik játékhéten megtartotta a coming out partyját, majd most tartotta az iramot és 121 yard mellé két touchdownt is vállalt. Kezdi megmutatni, hogy miért gondoltuk az egyik legjobb elkapónak a labdával a kezében. Alighanem visszakapaszkodott az első körös játékosok közé.

Drake London, WR, USC

Ha Metchie-t folyton szidtam, akkor Londont mindig is dicsértem. Ez most sem lehet máshogy. 15 elkapás, 171 yard. Rövid útvonalak, hosszú útvonalak, bármit amit kérnek tőle. A class legjobb elkapója.

 

Trending Down

Jahan Dotson, WR, Penn State

Dotson nem feltétlenül a saját hibája miatt, de csúszhat a boardokon. A Penn State passzjáték ugyanis nem létezett az Illinois ellen. Dotson ugyan mentett egy hatalmasat a mérkőzés elején, de amúgy észrevehetetlen volt ő is. Volt két dropja is, amiből az egyik tudatos volt, mert ezzel el tudta kerülni a negatív yardos szerelést, de ha folytatódik a tendencia, akkor pár elkapó biztosan beelőzi.

Chris Olave, WR, Ohio State

Olave-nek megint gyengébb meccse volt, igaz hogy összeszedett egy TD-t, de mindössze 24 yardig jutott. Nem segíti a játékát, hogy Garrett Wilson mellett Jaxon Smith-Njigba is feltűnt a horizonton, aki hármójuk közül messze a legdinamikusabb játékosnak néz ki.

Andrew Booth, CB, Clemson

A Clemson idén katasztrofálisan néz ki, ezúttal a Pittsburgh verte őket viszonylag simán. Egy biztos pont azonban eddig volt a védelmükben, mégpedig Andrew Booth cornerback. A héten azonban ő is úgy játszott, mint aki feladta. Két 20+ yardos elkapást is engedett és egy touchdownt, amivel lényegében eldőlt a mérkőzés.

A hét dime-ja

A hétvége ponthalmozása

A hétvége játéka

A hét QB futása

A hét QB elkapása

A hét QB blokkja

A hét dobása

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!