Connect with us

Minden ami NFL

Negyedéves rookie álomcsapat – Defense

Lement az alapszakasz negyede, ami után ideje az első gondolatokat papírra vetni az idei újoncokat illetően. Elsőre a legjobban teljesítő rookie-kat próbáljuk meg csapatba szedni és kiállítani az álomcsapatot. Íme a defense.

Defensive Tackle-ök

Kezdő: Osa Odighizuwa (DAL), Roy Lopez (HOU), csere: Christian Barmore (NE)

Az első, de nem az utolsó Cowboys védő ebben a cikkben Osa Odighizuwa. A 3. körből érkezve lett a Cowboys védőfalának legfontosabb játékosa, ami ezen a poszton nem kis szó. Még a legnagyobb tehetségeknek is általában 1-2 év, mire felveszik a profi liga ritmusát, erre a posztra kissé kicsinek gondolt Odighizuwa már a szezon elején sokat emelt a dallasi védőfalon. Az összes DT-t nézve is az 5. legtöbb pressure-t hozta össze, a sackekben pedig többekkel holtversenyben a 3. helyen áll három egységgel. A futás ellen nem ennyire kiemelkedő a játéka, de undersized játékosként nem is ezt volt, ahol kiugró teljesítményre számítottunk tőle. Párjaként az első kis név a listán Roy Lopez, akit a 6. körben draftolt a Texans. Ahogy egy nose tackle-től elvárhatjuk, elsősorban a futás elleni védekezésben nyújt kiemelkedőt. Nem sokszor fér a labdáshoz, de sokszor két támadófalembert is leköt, ami utat nyit a csapattársainak. Lovie Smith védőkoordinátor szerint pedig pass rushban is sokkal többet kaptak tőle, mint előzetesen remélte, ami kifejezetten ritka a posztján.

A cseresorba egyetlen nevet hoztam, a class elsőnek kiválasztott DT-jét, Christian Barmore-t. A várakozásokhoz képest kissé alulteljesít a Patriots védője, de 10 pressure-rel a 4. legtöbbet szerezte négy forduló után az egész classt figyelembe véve. Futás ellen még elég sokszor szenved, de a zsebet már most is konzisztensen tudja összenyomni, ami alapvetően jó előjel a jövőre nézve.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Edge rusherek

Kezdő: Micah Parsons (DAL), Odafe Oweh (BAL), csere: Azeez Ojulari (NYG), Payton Turner (NO)

Az év újonc védője cím legnagyobb esélyese, Micah Parsons eddig talán összességében is a legjobban teljesítő rookie. A Penn State-ről érkező védő már linebackerként is jól teljesített az első meccsen, ám mióta kényszerből be kellett mozgatni pass rusher pozícióba, csak emelt a játékán. Az elmúlt 3 meccs mindegyikén jegyzett sacket és 7. az ESPN pass-rush win rate statisztikájában is az összes védő között. A draftolásakor is köztudott volt, hogy nem egy hagyományos linebackerről van szó, mert remekül blitzel és ezt akár jobban is ki lehet használni. A másik kezdő esetében a Ravens pass rusherére esett a választásom. Parsons mögött Oweh generálta a legtöbb nyomást generálta a classból, de ami még inkább kiemelendő nála, az a kiegyensúlyozottság. Minden meccsén hoz 2-4 siettetést, miközben a futás elleni védekezésből is kiveszi a részét tackle-ökkel és defensive stopokkal. Újoncoknál nagyon ritka ez a fajta konzisztencia. A draft process alatt komoly kritika érte, hogy 2020-ban nem jegyzett sacket az egyetemen annak ellenére, hogy folyamatos volt a jelenléte a backfielden. Egyelőre úgy néz ki, hogy a profi ligában nem okoz ekkora gondot neki az irányítók elkapása.

A padra itt kifejezetten nehéz volt eldöntenem, kiket válogatok be. A class híján volt a generációs tehetségeknek, de nagyon sűrű volt a közepe. Így az első kör második felétől a második-harmadik körig relatív sok játékos kelt el, akik között bőven találni jól teljesítőket is. A 2. körös Ojulari mind siettetésekben, mind stopokban ott van az élmezőnyben a classban. Fejlődnie kell még a játékok befejezésében, mert Parsons mellett a legtöbb elhibázott szereléssel rendelkezik, de eddig mindenképp ígéretes a játéka. A másik választottam pedig Payton Turnerre esett. Nehéz volt dönteni, mert Kwity Paye vagy Gregory Rousseau is szóba jöhetett volna, de végül a Saints játékosa mellett döntöttem. Turner siettetésekben is jól áll eddig és a futás ellen is volt már 7 jó játéka a védelem szempontjából. Mindezek mellett nagyon megbízhatóan teljesít, ugyanis egy elrontott szerelése sem volt még a szezonban. Az ő esetében sem feltétlenül gondoltuk, hogy ennyire hamar felveszi majd a liga ritmusát, de a Saints védőfal rotációjából kiemelkedik a játékával, így akár rövidesen megkaphatja a kezdő titulust Jordan túloldalán.

Linebackerek

Kezdő: Jeremiah Owusu-Koramoah (CLE), Pete Werner (NO), csere: Jamin Davis (WAS)

Az első körös linebackerek nem kezdték kimagaslóan a szezont, ellenben a második-harmadik körből több jó teljesítményt is találunk. JOK a PFF-től konkrétan a 2. legjobb értékelést kapta az összes LB-t figyelembe véve, sőt 3 meccs után még vezette is ezt a listát. Futás ellen is kiemelkedően játszik, de az agilitását bizonyítja, hogy mindössze 50%-os elkapási rátát engedélyezett eddig, ami kimagaslóan jó arány a posztján. A legalább 100 snapet játszó LB-k között a legjobb a ligában. TD-t még nem kaptak el, róla de már 4 leütött labdája is van. A draft során egészségügyi problémák miatt csúszott ki az első körből, de egyelőre bizonyítja, hogy normál körülmények között ott lett volna a helye a top20-ban. Mellé azt a Wernert választottam a kezdőbe, aki az első két fordulóban még nem lépett pályára, de az elmúlt 2 héten remekül teljesített és mutatja, hogy benne kell keresni Demario Davis jövőbeli társát vagy épp helyettesét, és nem a tavalyi 3. körös Zack Baunban. Werner 2 forduló alatt 10 tackle-t és 7 védő stopot jegyzett, mindezek mellett pedig egyetlen szerelést sem hibázott el és bár engedett 5 elkapást, ezeken összesen 12 yardot haladt az offense.

A padra a legjobban teljesítő első körös LB-t, Davist választottam, de a két remeklő újonc és közte viszonylag mély a szakadék. Akárcsak a Washington egész védelme, eddig ő se igazán találja a játékát, de sokat van pályán és teljesítményével igazából nem lóg ki az egységből. Közötte és Zaven Collins között nem volt nagy a különbség, igazából mindkettő játékostól többet vártunk és várunk is a szezon további részére.

Cornerbackek

Kezdő: Asante Samuel Jr. (LAC), Eric Stokes (GB) csere: Patrick Surtain II (DEN), Deommodore Lenoir (SF)

Mindenki emlékszik tavaly mennyire szenvedtek az újonc cornerek a szezon elején? Az idei class már 4 forduló elteltével sokkal jobban néz ki. A zászlóshajója az egységnek pedig egyértelműen Asante Samuel Jr. Az engedett 63%-os elkapási aránya is jól fest, de ezek mellé két interceptiont is jegyzett már további két leütött labda mellett. Akárcsak az apja, igazi ballhawk játékosnak néz ki 4 forduló elteltével, aki fog nagy játékokat engedni, de meccsfordító megmozdulásaiból sem lesz hiány. Samuel mellé a GB első körös újoncát, Stokest választottam. Bár csak két és fél meccsen volt kezdő, a 3. legtöbbször passzoltak felé az irányítók, összesen 25-ször, azonban ezekből csupán 13 elkapást engedett 109 yardért. Három leütött labdával vezeti az újoncok listáját, ami mellé a múlt héten megszerezte első interceptionjét is.

Samuel mögött igazából nagyon sok egész jó teljesítményt találni, így nehéz volt válogatni. A bekerülőkön kívül Greg Newsome, Michael Carter vagy Nate Hobbs is említést érdemel. Helyettük azonban most a draft másodikként elkelő CB-jét, Surtaint választottam. Patrick remekül kezdte a szezont, de pont a Ravens ellen az első komolyabb ellenféllel szemben már nem tudta igazán fenntartani a jó játékát és több mint 70 yardot engedett. A szezon kezdete mindenesetre bizakodásra adott okot, hogy hasznos tagja lehet már idén is a liga egyik legjobb corner sorának. A másik csere posztra ugyancsak nyugatról érkezik egy újonc Lenoir személyében. A 49erst sújtó sérüléshullám következtében az 5. körös újonc rögtön a szezon elején a kezdőben találta magát és 18 felé szálló labdából csupán 50%-os elkapási arányt engedett, ami Jaycee Horn után a 2. legjobb (aki ugyancsak itt volna ezen a listán, ha nem szenvedett volna season-ending sérülést).

Safetyk

Kezdő: Trevon Moehrig (LV), Jevon Holland (MIA), csere: Caden Sterns (DEN)

A draft előtt a legjobbnak tartott Moehrig kezdte a legjobban a szezont a safetyk közül. A Raidersben elsősorban a pálya hátsó zónájáért felel és remekül egészíti ki a főleg a box környékén mozgó Abramet. Nehéz egyedüli hátsó emberként belecsöppeni az NFL tempójába, de Moehrig remekül abszolválta eddig ezt a feladatot, miközben a legtöbb szerelést és a legtöbb defensive stopot is ő hozta össze a classból. Társául nem sok név között lehetett válogatni, mert kevés safety harcolta ki magának a kezdő posztot ezidáig. Holland is inkább a pálya hátsó részéért felelős a Dolphins védelmében Jason McCourtyval megosztva, de a full time kezdő posztot még ő sem tudta kiharcolni magának. A cseresorban egyetlen nevet említek csak meg, a Broncos 5. körös strong safetyjét, aki a class egyetlen interceptionjét jegyezi. Persze a jó teljesítményét is helyén kell kezelni, hiszen meccsenként alig több mint 10 snapet kapott eddig, azonban nem volt más olyan játékos, akit érdemes lett volna itt megemlíteni.

Specialist

Evan McPherson (CIN), kicker

11-ből 11 extra pont, 5/6 field goal arány köztük két meccsnyerő rúgással. Ezért draftolsz az 5. körben egy kickert. McPherson az egyetlen kicker volt, akit kiválasztottak a játékosbörzén és az egyetlen újonc, aki idáig bármikor pályára került volna, de nem emiatt került fel erre a válogatásra. Ligaszinten is a legjobbak között kell emlegetnünk a nevét és hosszú idő után vethet véget a Bengals kicker gondjainak.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!