Connect with us

Minden ami NFL

Negyedéves rookie álomcsapat – Defense

Lement az alapszakasz negyede, ami után ideje az első gondolatokat papírra vetni az idei újoncokat illetően. Elsőre a legjobban teljesítő rookie-kat próbáljuk meg csapatba szedni és kiállítani az álomcsapatot. Íme a defense.

Defensive Tackle-ök

Kezdő: Osa Odighizuwa (DAL), Roy Lopez (HOU), csere: Christian Barmore (NE)

Az első, de nem az utolsó Cowboys védő ebben a cikkben Osa Odighizuwa. A 3. körből érkezve lett a Cowboys védőfalának legfontosabb játékosa, ami ezen a poszton nem kis szó. Még a legnagyobb tehetségeknek is általában 1-2 év, mire felveszik a profi liga ritmusát, erre a posztra kissé kicsinek gondolt Odighizuwa már a szezon elején sokat emelt a dallasi védőfalon. Az összes DT-t nézve is az 5. legtöbb pressure-t hozta össze, a sackekben pedig többekkel holtversenyben a 3. helyen áll három egységgel. A futás ellen nem ennyire kiemelkedő a játéka, de undersized játékosként nem is ezt volt, ahol kiugró teljesítményre számítottunk tőle. Párjaként az első kis név a listán Roy Lopez, akit a 6. körben draftolt a Texans. Ahogy egy nose tackle-től elvárhatjuk, elsősorban a futás elleni védekezésben nyújt kiemelkedőt. Nem sokszor fér a labdáshoz, de sokszor két támadófalembert is leköt, ami utat nyit a csapattársainak. Lovie Smith védőkoordinátor szerint pedig pass rushban is sokkal többet kaptak tőle, mint előzetesen remélte, ami kifejezetten ritka a posztján.

A cseresorba egyetlen nevet hoztam, a class elsőnek kiválasztott DT-jét, Christian Barmore-t. A várakozásokhoz képest kissé alulteljesít a Patriots védője, de 10 pressure-rel a 4. legtöbbet szerezte négy forduló után az egész classt figyelembe véve. Futás ellen még elég sokszor szenved, de a zsebet már most is konzisztensen tudja összenyomni, ami alapvetően jó előjel a jövőre nézve.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!