Connect with us

Minden ami NFL

Negyedéves rookie álomcsapat – Offense

Lement az alapszakasz negyede, ami után ideje az első gondolatokat papírra vetni az idei újoncokat illetően. Elsőre a legjobban teljesítő rookie-kat próbáljuk meg csapatba szedni és kiállítani az álomcsapatot. Íme az offense.

Irányítók

Kezdő: Mac Jones (NE), csere: Justin Fields (CHI)

Rögtön az elején az egyik legnehezebb feladat tárul elénk – sajnos nem azért, mert a bőség zavarában nem tudunk kit választani. A nagy reményekkel várt 2021-es irányítók egyelőre ugyan próbálták berúgni a liga ajtaját, de az inkább visszacsapódva őket terítette földre. Az 1/1-es Lawrence és 1/2-es Wilson is több labdát adott el, mint amennyi TD-t szerzett és bár mindkettejüktől láttunk már szép passzokat, az áttörés még egyiküktől sem érkezett meg. Trey Lance snapre levetített touchdown aránya parádés, de a hétvégén Garoppolo sérülése után látszódott, hogy 1-2 playre vagy drive-ra áll csak készen, az első számú irányító posztra nem. Justin Fields is bemutatkozott kezdőként a hétvégén és rögtön nyert is a csapata. Ha 4 meccsen keresztül láthattuk volna ezt a teljesítményt tőle, akkor megkaphatná az all rookie team kezdő posztját is, de nálam most ő csak a padra ülhet le. Nagyon szép mély labdái voltak a Lions ellen, de még nem mozgatta konzisztensen a csapatát és a két héttel ezelőtti meccset is nehéz elfelejteni, ahol Matt Nagyék passzoltatni se merték, amikor meg mégis, abból katasztrófa lett.

Így tehát a kezdőt a Patriots karmestere, Mac Jones szerezte meg. Azon tézisek, amiket a draft előtt fogalmaztunk meg, teljes mértékben igaznak bizonyultak eddig. Jones egy nagyon stabil alappal érkezett a ligába, így az a fajta szenvedés, amit a legtöbb újoncróé elmondhatunk, őt nem jellemzi. Ugyanakkor annak a jelét sem látni, hogy valaha top5 , vagy akár csak top10-es irányító is legyen. Négy meccs után viszont ő rendelkezik a legtöbb yarddal, neki nem negatív egyedül a TD/INT aránya (Lance-t nem számolva a kevés snap miatt) és +1-es a big time throw / turnover worthy összevetése is. Szinte biztos vagyok benne, hogy a többiek az idő előrehaladtával beérik majd Jones teljesítményét és lehet, hogy év végén már mást állítanánk a csapat élére, de a kezdése egyértelműen az Alabama egykori játékosának volt a legjobb.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!