Connect with us

Összefoglaló

Tennessee Bárdok

Derrick király, titán király

Száguld bölény hátasán

Hadd látom, úgymond, mennyit ér

a Tennessee tartomány

Van-e ott irányító, és edzője jó,

Védelme mint az acél?

Használt-e az elemzés

A pártos honfivér

(Arany János nyomán ismeretlen költő)

Buffalo Bills @ Tennessee Titans 31 – 34

Tavaly a két csapat kedd este találkozott, amikor is a Titans nagyon simán kiütötte a Billst. Most is egyértelmű győzelmet vártunk, csak ezúttal a Bills javára az elmúlt hetek eredményei alapján. Nos, nagyon nem ez történt. A Titans összeszedte magát, és egy őrületes meccset játszott a Billsszel, ami az utolsó pillanatig feszült volt. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a hétvége legjobb meccse volt.

Az első negyedben még nem sok jel utalt arra, hogy milyen nagy párbaj lesz itt, ekkor még csak kóstolgatták egymást a csapatok. Két Bills mezőnygólt leszámítva nem sok minden történt, a Buffalo erős fölényben volt, de ez pontokban nem mutatkozott meg. De aztán elkezdődött a második negyed, és elszabadult Derrick Henry. A Titans futója a liga papíron harmadik legjobb futás elleni védelme ellen megtalálta a rést, és 76 yardon keresztül nyargalt a célterületig.

Ezzel a játékkal elindult a folytonos adok-kapok, ahol hol az egyik, hol a másik csapat került éppen előnybe. A meccsen összesen hétszer változott meg a vezető csapat személye, és soha nem lehetett tudni, hogy éppen ki fog valami nagy játékot csinálni. Mind a Titans, mind a Bills akart és tudott is játszani, és a semleges szurkoló tényleg csak azt sajnálhatta, hogy a végén valakinek veszítenie is kellett. Ráadásul a végjáték sem hétköznapi módon érkezett el.

3 perccel a vége előtt Henry 13 yardos futott TD-je révén a Titans 34-31-re átvette a vezetést, de a fennmaradt idő bőven elég lehetett Josh Allennek, aki egy eladott labdát leszámítva azt csinált a Titans védelmével, amit csak akart. A Bills a várakozásoknak megfelelően haladt yardról yardra, first downról first downra, és fél perccel a vége előtt már a Titans 8 yardosán állt. Allen azonban 3&6-ra csak 5 yardot tudott futni, így jött a 4&1.

Alapesetben ilyenkor a csapatok mezőnygólt szoktak rúgni, és jöhet a hosszabbítás. Sean McDermott azonban úgy gondolta nagyobb az esélye annak, hogy a támadók megcsinálják a first down és a TD-t, mintsem annak, hogy a hosszabbításban megnyerjék a pénzfeldobást (a meccs képe alapján egyértelmű volt, aki nyerné a pénzfeldobást, az nyerné a meccset is). Így hát fent hagyta a támadóit a pályán. Allen egy QB sneakkel próbálta megszerezni a first downt, de megcsúszott, és a Titans védők (elsősorban Jeffery Simmons) is résen voltak. A first down nem lett meg, és ezzel a nagy védekezéssel nyert a hazai csapat.

Noha ez a döntés vereséget ért, de nem lehet hibáztatni McDermott-ot, amiért nekiment ennek a 4. kísérletnek. Joggal bízott a támadóiban, hiszen egész meccsen parádésan játszottak (ráadásul minden negyedik kísérletes analitikus modell szerint ez volt a jó döntés). Allen 353 yardig és 3 TD passzig jutott, és az elkapók is folyamatosan szállították a nagy játékokat. Talán azt lehet furcsállni, hogy miért QB sneak volt a hívás, miért nem egy passz (ha már az egész meccsen működött), de 1 yard megszerzésére a sneak is tökéletesen működni szokott (sőt, egy maximum fél yard volt, úgy meg pláne). Most egyszerűen nem jött össze, amit kitaláltak, de maga az elképzelés jó volt.

A Titans oldalán nem kérdés, hogy Derrick Henry volt a meccs embere. A nagy futásával megalapozta a meccs hangulatát, és a későbbiek során sem lassult le. 20 futásból 143 yardig és 3 TD-ig jutott (+13 elkapott yard), tette mindezt az ellen a Bills védelem ellen, amelyik idén nagyon jól fogta a futást. Tannehillnek már nem volt ilyen szép napja, ő csak 216 yardot hozott TD átadás nélkül, de amikor kellett, akkor ő is meg tudta dobni a szükséges passzokat (illetve lábon azért ő is bejutott a célterületre). Sokat számított, hogy mind Julio Jones, mind A.J. Brown már visszatért.

A Tennessee győzött, de ennek ára volt. A meccsen folyamatosan hullottak a Titans játékosok, és az egyik legijesztőbb sérülés az LT Taylor Lewant érte. Egy látszólag ártalmatlan play után maradt a földön, és hosszú percekig nem mozdult meg. Az orvosi csapat is csak nagyon óvatosan, minden ponton rögzítve merte csak feltenni a kiskocsira. Az azóta kijött hírek szerencsére pozitívak Lewannal kapcsolatban, de az adott pillanatban nagyon súlyosnak tűnt az eset.

A Titans idén először volt talán képes konzisztens játékra, és ez végül győzelemben csúcsosodott ki. A Bills is jól játszott, egyszerűen annyi történt, hogy most két jó csapat közül ők voltak a kevésbé jók. Bárkinek merem ajánlani visszanézésre ezt a meccset.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!