Connect with us

Érdekességek

Tom Brady újabb mérföldkő előtt

Mindössze négy irányító mondhatja el magáról, hogy legalább 500 TD-t passzolt karrierje során, míg a 600-as határt meg soha nem érte el senki. Ez azonban a héten jó eséllyel megváltozik, Tom Bradynek ugyanis mindössze két TD kell a Bears ellen ahhoz, hogy az első 600 TD-s QB legyen az NFL történetében.

Durva belegondolni, hogy amikor Brady elkezdte az NFL-es pályafutását, még Dan Marino volt a csúcstartó 420-szal. Ezt először Brett Favre döntötte meg, aki az első irányító lett, aki átlépte az 500-as határt (508), majd jött Peyton Manning 539-cel, amit Drew Brees adott át a múltnak és végül 571-ig jutott. Eközben persze Brady is szorgosan gyűjtötte a TD-passzokat, és mivel a teste és a formája is jobban bírta, mint Breesé (Manning visszavonulása után óriási csata volt köztük), így most már toronymagas csúcstartó és hacsak nem történik valami katasztrófa, akkor tovább fogja javítani a rekordját.

Bradyhez egyébként legközelebb az aktív játékosok közül Aaron Rodgers van 424-gyel (5. legtöbb), vagyis nem valószínű, hogy egyhamar megdőlnek a csúcsai. És akkor még a rájátszásról nem is beszéltünk, ahol már 83 TD-nél tart (a második legtöbb holtversenyben Joe Montanának és Aaron Rodgersnek van 45-tel), és ha ilyen formában játszik, akkor jövőre könnyen ő lehet a történelem első századosa ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!