Connect with us

Minden ami NFL

Trade deadline körültekintő 2021

Komoly kultusza van a népszerűbb csapatsportok átigazolási/cserélési határidejének, ami egyben azzal is jár, hogy sokan nagy dolgokat, blockbuster ügyleteket várnak, de végül csalódottan hajítják el a telefonjukat a Twitter böngészését követően. Az elmúlt egy hétben az NFL-ben elég aktív csere-bere történt, amivel lehet ellőtték a csapatok az összes puskaport, de ebben a cikkben megnézzük, milyen mozgások történhetnek még, illetve miket szeretnénk, hogy megtörténjenek.

November 2-ig (egészen pontosan magyar idő szerint este 9 óráig) lehet csereüzleteket nyélbe ütnie a csapatoknak, vagyis a hátralévő meccsek még adhatnak, vagy adott esetben elvehetnek opciókat, ha mondjuk valaki megsérül. Óriási üzletekre azért ne számítsunk, könnyen lehet, hogy Zach Ertz lesz a legnagyobb név, aki csapatot váltott a deadline-hoz közeledve, de reménykedni persze lehet. Először nézzük meg egyáltalán, hogy milyen körülmények kellenek ahhoz, hogy szezon közben egy csere megtörténjen:

  • Általában a rossz csapatok bocsátanak áruba játékosokat, akiknek már elúszott a szezon, és mondjuk az utolsó lehetőségük van egy lejáró szerződésű játékosból azonnali ellenértéket kapni.
  • Valamennyire a gyengébb csapatokhoz is köthető, de jó csapatoknál is előfordulhat, hogy egy játékos elégedetlen a helyzetével, és cserét kér.
  • Ha a gyenge csapatokra mondtam azt, hogy hajlandók játékosokat bedobni a piacra, akkor a jó csapatokról mondhatjuk azt, hogy bennük van a legnagyobb hajlandóság megszerezni őket, hiszen ők már a rájátszásra kalkulálnak, és a “win now” érdekében nyélbe üthetnek üzleteket.
  • Aki cserél valakiért, annak két dologra van szüksége: tőkére, hogy tudjon mit adni a játékosért (ez nyilván akkor szükséges, ha valaki Watsonért akar licitháborúba bocsátkozni), illetve cap space-re. Bár a szezon közbeni cseréknél csak a játékos 2021-ben hátralévő kiadásait kell átvállalnia a cserélő csapatnak, emiatt így is kizárhatunk néhány párosítást, mert ennek nem tudnak eleget tenni.
  • És persze mindig vannak kivételek, aminek nem sok jelét látjuk, de mégis megtörténik.

Első körben akkor nézzük meg azokat a játékosokat, akikről pletykaszinten már felmerült a csere lehetősége, és keresünk egy csapatot is hozzájuk. Mindenkiről nem lesz szó, a legtöbbről úgyis olvashattatok már az oldalon, szóval a számomra érdekesebbnek vagy reálisabbnak gondolt boltokról beszélünk most, az ellenértékek találgatásába viszont nem mennék bele.

Akikről pörög a szóbeszéd, hogy elcserélik

DeSean Jackson, WR, Los Angeles Rams -> Kansas City Chiefs

Rögtön a legfrissebb pletykával kezdünk, elég riogató jeleket adott Sean McVay arról, hogy Jackson számára elég rövidnek tűnik a Los Angeles-i kaland, Tutu Atwell személyében pedig ott van a hosszú távú megoldás. Egy 35 éves elkapóért minden bizonnyal nem fognak tolongani a csapatok, de ha valaki megtehetné, az a Chiefs, ahol ugye az elkapó személyzet mélysége a legnagyobb kritika. Semmit nem veszthetnek ezzel, valószínűleg apróért el lehetne hozni, az más kérdés, hogy a fizetésének helyet kéne csinálni, mert jelenleg nem férne bele.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!