Connect with us

Draft

Túl korai 2022-es Mock Draft

Sosem lehet elég korán kezdeni! Jövünk idén is az első mock draftunkkal, ami bár bőven korai, de sosem lehet eléggé időben kezdeni a reménykedést és a spekulálást. Mivel a szezonból alig telt el valami, így nem lenne értelme úgy mockolni, hogy mi fog történni (meg nem is szeretném), hanem inkább úgy húzok, hogy szerintem mit kellene az adott csapatoknak csinálni. A sorrend ilyenkor még szinte napról-napra változik, ezért én most a harmadik hét utáni vegasi oddsokat használom a Super Bowl győzelemre és ennek a fordítottja szerint draftolok. Cserélni pedig nem cserélek az egyszerűség kedvéért.

1/1 New York Jets
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Wilson szenvedése ellenére nem lenne túl okos rögtön egy Cardinalst húzni és lecserélni egy ilyen potenciállal bíró irányítót, mint a BYU volt üdvöskéje. Főleg nem egy elég kaotikus irányító classban. Így pedig az egyetem legjobb játékosát, Kayvon Thibodeaux-ot húzom, aki nagyszerű helyre kerül Saleh kezei alatt. Thibodeaux hasonló potenciállal bírhat, mint anno a Bosa testvérek, Garrett vagy Young. Az idei sérülése nem tesz jót az értékének, de még ha kiülné az egész évet, akkor is tett volna már le annyit az asztalra, hogy magasra tegyük a plafonját.

1/2 Jacksonville Jaguars
Evan Neal
OT, Alabama

Az irányító szintén megvan, így hasonlóan a Jetshez, a class legjobb játékosait céloztam meg ezzel a választással. Két opción gondolkoztam (a corner posztra ismét lehetne húzni), de továbbra is úgy gondolom, hogy Trevor korszakos irányító lehet, így pedig mindent alá akarok tenni. Neal véleményem szerint kimagaslik az idei támadófal felhozatalból, így nem volt kérdés, hogy őt választom.

1/3 Houston Texans
Malik Willis
QB, Liberty

Watson aligha tér vissza a Texansba, Tyrod sosem volt hosszútávú megoldás, Millsnél pedig ezerszer tehetségesebb Willis. A Liberty irányítója messze nem tökéletes prospect, viszonylag sok hiányossága van, de képes fejlődni, ahogy azt meg is mutatta az idei évre. A pontosságán javított, a dobómozdulata egyre korrektebb. Ez pedig egy tökéletes felépítéssel és atletikussággal párosul.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 Detroit Lions
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Tudom-tudom, Jeff Okudah… Rá is azt akasztottuk, hogy a class messze legjobb cornere, minimális bust esély. Mégis, egyelőre nagy csalódás. Stingley azonban szerintem jobb játékos és prospect is nála. Ez a Lions pedig még messze van egy kész csapattól, így pedig nem szívesen húznék ebből az irányítóclassból senkit nekik ezen a ponton.

1/5 New York Giants
Matt Corral
QB, Ole Miss

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én meguntam a Daniel Jones érát. Elég lehetőséget kapott már. Bár az edzői gárda nagyban hozzájárul a szenvedéséhez, de ha Jones tehetségesebb lenne, akkor nem a liga egyik leggyengébb csapata lenne a Giants, mióta draftolták. Corral sokkal több izgalmat tartogat, annak ellenére is, hogy messze nem hibátlan prospect ő sem. Ellenben sok negatív tulajdonsága javítható, a skill személyzet pedig adott a csapatnál. Mindenesetre ez okvetlenül edzői gárda cserével is járna.

1/6 Atlanta Falcons
Aidon Hutchinson
Edge, Michigan

Corral ide lett volna talán tökéletes, de mivel a Giants elhappolta előlük, így más irányba nézelődöm, mert az első két QB után nálam van egy kisebb szakadék. A Falcons védelmi szenvedései nem szűntek meg az idei évben sem, a hőn áhított pass rush-t pedig meg kell próbálni életre kelteni. Nincs is jobb megoldás erre, mint az idei év egyik leghatékonyabb passzsiettetője, Aidon Hutchinson.

1/7 Philadelphia Eagles
DeMarvin Leal
DT, Texas A&M

Az Eagles pont lecsúszott az ideális emberekről, de még így sem kell szomorkodniuk. Egy poszton ugyanis talán az összes többinél nagyobb a szakadék a legjobb prospect és a többiek között, ez pedig a belső védőfal. DeMarvin Leal messze kiemelkedik a mezőnyből és bár az Eagles védőfala nem néz ki rosszul, de igencsak öregnek mondható összességében.

1/8 Cincinnati Bengals
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Alapvetően nem vagyok oda a magas safety pickekért, de ha valaki ekkora playmaker és mellé még vezér is, mint Hamilton, akkor kivételt kell tennem. A Notre Dame védelmének vezére szintén kiemelkedik a posztján és Jessie Bates mellé egy tökéletes választás lehetne.

1/9 New York Giants (via Bears)
Kenyon Green
OT, Texas A&M

Az új irányító fegyverei megvannak, ellenben a fal előtte nem betonbiztos. Hiába próbálkozott a Giants az utóbbi időben továbbra is úgy érzem, hogy kell még utánpótlás ebbe az egységbe. Green az egyik legstabilabb padlóval rendelkező játékos a classban, aki képes guard vagy tackle poszton is játszani.

1/10 Washington Football Team
Spencer Rattler
QB, Oklahoma

Rattler az idényt még stabil 1/1 várományosként kezdte, de idei teljesítménye alapján egyre inkább fogy a bizalom az irányába. Ettől függetlenül láttuk, hogy mi a plafonja és az nagyon csábító tud lenni. A Football Teamnél régóta várnak egy izgalmas irányítóra, legutoljára egy bizonyos Robert Griffin kecsegtetett hasonló dual-threat képességekkel, és akkor elég jól nézett ki a támadósor.

1/11 Pittsburgh Steelers
Sam Howell
QB, North Carolina

Nem bírom tovább nézni a Big Ben vezette Steelerst. Minden tiszteletem Roethlisbergernek, de nincs dinamizmus ebben a támadósorban. Howell ágyúkarja, lábai és mentalitása újra életet lehelhetne mindenkibe. Végre meg lehetne rendesen nyitni a pályát a kiváló WR személyzetnek és lenne, aki el tud mozogni a nyomások elől is.

1/12 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Jaxson Kirkland
OT, Washington

Egyszerűen nem lehet normális támadójátékot felhúzni egy olyan fal mögé, mint ami az Eaglesnél volt a Cowboys ellen. Egészségesen jó lenne az egység, de ha évek óta nem az és még öreg is, akkor nem lehet ebben bízni. Lane Johnson sem fiatal már, de ha még játszik is magas színvonalon pár évet, Kirkland addig is bevethető guardban.

1/13 Philadelphia Eagles (via Colts)
Ahmad Gardner
CB, Cincinnati

Az Eagles egyik leggyengébb csapatrésze a corner sor, így nem kérdés, hogy ezen javítani szükséges. Gardner egy kemény, fizikális játékos, némi playmaking képességgel.

1/14 New England Patriots
Drake London
WR, USC

Nagyon döcög a Patriots offense és ez részben azért van, mert nem jók a playhívások, részben mert Mac Jonesnak még fejlődnie kell, de részben azért is, mert nincsenek megbízható célpontok. London véleményem szerint a legjobb all-around elkapó jelenleg az egyetem, aki képes lesz igazi elsőszámú WR lenni a nagyok között is.

1/15 Minnesota Vikings
Drake Jackson
Edge, USC

A Vikings támadósornak a kisebb kihagyások ellenére nincs igazán nagy gondja. Ellenben a védelem nem az igazi. A Hunter körüli huzavona és a tehetség hiánya mind hozzájárul, hogy nagyon inkonzisztens a pass rush Minneapolisban. Jackson egy nagyon produktív játékos, aki egész mérkőzésen képes ugyanolyan elánnal harcolni.

1/16 Carolina Panthers
Tyler Linderbaum
iOL, Iowa

A Panthers most elég pofás csapatnak néz ki, főleg a falakat tekintve, de Matt Paradis jó teljesítménye ide vagy oda, ő már nem mai csirke. Linderbaum ellenben messze a legnagyobb tehetség az idei belső támadófal classban, aki főleg centerként találhatja meg a helyét, de guardban se jönne zavarba. McCaffrey elé az egyik legjobb futásblokkoló játékos kerülne, abból pedig nagy baj nem lehet a Panthers számára.

1/17 Las Vegas Raiders
Christian Harris
LB, Alabama

Linderbaum ide is elfért volna, de mivel őt kihúzta a Panthers, így a védelembe gondolkoztam. Bár a corner sor továbbra sem ligaelit, de a fiatalok fejlődést mutatnak. Így a védelem közepébe húzok egy igazi vezért, playmakert, aki a pass rushnak is nagy segítség lesz.

1/18 New York Jets (via Seahawks)
Ikem Ekwonu
OT, NC State

A Jets támadófal történelmi mélységekben, márpedig Wilson tehetségét akkor tudják csak kihasználni, ha biztosítanak neki némi időt. Ekwonu még kicsit nyers, ellenben fáradhatatlan és nagyon tehetséges. A fal mindkét oldalán megállná a helyét.

1/19 Denver Broncos
George Karlaftis
Edge, Purdue

A Broncos szokásosan a senki földjén. A bent maradt irányítókat itt még nem szívesen húznám, top talentek már nincsenek. Szerencse, hogy Chubb nem tud egészséges maradni, így adta magát Karlaftis, aki a 19. helyen már elég jó értéket képvisel.

1/20 New Orleans Saints
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Michael Thomassal nem tudjuk mi lesz, még akkor sem, ha felépül. Ebben a támadósorban pedig rajta kívül nem túl sok a potens elkapó. Wilson az egyik legjobb útvonalfutó a classban és kellően dinamikus is, hogy Winston hosszú labdáit elérje.

1/21 Tennessee Titans
Adam Anderson
Edge, Georgia

Borzalmas a Titans védelem, passzsiettetés nincs. Anderson egy nagyon hatékony irányítókergető, aki szerintem jó fit is ebbe a védelembe.

1/22 Dallas Cowboys
Andrew Booth
CB, Clemson

Trevon Diggs mutat életjeleket idén, de a többiek corner poszton még mindig fájóan sebezhetőek a Cowboysnál. A Clemsonnál idén nem túl sok üde színfolt van, de Booth pont ilyen.

1/23 Arizona Cardinals
Kaiir Elam
CB, Florida

A Cardinalshoz évek óta cornert mockolunk, de a csapat csak nem akarja meghallgtni ezt. Elam azonban a sérülésgondok ellenére is olyan jó érték, hogy nem tudom otthagyni.

1/24 Los Angeles Chargers
Myjai Sanders
Edge, Cincinnati

Szerencséje van a Chargersnek, ugyanis a legnagyobb hiányposztjukra csúszott le egy top20-as játékos. Bosa túloldalán nincs passzsiettető, ezt pedig Sanders simán megoldja.

1/25 Miami Dolphins (via 49ers)
Darrian Kinnard
iOL, Kentacky

Nem lehet ilyen támadófal mögött eredményes focit játszani. Hiába invesztált a Dolphins pickeket az O-line-ba az utóbbi időben, ezt egészen addig meg kell tenniük, amíg nem javul a fal.

1/26 Cleveland Browns
Jordan Davis
DT, Georgia

Myles Garrett ugyan néha egyedül is megoldja, de kell még segítség neki a nyomásgyakorlásban. Davis ráadásul ezt ott tudja megtenni, ahol vékony is a Browns, a fal közepén.

1/27 Baltimore Ravens
Chris Olave
WR, Ohio State

WR Baltimore-ba? Unalmas, mi? De hát mit lehet tenni? Brown egyelőre mindent elejt, Watkinst senki nem gondolta komolyan, Batemant meg előbb nézzük meg mire képes. Olave csapattársa mellett az egyik legjobb útvonalfutó és nagyon biztos kezei is vannak, ami felüdülés lehetne Jacksonnak.

1/28 Green Bay Packers
Jahan Dotson
WR, Penn State

Aaron Rodgers kapja meg neki, ami jár. Elkapót a Packersbe!

1/29 Buffalo Bills
Charles Cross
OT, Mississipi State

Josh Allen az egyik legtöbbet menekült az első fordulókban és bár ez nagyon jól megy neki, kényelmesebb volna, ha lenne ideje a hosszú passzokra is.

1/30 Detroit Lions (via Rams)
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

Nem gondolom a Lionsról sem úgy, hogy feltétlen irányítót kellene húzniuk, de ha Ridder ide lecsúszik, akkor nem kérdés, hogy meg kell próbálniuk.

1/31 Tampa Bay Buccaneers
Trent McDuffie
CB, Washington

Ez a Buccaneers védelem rendkívül sebezhető. Össze tudják szedni magukat időszakosan, ahogy azt láttuk is a tavalyi playoffban, de ettől még a cornereik nem feltétlenül ütik meg a mércét. McDuffie az egyik legharcosabb játékos a classban, akinek kitűnő helye lesz Bowles kezei alatt.

1/32 Kansas City Chiefs
Treylon Burks
WR, Arkansas

Ahogy többször is kifejtettük, kell egy harmadik opció a Chiefsbe. Burksnél pedig keresve sem találnának ezen a ponton jobb alternatívát a problémáikra.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!