Connect with us

Összefoglaló

Ujjak csatája

Szinte leírhatatlanul furcsa csütörtök esti rangadónk volt, amit kis túlzással két sérült ujj döntött el. De ezen kívül láthattunk többek között egy dupla puntot, két mellé lőtt kirúgást, illetve Geno Smith-ből is kaptunk egy szép adagot. A Seahawks-Rams meccsek mindig érdekesek, de ez a sokéves átlagnál is durvább volt.

Túlzás lenne azt állítani, hogy magas színvonalon kezdődött a találkozó. A Rams részéről az első négy drive három punttal és egy INT-vel végződött, míg a Seahawks egy impozáns punt, turnover on downs, INT hármassal nyitott, illetve a félidő végén volt még egy 35 yardos kihagyott mezőnygól is. Persze akadt pár szebb játék, de nagyjából egy kezünkön meg tudnánk számolni őket, már annak is örülhettünk, hogy legalább 10 pontot feltettek a csapatok a táblára (7-3-ra vezetett a Seahawks a félidőben).

A második félidőben aztán szóltak Sean McVaynek és Matt Staffordnak, hogy valami futball meccsre érkeztek, nem stadiontúrára. Ennek örömére a Rams offense három TD-t szerzett négy támadásból, miközben a Seahawks három punttal nyitott, ráadásul Russell Wilson is megsérült. Bármilyen meglepő, ez még jót is tett a meccsnek, Geno Smith ugyanis előbb egy 98 yardos TD-drive-ot vezetett, majd mezőnygóltávolságba juttatta a csapatot. A végén aztán Tyler Lockett elgáncsolta magát, így a dráma helyett praktikusan egy szerencsétlen INT-vel ért véget a meccs – Los Angeles Rams @ Seattle Seahawks 26-17. Tanulságok.

  • Matt Stafford nem az igazi

A Lions korábbi irányítója zseniálisan játszott az első három fordulóban, de az elmúlt két meccsére nem lehet büszke. A Cardinals ellen semmi nem működött, ott a teljes csapat csődöt mondott, most viszont leginkább vele volt probléma: az INT-je teljes homály volt, emellett rengeteg passzt vagy alul, vagy túl dobott. Hogy ebben mekkora szerepe volt a sérült ujjának a dobókezén, azt nem tudni, de a végeredmény nem volt annyira jó. A második félidőben a saját és a Rams szerencséjére tudott javítani, végül 365 yarddal, egy TD-vel és egy INT-vel fejezte be a meccset, de ennél többet várunk tőle. Elég jó statisztika, de a mutatott játék közel sem volt domináns.

Fun fact: Stafford csatlakozott Kurt Warnerhez, csak nekik sikerült Rams mezben 275+ yardot passzolniuk a szezon első öt meccsének mindegyikén.

  • Geno Smith jobb volt, mint Russell Wilson

Ez a Seahawks offense nem jó: nincs koncepció, nem épülnek egymásra a játékok, nincs semmilyen dinamika vagy ritmus az egészben. Ennek az eredménye négy punt, egy INT, egy turnover on downs és egy TD lett három negyed alatt, ami nem túl jó.

Egyszerűen nem lehet meccseket nyerni azzal, hogy Wilsonnak egyszer talán elsül majd a karja, legalábbis kicsit is komoly ellenfelek ellen ez esélytelen koncepció. Mindebben ráadásul az a legszomorúbb, hogy szemmel láthatóan vannak ötletek Seattle-ben, csak Wilsonnal valamiért nem akarnak 50 yardnál rövidebbre passzolni – és nem, az nem mentség, hogy alacsony, és ezért az nem olyan kényelmes neki.

Míg Wilson irányított, mindössze két drive-ban volt ötnél több play és egyikből sem lett pontszerzés. A veterán QB pontszerző akciója három playes volt, de az is csak azért, mert Locketten szabálytalankodtak, így nem tudott rendesen elszaladni és elkapni egy 50+ yardos TD-t. Ezzel szemben Geno Smith egy 10 és egy 11 playből álló pontszerző drive-ot vezetett, ezzel bebizonyítva, hogy Lockett és Metcalf nem csak a világvégén megjátszható (utóbbi egyébként zseniális volt, 5/5 elkapás, 98 yard és két TD került a neve mellé). Egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos Wilson sérülése, szóval elképelhető, hogy Geno bizonyíthat a Steelers ellen jövő héten – ahol könnyen lehet, hogy ő lesz a jobb irányító a pályán.

  • McVay pocsék munkát végez

Mint támadókoordinátor és motivátor, McVay többnyire zseniális, de a körülötte lévő csapat összeállításához is nagyon ért. Meccshelyzetekben viszont gyakran csődöt mond. A 4.&rövid helyzetekre való rúgás/puntolás egy dolog, ehhez már lassan hozzászokhatunk, de ezen a meccsen többek között volt egy benézett delay of game büntetése (nem kért időt), 3&10-re hívott középső futást a félpályánál, illetve elfelejtett megchallenge-elni egy teljesen szabálytalan dupla puntot.

A fentiek közül az utolsó volt a legborzalmasabb döntés, ugyanis Michael Dickson az először blokkolt puntja után összeszedte a játékszert, majd a LoS után belerúgott egy jó nagyot (a szabály szerint csak akkor lehet egy blokkolt punt után ismét puntolni, ha a labda az első esetnél nem hagyta el a LoS-t és mind a két punt a LoS mögött történt). Itt kellett volna bedobni egy piros zászlót, és akkor új punt jött volna, amivel jobb mezőnypozíciója lett volna a csapatnak.

  • A Seahawks védelem továbbra sem jó

Van ok miért aggódni, ugyanis az offense stagnálását idén is sikerült megfejelni azzal, hogy a védelem borzalmas. A mérkőzés mindössze azért volt relatíve szoros, mert Stafford gyengén játszott, egy átlagos irányítóteljesítménnyel ez már a harmadik negyed közepére eldőlt volna. A Seahawks védelme nem tud nyomást generálni, a futást sem sikerült megállítani, miközben DJ Reed méretű céltáblák rohangálnak a pályán. Ez így kevés a rájátszáshoz.

  • Robert Woods és Aaron Donald is boldog lehet

A kiváló elkapó nem sok labdát látott a Bucs ellen (meg úgy általában idén), aminek hangot is adott. Ennek az eredménye az lett, hogy most brutális mennyiségű labdát kapott: 14-szer vette célba Stafford, amiből 12 elkapás és 150 yard jött össze, míg mindenki másnak 13 elkapása volt a meccsen. Természetesen Cooper Kupp is jó volt a maga 92 yardjával, de ez a meccs most Woodsról szólt.

Mellette a Bucs ellen szintén semmit nem mutató Donald is örülhet, ugyanis hét tackle, egy sack, két negatív yardos szerelés és Wilson ujjának vétlen eltörése is a nevéhez kötődik. Ráadásul Leonard Floyd is kifejezetten jó volt, ami kisebb csodával ér fel. Nem különösebben jó ez a Rams D, de ha a rájátszásra sikerül időzíteni a nagy játékokat, akkor olyan komoly probléma nem lesz.

Fun fact: Donald már 88,5 sacknél jár karrierje során az alapszakaszban, így hivatalosan ő a Rams történetének legtöbb sacket szerző játékosa

  • Szenvedő rúgók 

Jason Myers egy 35 yardos kihagyott mezőnygóllal vétette észre magát, míg Matt Gay kihagyott egy extrát és kétszer is kirúgta a labdát a pálya szélénél kickoffnál, amivel elintézte, hogy a Seahawks a 40. yardosról induljon. Nem volt jó napjuk.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!