Connect with us

Minden ami NFL

A 7 gondolatai – Mi lesz a Titansszel? Melyik az AFC topcsapata? Jó ez a win now mentalitás?

Szezon közben sok minden foglalkoztatja az embert, a trade határidő körül meg aztán főleg záporozhatnak a gondolatok a fejekben erről-arról. Úgyhogy most kiválasztottam hét témát, amik foglalkoztatnak, amik érdekesek lehetnek, amikről van véleményem, és összeszedtem róluk a gondolataim. 

  • Miért volt kicsi az aktivitás a trade deadline körül, és ki hogyan teljesített a cserékkel?
  • Támogatom a win now módot!
  • A tankolás és pickgyűjtögetés viszont sokkal nehezebb, mint azt a kitervelőik gondolják.
  • Mi lesz a Titansszel Derrick Henry nélkül?
  • Melyik az AFC topcsapata a Chiefs hanyatlásával?
  • Van egy dolog, amiben biztosan jobb lennék, mint a főedzők fele.
  • Végül egy meglepő bandwagon csapatot is választok magamnak a továbbiakra.

1. TRADE DEADLINE GONDOLATOK

Mikor hétfő este kitaláltam a cikk alapötletét és ezt a szegmenst, akkor még reménykedtem, hogy kicsit több mindenről tudok majd írni ebbe a részbe, de sok történés nem volt. Azért egy pár gondolatot így is összeszedtem.

A viszonylag kis aktivitás oka egyrészt az lehetett, hogy a contendereknél nem igazán van felhasználható cap space, úgy meg azért nehéz cserélni. Nem lehetetlen, ezt megmutatta a Rams is, de azért ahhoz plusz ellenértéket kell beáldozni, hogy az eladó átvállalja a játékos fizetését is, még több picket adni meg senki nem szeret. Von Miller esetében arról volt szó, hogy a játékosért adott a Rams egy második körös picket, a pénz benyeléséért pedig még egy harmadik körös cetlit is (legalábbis Albert Breernek így írta le az egyik résztvevő). Tehát a Broncos kvázi megvett egy harmadik körös cetlit $9 millióért.

Ez az a trade egyébként, ami mindkét fél részéről jó. A Ramsről lent kicsit bővebben is írok, de a lényeg, hogy egy win now módban lévő, Super Bowl-esélyes csapatnak szerintem igen is meg kell lépnie ilyen erősítéseket, akár “túlfizetéssel” együtt is. A Broncos oldaláról pedig ugyan elvesztettek egy még mindig nagyon jól teljesítő, de azért már karrierje csúcsán túl lévő klublegendát, ellenben elég jó ellenértéket kaptak érte. A franchise most megrekedt a purgatóriumban, nem lesz sem playoff-menetelés, sem magas draft pick, irányító pedig továbbra sincs. Így ha normális QB-t akarnak, akkor bizony kelleni fognak a pickek, akár egy veteránért mennek (Rodgers), akár a drafton akarnak felmozogni. A második- és harmadik körös cetlik pedig nagyon is értékesek és hasznosak lesznek ebben a törekvésükben.

Ugyan Miller volt az egyedüli nagy bomba itt az utolsó bő 24 órában, én tudok lelkesedni a Melvin Ingram csere kapcsán is, engem az ilyen történések is lázba hoznak. A Chiefsnek nagyon kellett a védőoldali erősítés, és Ingram megmutatta, hogy bőven van még a tankjában, teljesen jól játszott a Steelersben, már ameddig játszatták. Kíváncsi vagyok, mennyit tud javulni a Chiefs védelme ezzel a lépéssel. Egy embertől nyilván semmiféle megváltást ne várjunk, de így azért Chris Jones visszatér majd rendes helyére, középre, a Ingram-Clark kettőssel kiegészülve a fal már nem lesz annyira kutyaütő, mint eddig – átlagon felüli így sem lesz, de Chiefs defense léptékkel mérve ez nagy erősítés.

A Steelers oldaláról furcsa nekem a dolog, mert a nyáron nem értettem, hogy miért igazolták le Ingramet, hiszen Alex Highsmith tök jól mutatott újoncként és azt hittem, vele terveznek TJ Watt túloldalán. Erre jött Ingram, ami nem feltétlen rossz, csak így meg azt nem értem, hogy akkor most miért döntöttek úgy, hogy akkor mégis inkább Highsmith játsszon helyette. Végülis eljutottak oda, ahová szerintem már a nyáron is kellett volna, csak közben kidobtak bő 3 millió dollárt. Jó, mondjuk vettek belőle egy hatodik körös cetlit végülis.

Azt nem teljesen értem, hogy DeSean Jacksonért miért nem adott senki egy 2024-es hetedik kört vagy valami minimálisat, a Chargers, a Raiders (helló, Ruggs) vagy akár a Colts helyében is beruháztam volna rá ennyit meg azt az 1,4 millió dollárt, amit ki kell neki fizetni. Ennyit simán megért volna. Most kíváncsian várom, ki csap le rá a waiveren vagy szabadügynökként. Ez is mutatja egyébként, hogy a szűkös cap helyzet miatt mennyire nehéz is volt cseréket összehozni.

A legjobban viszont azt hiányoltam, hogy a Chargers miért nem cserélt egy belső védőfalemberért. Nagyon kellett volna oda egy használható ember és erre rámehet a szezonjuk, mert szó szerint tátong egy lyuk ott a védelem közepén, amin bárki bármikor átgyalogol.

Ami még érdekes a deadline kapcsán, hogy Odell Beckham megint el akarta magát cseréltetni, most apjával és LeBron Jamesszel végeztette a piszkos munkát és indított egy #freeOBJ kampányt az utolsó pillanatban. Óriási meglepetés lenne, ha jövőre is a Brownsban játszana.

2. ÉN TÁMOGATOM A WIN NOW MÓDOT

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!