Connect with us

Összefoglaló

A későn ébredő medve

Az éghajlatváltozás Pittsburgh mellé űzött egy békés medvét, aki összegyűjtött magának mindent télire, és aludni tért. Egy csapat helyi lakos azonban rátalált a medve barlangjára, és megpróbálta kifosztani. Már majdnem elvittek mindent, amikor a zajukkal felverték a medvét, aki azonnal rájuk támadt. Az állat azonban vad dühében nem vette észre a kiálló küszöböt a barlang bejáratánál, és megbotlott benne. A rablók így megszöktek, és magára hagyták az éhesen maradt medvét.

Chicago Bears @ Pittsburgh Steelers 27 – 29

Előzetesen egy szenvedős, kevés pontos meccsre lehetett számítani, ahol csak a védelmek lesznek a pályán, és pontszerzést is ritkán látni. Nos, a végén egy izgalmas és szoros végjátékot kaptunk, ami a lehető legbearsesebben ért véget. Pedig az első félidő után úgy nézett ki, a vendégeknek nem lesz semmi esélyük. A Bears ugyanis az első félidőben két dolgot csinált: 3&outtal puntolt, vagy eladta a labdát. A Steelers védelem minden szinten dominálta a játékot, és csupán a félidő végén tudott a Chicago egy mezőnygólt elérni. Eddigre már a Steelers neve mellett 14 pont volt.

Ben Roethlisberger az első félidőben rácáfolt az őt nyugdíjba küldők hangjára, és levezetett két TD drive-ot is, ahol többször is nehéz szituációkat oldott meg. Előbb Najee Harris futott be a célterületre, majd Big Ben Pat Freiermuth-ot találta meg a célterületen belül, amivel két labdabirtoklásra növelte az előnyét.

Félidőben úgy tűnt ez egy sima kiütés lesz, és a harmadik negyed sem mutatott mást. A Bears el tudott érni még egy mezőnygólt, de ezzel szemben a Steelers újabb TD-t szerzett, egy újabb Big Ben-Freiermuth összjátékkal. Az extrapont Boswell részéről kimaradt, de ekkor még senki nem gondolta, hogy fontos lehet.

A negyedik negyedre fordulva azonban történt valami, amire a Steelers nem számított: a Bears felébredt. Előbb a támadósor kezdett életjeleket mutatni annak köszönhetően, hogy Matt Nagy végre elengedte Fieldset, és több hosszabb átadásba is beleállt a vendégek irányítója. Az eredmény egy 82 yardos drive lett, amit Darnell Mooney 15 yardos TD futása zárt le.

A Steelers egy 54 yardos mezőnygóllal válaszolt erre, majd érkezett két váratlan hiba a speciális egységektől. Előbb a Bears vesztett labdát a kickoffból, de a Steelers semmit nem tudott kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel. A Steelers puntra egy Bears punt érkezett, ahol ezúttal a hazaiak hibáztak nagyot. Ray-Ray McCloud ugyanis elvesztette a labdát, amit DeAndre Houston-Carson szedett össze és futott be vele a célterülete.

Ezzel a nagy hibával egy pillanat alatt megfordult a mérkőzés képe, és noha 23-20-ra még mindig a Steelers vezetett, de a Bears megérezte a vérszagot, és innentől kezdve a Steelers semmiben nem lehetett biztos. Egyedül egy újabb TD tudta volna megnyugtatni a hazaiakat, de csak mezőnygólt sikerült összehozni (ezúttal 52 yardról), így 3 perccel a vége előtt Fields megkapta az esélyt, hogy megnyerje a meccset.

Az újonc irányító nem ijedt meg a feladattól, és nagyon simán végigment a pályán, majd a Darnell Mooney-nak adott 15 yardos TD-passzának köszönhetően először az este folyamán vezetést szerzett a Bears. Egy probléma volt csupán, alig egy percet pörgettek le az órából, ami azt jelentette, hogy a Steelersnek bőven maradt még ideje, és Big Bennek elég volt mezőnygólig eljutnia. Ez össze is jött, (többek között több Bears védelmi hibának köszönhetően, mikor nem jól álltak fel a játékhoz) és fél perccel a vége előtt Boswell 40 yardról berúgta.

A Bearsnek összesen 30 másodperce maradt időkérés nélkül, lehetetlen feladat volt ebből mezőnygól távolságot kiharcolni. Fields nem is tudott csodát tenni, csupán az ellenfél 47-eséig tudott eljutni. Innen két opció volt, egy hail mary vagy egy 65 yardos mezőnygól. Nagy az utóbbi mellett döntött, és inkább Santossal rúgatott egy majdnem NFL rekordot érő rúgást. Valószínűleg kevesen hitték, hogy Santos innen belövi. Az irányzék jó volt, de a labda a célterület közepén ért földet, nem a kapu mögött.

Noha a Bears kikapott, de az utolsó negyedes játékuk már biztató volt. Fields egyre jobban kezdi felvenni az NFL ritmusát, és a liga egyik legjobb védelme ellen is képes volt vezetni a csapatát. Idei egyik legjobb teljesítményét tette le az asztalra (291 yard 1-1 TD-INT), és bár végül győzelmet nem tudott szerezni, de ha tovább halad ezen az úton, akkor a Bears szurkolók végre kapnak egy olyan irányítót, akire mindig is vágytak (ha az edzői stáb tanul a meccsből, és engedik Fieldset játszani).

A Steelers ismét csúnyán, de nyert, és számukra most csak ez a fontos. Az AFC-ben jelenleg semmi nincs eldőlve, a mezőnyt elnézve itt még bármi megtörténhet, így az ilyen győzelmek is nagyon sokat érhetnek majd a végén.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!