Connect with us

Hír

A Panthersnél úgy készülnek, hogy Darnold idén már nem játszik, Newton pedig jövőre is versenyezhet

A Carolina Panthers korábban bejelentette, hogy Sam Darnold 4-6 hétig nem lesz bevethető, azonban a csapatnál úgy készülnek, hogy idén már nem játszik a tavasszal csere útján megszerzett irányító – írja Adam Schefter.

Ez a tény segített a Panthersnek a döntésben, hogy leigazolja Cam Newtont és $6 milliót garantáljon neki azért, hátha rájátszásba tudja vezetni a jelenleg 4-5-tel álló gárdát. A régi-új irányító szerződésében a maradék $4 millió ösztönző bizonyos playoff-eredmények eléréshez van kötve: minden győzelem $500 ezret eredményez az ex-MVP-nek, plusz $1,5 milliót kaphat, ha Super Bowlig jut, ha pedig SB MVP lesz, akkor még $1 millió üti a markát – ebben mondjuk a helyében nem feltétlen reménykednénk.

Fontosabb viszont, hogy az ESPN insidere szerint Newton megkapja a lehetőséget, hogy bebiztosítsa a helyét a csapat kezdőjében akár a 2022-es szezonra is. Ha jól teljesít idén, akkor ő lehet a favorit jövőre is – annak ellenére, hogy Darnoldnak a nagyjából $18 milliós fizetése teljesen garantált, Newtonnak pedig jelenleg nincs szerződése a csapattal.

A csütörtökön igazolt Newton ma még valószínűleg nem fog játszani, legfeljebb pár szituációs játék erejéig, de jövő héten volt főedzője, Ron Rivera ellen már ő kezdhet a Washington elleni hazai találkozón.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!