Connect with us

Összefoglaló

Darnoldnak nem megy a Pats ellen (sem), riválist vert a Falcons, újra nyert a Chargers

Sam Darnoldnak ismét rémálmai lehetnek a Patriots védelmétől, két vereség után újra nyert a Chargers, a Falcons most a chokerkedést is megúszta a csoportrivális ellen, a Giants pedig egy nagyon furcsa meccsen tudott győzni. 

New England Patriots @ Carolina Panthers 24 – 6

Sam Darnold eddig 3 meccset játszott a Patriots ellen, és mindegyik egy rémálom volt a számára. Ez a meccs sem volt kivétel, egyedül a mezének színe változott meg. Már nagyon hamar kiderült, a Panthers offense tehetetlen a Patriots védelem ellen. Mac Jones kétszer is elvesztette a labdát (fumble+INT), ráadásul saját térfélen, így ott volt a lehetőség Darnold előtt, hogy bizonyítson a kétkedőknek. Viszont hiába támadhatott jó pozícióból a Panthers, alig pár yardot tudott haladni, így csak mezőnygólokat sikerült rúgni.

Ezzel szemben a Patriotsnál 2 turnoverre 2 TD drive jutott. Jones hamar elfelejtette az INT-jét (amit Stephon Gilmore halászott le), és közvetlenül utána összehozott egy hibátlan támadást. Főleg harmadik kísérletekre tudott varázsolni, és a végén Hunter Henrynek adott TD passzával 14-6-ra módosította az eredményt a félidő előtt.

A nagyszünet alatt Darnoldnak esélye lett volna összeszedni magát, de a második félidő totális összeomlást hozott magával. Előbb jött egy sima 3&out, majd 3 drive, mikor azt tette, amihez a legjobban ért: a Patriots védőinek dobja a labdát. Előbb J.C. Jacksont találta meg, aki 88 yardos pick6-et szerzett, aztán Jamie Collins kezébe hajította a labdát (bár ez inkább a védőtől volt egy bravúr), majd ismételten Jacksonnak sikerült odadobnia a labdát.

3 drive, 3 INT. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt, a Panthers ezen a meccsen nem fog nyerni, és még az is kérdés, TD-t fog-e szerezni. Végül nem sikerült, a 3. INT-nél volt ehhez a legközelebb, mikor Jackson a célterületen húzta le Darnold passzát. Ezután már csak egy turnover on downs jött össze, a Patriots védelem végigdominálta a Panthers offense-t.

A vendégek támadói egy átlagos napot tudtak maguk mögött, a második félidőt lényegében átaludhatták. A 3. negyedben alig láttak pályát, hiszen egy hosszú Panthers drive után jött egy pick6 majd egy újabb hosszú drive. A 4. negyedben pedig már minden eldőlt, csupán az órát kellett lefuttatni. Ez egyben azt is eredményezte, hogy Mac Jones egy-két rövid átadást leszámítva csak a handoffokat adogatta, így még 150 passzolt yard sem jött össze neki. Viszont nem is volt rá szükség, a Stevenson-Bolden-Harris futóhármas bőven termelte a yardokat (hárman közösen 146 yardig jutottak), az óra futott, azt pedig mindenki sejtette, hogy a Panthers offense nem fog pontot szerezni. Csupán arra kellett figyelni, nehogy megint eladja a labdát, és ezt a feladatot tökéletesen végre is hajtotta.

A Patriots a vártnál sokkal simábban nyert, és továbbra is harcban van az egyik playoff helyért. A Panthersnél pedig most már tényleg fel lehet tenni a kérdést, tényleg Darnolddal van a legnagyobb esély a rájátszásra?

(jarred)

Los Angeles Chargers @ Philadephia Eagles 27 – 24

Meglepően szoros és színvonalas meccset játszott a két csapat, igaz nem így indult a találkozó. Az Eagles azonnal puntolt, ami olyan jól sikerült, hogy a Chargers egy yardról indulhatott. Herbertet azonban ez nem ijesztette meg, simán végigment 98 yardon keresztül az Eagles védelmén. Az utolsó 1 yardnál azonban valami megakadt, és hiába próbálkozott a Chargers négyszer is, végül nem sikerült bejutni a célterületre. A következő drive-ból azonban már sikerült összehozni a TD-t, de eddigre már az Eagles támadói is összeszedték magukat, és Hurts is összehozta a maga TD drive-ját. Erre még érkezett egy hosszú 7 perces FG drive is, így a nagyszünetre 10-7-es Eagles vezetéssel vonultak a felek.

A második félidőben aztán elindult az adok-kapok. Előbb a Chargers egyenlített, majd Herbert megtalálta Donald Parhamet a célterületen belül (viszont ápolva a Chargers hagyományokat az extra kimaradt). Erre azonnal válaszolt az Eagles, és Kenneth Gainwell 1 yardos TD-jével vette vissza a vezetést.

Látva, hogy a védelem nem tud mit kezdeni az Eagles futásaival, a Chargers megpróbált lassan haladva TD-t szerezni, és bár párszor megakadt a drive, Herbertnek mindig sikerült megoldania. A TD-t is ő maga szerezte meg, mikor lábon indult el, és befutott a célterületre.

A sikeres kétpontos után 7 pont lett a különbség a két csapat között, amire a Chargersnek szüksége is volt, mert a defense ismételten képtelen volt megállítani Hurtsöt. Az Eagles irányítója többször is látszólag vesztett helyzeteket oldott meg, és a Devonta Smith-nek adott 28 yardos TD passzával összejött az egyenlítés.

Az órán ekkor 6 perc volt, ami még bőven elég volt egy újabb Eagles drive-ra, ha a Chargers pontot szerezne. Staley is érezte ezt, és megpróbálta elkerülni a hosszabbítást, így egy lassú, óraölő drive-ot próbált meg végigvinni. Ez a drive többször is elbukhatott volna, kétszer is 4. kísérletnek kellett nekimennie a Chargersnek, de végül sikerült mindkettőt megoldani. A második ilyen 4th down volt talán a legfurcsább, ugyanis a Chargers az ellenfele 28 yardosán volt. Innen 46 yardos mezőnygólt lehetett volna rúgni, de Staley jobban bízott a támadósorában mint a rúgójában, így nekiment, Herbert pedig egy QB sneakkel megtette a hiányzó 1 yardot.

Végül 6 másodperccel a vége előtt a Chargers eljutott az Eagles 11 yardjáig, ahonnan Hopkins egy 29 yardos mezőnygólt rúghatott. Valószínűleg egyetlen Chargers szurkoló sem volt nyugodt a rúgás pillanatában, de Hopkins könnyedén berúgta, és ezzel nyert a vendéggárda.

A Chargers szorosan ugyan, de behúzta ezt a meccset, köszönhetően annak, hogy Herbert újra megtalálta az MVP formáját. 38 passzából 32 sikeres volt 356 yardért és 2 TD-ért (illetve volt egy futott TD is). Igaz, ehhez az Eagles defense bőségesen asszisztált, a legtöbb esetben üres elkapókat kellett eltalálnia.

A túloldalon elsősorban a futójáték működött, összesen 176 yardot tudtak megtenni földön, ez 14 yarddal volt több, mint amennyit a levegőben haladtak. Hurts nem hibázott (legfeljebb kihagyott lehetőségei voltak), és ha kap a végén egy percet valószínűleg összehozott volna egy hosszabbítást. Viszont a Chargers merész, de lassú drive-ja elvette tőle ezt a lehetőséget, így végül egy szoros vereséggel kellett beérnie.

(jarred)

Atlanta Falcons @ New Orleans Saints 27-25

Azok után, hogy a Saints legyőzte a címvédő Bucsot, sikerült kikapnia a Falconstól. Mondhatnánk, hogy ehhez csak egy Trevor Siemian kellett, de pont nem rajta múlt.

A New Orleans összességében egy elég jó kerettel rendelkező csapat, ami annak köszönhetően tud erőn felül teljesíteni egy top 20-as QB nélkül is, hogy remek edzői stábja van. A gameplan most is remek volt, de ez nem elég: mint minden nem domináns, csak jó csapatnak, a győzelemhez az kell, hogy minimális legyen a hibák mennyisége. Ez most nagyon nem volt meg, csak az első másfél negyedben volt vagy öt dropja a Saints elkapóinak, így pedig ez a csapat képtelen haladni (pedig a Falcons védelem nem sok mindent csinált).

A Saints a rengeteg egyéni hiba miatt a harmadik negyed végéig csak hat pontot szerzett, 24-6-ra is vezetett a Falcons. Ezután talán ki is engedett egy kicsit az Atlanta, egymás után három TD-drive-ot vezetett a Saints és átvette a vezetést. Siemian jól osztogatott, végül 249 yardot és két TD-t szerzett és 1 perc 1 másodperccel a meccs vége előtt 25-24-re vezetett a hazai csapat. Tekintve, hogy Alvin Kamara volt a legjobb célpontja és vagy 100 yardnyi passzát elejtették, ez egész jó teljesítmény.

A meccset így – ahogy a Bucs ellen is – a védelemnek kellett volna megnyernie, de az egész meccsen szenvedett az egység. A futást ugyan szépen megfogta a D (25 futásból 34 yard), de Matt Ryanen nem nagyon volt nyomás, és ami nagyobb probléma, hogy nem sikerült az Atlanta egyszemélyes támadógépezetéből felkészülni és levenni a pályáról. Mert mondjuk ki: a korábbi első körös bust Cordarrelle Patterson megújult a Falconsban, ezúttal 6 elkapással és 126 yarddal vette ki a győzelemből a részét, az egyik elkapása ráadásul 64 yardos volt és 1 perccel a meccs vége előtt született egypontos hátrányban.

(renningan)

Las Vegas Raiders @ New York Giants 16 – 23

Talán még a Giants sem tudja, hogyan sikerült nyerni, de a lényegen ez nem változtat: egy újabb őrült, rengeteg hibával tarkított találkozó, ahol az esélyesebb kikapott.

Mindkét csapat TD-vel kezdte a meccset, majd egy puntváltás után jött a szokásos Daniel Jones fumble, amiből 10-7-re növelte az előnyét a Raiders. Az első félidő végéig nem sok minden történt, mindkét csapat szerzett egy mezőnygólt, így 13-10-es vendég vezetéssel mentek pihenni a csapatot.

A második félidőben aztán a feje tetejére állt minden a Raidersnél: öt támadásból kettő INT-vel ért véget (az egyikből pick-six lett), egy fumble-lel, az egyik egy kihagyott 25 yardos mezőnygóllal, illetve volt egy sikeres FG-drive. Eközben a Giants offense mindössze két mezőnygól drive-ra volt képes, de ez is elég volt ahhoz, hogy nemcsak megfordítsa az állást, de viszonylag nyugisan be is húzza a találkozót (nem nagyon érződött, hogy a Raiders fordíthat a 2. félidőben).

Hogy mi volt a probléma a Raidersnél, nehéz megmondani. Működött a futójáték, a Giants védelme nem sok nyomást generált, miközben a vendég defense jól limitálta Daniel Jonest. Ez normál körülmények között elég szokott lenni a Raidersnek, de valamiért mintha fejben nem lettek volna ott a támadók (talán Henry Ruggs esete zavarta meg a koncentrációt).

A Giants védelme a kevés engedett pont ellenére nem volt igazán jó, a három nagy játékon kívül nem igazán dominált. Josh Jacobs 5,8 yardos átlaggal futott, Kenyan Drake 7,5 yardossal, ketten együtt 20 futásból 106 yardot szereztek. A passzvédelem sem volt ideális, Carron nem volt különösebben nagy a nyomás, de amolyan Bill Belichickesen hagyták, hadd verjék meg magukat a Las Vegas-iak.

A támadók meg állítólag ott voltak a pályán. Devontae Booker elég jól futott, majdnem 100 yardig jutott, de a Daniel Jones fémjelezte passzjáték 110 yardig és egy TD-ig jutott. Az a TD-passz szép volt, de azt leszámítva Jonesnak nem nagyon volt értékelhető megmozdulása. A visszatérő Kenny Golladay is teljesen súlytalan volt, ahogy a 259 total yard is.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!