Connect with us

Minden ami NFL

Engedjék szabadjára Justin Herbertet!

Ismeritek Justin Herbertet? A srácot, akinek ágyú van a karja helyén és akinek a legtöbb 50+ yardos sikeres passza volt tavaly? Aki újoncként berobbant a ligába és mindenkit levett a lábáról? Na, épp belőle akarnak egy késői karrieres Drew Breest csinálni, az ő játékstílusát akarják úgy átalakítani, hogy elvesztegesse az egyik legnagyobb erősségét, amivel nem mellesleg a legjobbak közé kerülhetne a ligában. 

Az 1/6-os újonc tavaly olyannyira jól játszott, hogy idén nyáron a konszenzusos pozíciós rangsorunkban a 9. helyre tettük az irányítók közt. Elkápráztattak a nagy dobásai, a harmadik kísérletes és nyomás alatti passzai, a hatékony játéka. Ennek az idény kezdetén is láttuk még a nyomait, jött pár hihetetlen dobás a Chargers irányítójától, de a 4-1-es kezdés ellenére is látszott, hogy ez az offense nem épít Herbert erősségeire, nem használja ki azokat és próbálja beszuszakolni egy másik stílusba, ami korlátozza a játékát. Előjöttek a zsenialitások így is, a csapat pedig nyert, szóval nem volt olyan sok ok a panaszra, de azért elég sok intő jel volt (például korai downos passzmélység, EPA), hogy ebből baj lesz.

A baj pedig elérkezett, a Chargers az utóbbi négy meccséből hármat elvesztett, a nagy játékok elmaradtak, a támadósor megrekedt (és azt az egy meccset is azért nyerte meg a csapat az Eagles ellen, mert a Sasok pont azt engedik bárkinek, amit a Chargers játszani akar), Herbert a PFF értékelése szerint az idei négy legrosszabb meccséből hármat ezidő alatt hozott le, a Big Time Throw-jai pedig a felét sem érték el a szezon első öt meccsén mutatottnak. Míg az offense az első öt héten a 4. legjobb volt EPA/playt tekintve, addig azóta a 19. helyet foglalják el (tegyük hozzá, hogy már az 5. hely is csalóka volt a harmadik kísérletek fenntarthatatlan megoldása miatt).

És a legnagyobb baj az, hogy ez teljesen kiszámítható volt, Józsi már januárban, az edzői stáb összeállításakor megírta, hogy ez lesz abból, ha Joe Lombardit nevezik ki támadókoordinátornak.

A Chargers hurkot kötött Justin Herbert nyaka köré

Persze nem egyedül Lombardi a hibás. A fal jobb oldala eléggé sebezhető, az elkapók is dropolgatnak, nem ártana egy igazi speedster elkapó, a védelmek is jobban kiismerték a támadórendszert, Herbert sem tökéletes. De a legnagyobb probléma akkor is a támadókoordinátor Joe Lombardi – vagy még pontosabban az, hogy Lombardi nem az irányítója erősségeire építve rakta össze a támadósort.

A legnagyobb hiba: a mély passzok teljes hiánya

De most komolyan. Nézzétek meg ezt a chartot a Next Gen Stats jóvoltából a most vasárnapi Vikings elleni meccsről. Ez milyen gameplan már?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!