Connect with us

Hír

Jon Gruden beperli az NFL-t!

Jon Gruden beperli az NFL-t és Roger Goodell kommisszárt, amiért megpróbálták tönkretenni a karrierjét és a hírnevét rosszindulatú és előre eltervelt hadjárattal, ami a Las Vegas Raiders főedzői posztjáról való kikényszerített lemondását eredményezte pár héttel ezelőtt – írja a Las Vegas Review-Journal.

Állítása szerint az ő személyes támadásán kívül semmi magyarázat nincs arra, hogy miért csak szelektíven az ő emailjeit szivárogtatták ki a New York Timesnak és a Wall Street Journalnak a Washington Football Team kapcsán folytatott nyomozás során (amikor 650 ezer emailt vizsgáltak át), ezen kívül ezek nyilvánosságra hozásának az időzítést is támadja, ugyanis hónapokig ültek rajta és szezon közben kerültek ki. Ráadásul miután az első, rasszista üzenetek kikerülése nem eredményezte Gruden kirúgását, az NFL belengetett egy második hullámot is, további nyomást gyakorolva az érintettekre – majd ezt meg is tette a következő hét elején, ez pedig már végzetes volt a főedző számára.

A keresetben az áll többek közt, hogy az NFL egy szovjet-stílusú karaktergyilkosságot követett el Gruden ellen a cselekedeteivel, azaz azzal, hogy hónapokig ültek az emaileken, majd szezon közben szivárogtatták ki azokat, amikor a legnagyobb kárt tudták okozni a főedzőnek.

Az emailekben egyébként rasszista, nőgyűlölő és homofób nyelvezetet lehetett olvasni 2011-től több éven keresztül Gruden és a Washington elnöke, Bruce Allen közt.

Az NFL természetesen állítja, hogy teljesen alaptalanok a vádak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!