Connect with us

NCAA

Kikre figyeljünk a 12. NCAA héten?

Vészesen közeledünk az egyetemi szezon végkifejletéhez, de még mindig van pár játékos, akire felhívnánk a figyelmeteket az utolsó fordulókban. Ezúttal főleg cornerbackeket és támadófalembereket hoztunk számotokra.

Wake Forest (12.) @ Clemson

Andrew Booth, CB, Clemson

A Clemson idén kizuhant az elitből és jelenleg nagyjából úgy fest mint egy középcsapat. Ez azonban inkább az offense hibája, defense oldalon továbbra is sok bizakodásra okot adó jelet látunk. A csapat egyik kiemelkedő játékosa idén is a cornerback Andrew Booth. Booth már a középiskolából is öt csillagos tehetségként érkezett és ez elsősorban mentalitásának és eszének volt köszönhető. Kiválóan olvassa a játékot, érti annak kisebb részleteit is, ebből kifolyólag gyorsan tudja azonosítani a támadóplayeket és elemzi az irányítók szemét. Nem mellesleg erős küzdőszellemmel van megáldva, így 50-50 labdáknál és futás ellen is hasznos játékos.

 

Ami miatt mégis kételkedhetünk benne, hogy a technikája nem minden elemében kifogástalan és néha túl magasan hagyja a súlypontját, így hiába van ott a szerelésnél, könnyen kibillentik. Ezen kívül se nem kimagasló atléta, se nem túlságosan izmos, megtermett, inkább csak átlagos. Biztosan lesz olyan csapat aki beleszeret a mentalitásába és bonyolultabb zónákat használó csapatoknál hasznos játékos lehet, de inkább első kör vége, második kör eleje, ahol lecsaphatnak rá.

 

Tyler Davis, iDL, Clemson

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Davis már freshmanként is észrevétette magát, hogy aztán egy csúnya sérülés miatt sokat essen az értéke és a fejlődési üteme is. Egy kiváló méretekkel megáldott defensive tackle, aki izmos, hosszú karokkal rendelkezik, ezért futás ellen nagyon könnyedén lép fel. A súlypontját kellően alacsonyan tudja tartani és izomból dolgozik, nem könnyű odébb tenni a játék irányából. Ami a pass rush repertoárját illeti, az már nem ilyen fényes. Igazából az egyetlen fegyvere az erő és ha ez nem válik be, akkor hatástalannak mondható. Nincs egy gyors spin move-ja, kezeit nagyon kezdetlegesen használja, egyszóval nem a legvonzóbb célpont a mai foci sajátosságaihoz. Alapvetően egy hasznos játékos, aki inkább rotációs szerepköröket kaphat, de éppen ezért a harmadik-negyedik kör előtt nem valószínű hogy keresni fogják.

Washington @ Colorado

Trent McDuffie, CB, Washington

McDuffie egy tipikusan olyan játékos, aki mindenben jó egy kicsit, de semmiben sem igazán kiemelkedő, azt pedig mindenki döntse el maga, hogy szereti-e a nagyobb gyengeség, de a kimagasló erények nélküli játékosokat. Átlagos méretekkel rendelkezik, aki kis területen fürge, de nem feltétlenül a legjobb a gyorsulása. El tud menni vertikális útvonalra az emberével, de ha kicsit kibillen, akkor aligha éri utol elkapóját. Jól érzi magát zone coverage-ben, de megvan a képessége, hogy tükrözze az ellenfelét, ezáltal emberezős sémákban sem fog elveszni.

 

Fizikai korlátait a profik között tesztelni fogják és bár nem fog mindig veszíteni, de nagyobb elkapók ellen bőven meg fog gyűlni a baja. Jó labdaérzéke van, így ha nagyon 50-50 labdával kínálják meg, akkor küzdeni tud a játékszerért. Egy kiegyensúlyozott játékos, aki az első kör végén már jó értéket képvisel, de nem fog reachelni érte senki véleményem szerint.

 

Jaxson Kirkland, OT, Washington

Kirkland egy újabb példája azoknak a játékosoknak, akiket tackle-nek prognosztizálnak, de lehet végül guardban találják meg a helyüket a profik között. Az utóbbi időben a Huskies bal oldali tackle feladatait látta el, de guardban is lehúzott huzamosabb időszakot. Egy atletikus, mozgékony játékos, aki különösen futásblokkolásban tudja kihasználni az erényeit. Könnyen ér fel a második szintre, jól mozog oldalirányba is.

 

Ami hiányzik a játékából az a nyers erő és a valódi méretek szerinti játék. Épp ezért lehetnek gondjai a profik között (főleg tackle-ként) és lehet majd számára nehéz a beilleszkedés. Nagyon nehéz belőni az értékét, mert attól is függ, hogy guardként vagy szélső falemberként tekintenek-e majd rá. Inkább a második napon találhat majd csapatot.

 

Cade Otton, TE, Washington

Az idei tight end class elég gyengének mondható, elsőkörös játékos nincs egy darab sem, de még a második-harmadik körben is elég projekt jellegű játékosokat találunk. Ilyen Otton is, aki egyelőre elég nyers, blokkolásban nem megfelelő a technikája és a méretei sem. Egy viszonylag atletikus, de nem túl robbanékony játékos, akinek arányaiban jó labdaskilljei vannak. Én inkább harmadik napos tehetségnek tartom.

 

Tennessee State @ Mississippi State

Charles Cross, OT , Mississippi State

Cross az egyik legfelkapottabb név az elmúlt időszakban, mert pont abban mutat tetszetős dolgokat, amiket az NFL edzők szeretnek. Egy atletikus, gyors lábú támadófalember, aki 1v1-ben magabiztosan oldja meg a helyzeteket. Egy olyan rendszerben játszik, ahol mind az iramot, mind pedig a sok passz-szituációt bírni kell és Cross ebből jelesre vizsgázik. Jól veszi fel a pass rusherek mozdulatait, lábbal folyamatosan maga előtt tartja őket, erőből pedig nem hagyja elnyomni magát. Sok jó tulajdonsága mellett azért vannak figyelmeztető jelek is vele kapcsolatban.

 

Egyrészt kicsit kisebb termetű, kellene még rá súlyt pakolni, hogy erőből biztosan ne tudják könnyen mozgatni, másrészt a Mississippi State rendszerében a futásblokkolás elhanyagolható, így ebben hiányosságai vannak. Harmadrészt pedig kevés tapasztalata van. Elég felkapott név jelenleg ahogy említettem, így nem kizárt egy top10-es választás sem nála, de én inkább az első kör közepére/végére taksálnám a valós értékét.

 

Martin Emerson, CB , Mississippi State

Emerson egy magas, hosszú végtagokkal megáldott corner, aki elsősorban termetéből merít előnyt. Jól ismeri fel a különböző útvonal-variációkat, hosszú kezeinek hála pedig bele tud piszkálni a dobósávokba is. Technikáját már jóval több kritika érheti, sokszor kapkod irányváltásnál és mivel magas játékos, így súlypontjával sem tudja megtartani az egyensúlyát. Kezeit nem használja hatékonyan, nem jammel jól és amikor pedig megpróbálkozik vele, akkor rendszeresen büntetésekbe ütközik. Második napos tehetség, akinek főleg a termetébe szerethet bele pár csapat.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!