Connect with us

Érdekességek

Lamar Jackson ismét megdöntheti legtöbb futott yard rekordját a posztján

Lamar Jackson minden idők legjobban futó irányítója: más másodévesként megdöntötte az egy szezonon belül szerzett legtöbb futott yard rekordját és bár a Dolphins ellen gyenge napot fogott ki, most ismét esélye van egy újabb csúcsdöntéshez. Amennyiben így folytatja, a szezont 1207 futott yarddal fogja befejezni.

Jackson 2018-ban első körös volt, és jó eséllyel csak azért nem szerzett 1000+ yardot újoncként, mert a szezon elején még Joe Flacco kezdett (csak hétszer volt kezdő, de így is 693 yardot gyűjtött). Ezt követően viszont nem volt megállás: másodévesként megdöntötte Michael Vick 1039 yardos rekordját, ráadásul nem is kicsit: 1206 yardot szerzett mindössze 15 meccsen. Tavaly már nem volt ennyire hatékony, de ismét átlépte az 1000 yardos határt, ismét csak 15 meccsen pályára lépve.

Idén kilenc meccs után 639-nál jár, vagyis sérülés nélkül az 1000+ garantált (rajta kívül egyedül Vick szerzett 1000 futott yardot egy szezonban QB-ként, és ő is csak egyszer), de a 17 meccses alapszakasznak köszönhetőn ilyen ütemben, ha csak egyetlen yarddal is, de megdönti a saját csúcsát. Emellett mindössze 46 yard kell neki, hogy a valaha volt hetedik legtöbb yardot szerző irányító legyen (jelenleg Steve McNair az 3590-nel) és minden bizonnyal a szezont az örökranglista hatodik helyén fogja befejezni (Frank Tarkenton 130 yardra van tőle).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!